Groep 3-4/ Arnhem/ begeleider wonen III/ 80%/ per direct/ (m/v )
Elver

Functieomschrijving

 

                             Voor Groep 3/4 zijn wij per omgaande op zoek naar:

 

Begeleider Wonen lll (m/v)(voor 80 % dienstverband, 28,8 uur gemiddeld per week)

 Organisatie

In alles wat we doen bij Elver stellen we de cliënt centraal. Wij vinden het belangrijk dat de cliënt zoveel mogelijk de regie heeft over zijn eigen leven. De verwant en begeleider ondersteunen hem of haar om dit zoveel als mogelijk vorm te geven en te realiseren. Samen vormen zij “de driehoek” dat het fundament is van waaruit de zorg, begeleiding en ondersteuning inhoud krijgt. We werken met zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging.

 

Groep 4 is een jonge dynamische groep waar 11 jongeren wonen.

Binnen Groep 3 wonen 6 jongeren, die bezig zijn met het aanleren van vaardigheden om hun zelfstandigheid te vergroten.

 Er wonen 11 mannen en 6 dames binnen groep 3/4, in de leeftijd van 15 tot en met 30 jaar.

Groep 3/4 is onderverdeeld in 4 subgroepen.

De bewoners die er wonen zijn licht tot matig verstandelijk beperkt, met daarnaast zeer uiteenlopende, soms complexe hulpvragen. De bewoners hebben hun dagbesteding gevonden bij verscheidene werkplekken in de buurt.

De bewoners vragen allen begeleiding in hun dagelijkse leven, hun ontwikkeling, het inzichtelijk krijgen van hun mogelijkheden en onmogelijkheden. De uitdaging voor hen en de begeleiding is om dit zo goed mogelijk weg te zetten in de dagelijkse gang van zaken. Daarnaast staan gezelligheid, gezamenlijk dingen ondernemen en het gewone leven centraal. Contact met ouders, familie en andere betrokkenen zijn hierin ook belangrijk.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Wij verwachten van onze collega dat hij/zij:

  • In het bezit is van een relevante zorgopleiding op minimaal niveau 3
  • ervaring met de doelgroep heeft.
  • Stevig in zijn/haar schoenen staat en tegen een stootje kan
  • Om kan gaan met verbale/fysieke agressie
  • Structuur en duidelijkheid kan bieden aan onze bewoners
  • Sterk is in communicatie en feedback geven
  • In het bezit zijn van een auto is een pré
  • Humor meebrengt in het werk, net zoals dit leuke enthousiaste teamVerder is het van belang dat je de bewoners zelf initiatief kunt laten nemen, ze zelf laten nadenken en ervaren. Anticiperen op situaties en inschatten van persoonlijke mogelijkheden en beperkingen zijn hierbij van belang. Wij werken middels de EIM/BOL begeleidingsmethode. 

Wij vinden het bij Elver ontzettend belangrijk dat de continuïteit voor de bewoner wordt gewaarborgd. Daarom is het van belang dat jij professioneel kan omgaan met uiteenlopende vormen van moeilijk verstaanbaar gedrag en psychische problematiek. Het is prettig als je ervaring hebt met het zorgen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is belangrijk dat je samen kan werken met je collega’s, omdat je samen verantwoordelijk bent binnen een zelfstandig werkend team. Je voert de werkzaamheden uit volgens de regels en instructies van Elver en houdt hierbij rekening met de individuele zorgplannen van de bewoners. Jij mag hierbij initiatief nemen door dagelijkse problemen zelf op te lossen.

 Voor onze bewoners is het van belang dat jij beschikt over een aantal sociale vaardigheden, denk hierbij aan: tact, geduld, invoelend vermogen, motiveren en stimuleren. Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid is van belang bij het schrijven van rapportages, voor de overdracht van informatie binnen het zorgteam en in de contacten met bewoners

Inschaling

Wat bieden wij jou

Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining (in teamverband), medicatie- en epilepsiecursus. Wij bieden je een functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%). Elver biedt diverse collectiviteitskortingen op het gebied van (zorg)verzekeringen.

 Daarnaast bieden wij een uitgebreid Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) met onder andere een fietsplan, pc-plan (voordeliger een tablet of laptop bijvoorbeeld aanschaffen) en hebben wij een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert.

 Deze functie is ingedeeld in 35 conform FWG 3.0, salariëring is afhankelijk van diploma en ervaring.

Bijzonderheden

Voor vragen en/of inlichtingen kun je contact opnemen met Groep 4, telefoonnummer 088-7961804 of met Groep 3, telefoonnummer 088-7961803

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Groep 3-4
Postcode 6816RL
Stad Arnhem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Groep 4, telefoonnummer 088-7961804 of met Groep 3, telefoonnummer 088-7961803
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 12-02-2019
Reageer voor 26-02-2019
Ingangsdatum 12-02-2019
Nummer 43602
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver