Groepsbegeleider - 32 uur
Horizon

Wat ga je doen

Ben jij de sprankelende, vakbekwame, intrinsiek gemotiveerde pedagogisch medewerker die wij zoeken? Help jij onze jeugdigen spreekwoordelijk een stap verder in hun ontwikkeling naar volwassenheid omdat jij echt het verschil maakt voor hem of haar? Leer jij onze jongeren om zelf weer de regie te pakken en verantwoorde keuzes te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!
We zoeken een stevige, gemotiveerde, enthousiaste pedagogisch medewerker die graag op korte termijn onderdeel wilt uitmaken van ons super leuke team. De vacature staat open bij onze behandelgroep Merel op onze prachtige locatie Rijnhove in Alphen aan den Rijn!

Wat ga je doen
Je bent dagelijks bezig met het opvoeden, begeleiden, verzorgen, stimuleren en (ambulant) ondersteunen van 8 jongeren op de Merel in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Je helpt hen bij het aanleren van sociale vaardigheden en het vergroten van hun zelfredzaamheid. Je schept op professionele wijze een band met de jongere, toegespitst op hun hulpvraag en in relatie tot hun ouders/verzorgers. Je draagt zorg voor een goede sfeer en veilig leefklimaat. Je bent gedreven deze jongeren een betere toekomst te bieden. Je bent tevens mentor van een aantal jeugdigen en organiseert vanuit die rol de behandeling en de ondersteuning aan huis, samen met een multidisciplinair team. Het systeemgericht werken heeft een belangrijke plek in de behandeling. Ouders en jeugdigen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De behandeling is op maat, er zijn geen standaardtrajecten. Jeugdigen en ouders zijn eigenaar van het traject en formuleren zelf hun toekomstdoelen. Om hen hierbij te ondersteunen worden jeugdigen op de groep getraind in hun praktische en sociale vaardigheden, zijn er gezinsgesprekken en themabijeenkomsten. Bij de Merel kom je in een jong, enthousiast en betrokken team terecht.

Locatie Rijnhove te Alphen aan den Rijn

De diverse groepen en zorgvormen binnen Rijnhove zijn gespecialiseerd in en toegerust op het werken met jeugdigen(12-18 jaar) Jeugdigen leren om zelf weer verantwoorde keuzes te maken en regie te nemen in hun leven, i.p.v. deze regie als pedagogisch medewerker te willen behouden. Uitgangspunt in de behandeling is altijd het zoeken naar de kwaliteiten, krachten en mogelijkheden van de jeugdigen en hun netwerk. Dit met als doel dat ze weer kunnen functioneren en participeren in de maatschappij. Het behalen van een diploma en het toewerken naar een school buiten het terrein wordt nagestreefd.

Wat vragen wij van jou
  • Je bent in het bezit van een relevant MBO 4 (bijv. SPW) of HBO diploma (bijv SPH/Social Work);
  • Een SKJ-registratie is absoluut een plus in je aanname;
  • Aantoonbare werkervaring in een open en/of gesloten residentiële setting;
  • Je bent bereid om wisselende diensten en avond/slaap en- weekenddiensten te draaien;
  • Je bent een doorzetter, bent flexibel, enthousiast en staat stevig in je schoenen.
Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 7 (maximaal €3285,52 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Wanneer je SKJ geregistreerd en HBO afgestudeerd bent in schaal 8 (maximaal €3568,98 bruto per maand bij een fulltime dienstverband);
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Solliciteer en contact
Heb jij er ZIN in? Houd je van uitdagingen en wil je echt de uitdaging aangaan door onze jeugdigen de juiste hulp te geven? Dan nodigen we je uit om direct te solliciteren en hebben wij er ZIN in om jou in ons team te ontvangen en de samenwerking aan te gaan!Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marissa Hagenstein, Afdelingscoördinator, via telefoonnummer 06-18547945.

Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure bij gelijke geschiktheid. Voor iHUB is diversiteit en inclusiviteit binnen de organisatie waardevol. Sollicitanten die een afspiegeling zijn van onze eigen cliënten (culturele, etnische en seksuele diversiteit en/of ervaringsdeskundigheid met de problematiek en hulpverlening) zijn van harte welkom.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 17-08-2021
Reageer voor 21-10-2021
Nummer 70500

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon