GROEPSBEGELEIDER
Liberein

“Groepsbegeleider voor Harm (78) en zijn vrienden”

In de 5 ontmoetingscentra van Liberein in Enschede en Glanerbrug kunnen mensen terecht met een lichte vorm van dementie. Er worden leuke activiteiten georganiseerd en er is aandacht voor beweging en activiteiten die de zelfstandigheid van cliënten vergroten. De medewerkers van het ontmoetingscentrum bieden cliënten een gestructureerde dagindeling en zorgen ervoor dat ze zo lang mogelijk ‘maatschappelijk’ actief kunt zijn. Voor het ontmoetingscentrum in Glanerbrug zijn wij op zoek naar een Groepsbegeleider, voor 18 uur per week.

Wat ga je doen?
Als Groepsbegeleider draag je bij aan het verbeteren van het welbevinden van cliënten met een begeleidingsvraag en/of gedragsproblematiek. Dat doe je door het organiseren van passende en aansprekende (nieuwe) activiteiten die aansluiten bij de wensen en behoeften van de cliënt en op die manier draag je ook bij aan een leuke en zinvolle daginvulling. Je begeleidt en ondersteunt de betrokken mantelzorgers. Je bent in staat om jouw werkzaamheden, waaronder het begeleiden van groepsprocessen en het plegen van individuele en groepsgerichte interventies, binnen de kaders en in afstemming met andere zorgprofessionals zelfstandig uit te voeren. Daarnaast kan het voorkomen dat je cliënten helpt met de persoonlijke verzorging. Tenslotte draag je ook zorg voor correcte administratie en rapportage.

Wat breng je mee

  • Je bent in het bezit van het diploma MBO SPW niveau 4 (of vergelijkbaar) en beschikt over (stage)ervaring in de ouderenzorg;
  • Je hebt kennis en ervaring met mensen met zowel somatische als psychogeriatrische aandoeningen;
  • Je toont initiatief en creativiteit in het bedenken van oplossingen;
  • Hoewel je als groepsbegeleider vaak zelfstandig werkt, ben je ook een teamplayer. Waarbij het geven en ontvangen van feedback, de sfeer en teamgeest ook voor jou belangrijk zijn;
  • Je bent flexibel inzetbaar.

Wat bieden we?
Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT, FWG 40 (minimaal € 2.007,97 – maximaal € 2.971,05).

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Liberein. Liberein draagt zorg voor de kosten.

Nieuwsgierig?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Mariëlle Grootte Bromhaar, Teamleider Zorg, via tel. 06-13747436.

Nieuwsgierig naar het verhaal van Harm(78)? Klik dan hier

Type Vacature
Intern nummer 2021-42
Organisatie Liberein
Locatie Ariënshuis Glanerbrug
Postcode 7532DC
Stad Enschede
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 18
Uren tot 18
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Mariëlle Grootte Bromhaar, Teamleider Zorg, tel. 06-13747436
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 01-04-2021
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 15-04-2021
Nummer 63002
Doorsturen Bekijk PDF

Liberein

Over Liberein
Bij Liberein vinden we zorg en welzijn voor onze cliënten heel erg belangrijk. Daarbij kijken we vooral naar wat iemand wél kan, in plaats van naar de beperkingen. Jouw werk is dan ook – direct of indirect - gericht op het helpen van mensen als het gaat om zingeving, kwaliteit van leven, meedoen in de maatschappij en geestelijk welbevinden.

Liberein biedt zorg en welzijn aan zo’n 1300 mensen, voornamelijk ouderen, in Enschede en Glanerbrug. Zij maken naar wens gebruik van onderdelen van ons allround aanbod, waaronder thuiszorg, revalidatie, somatische zorg, dementiezorg, dagactiviteiten of behandelingen. Ze wonen thuis, huren een appartement bij een van onze woonzorgcentra of wonen bij ons. Liberein biedt 5 locaties voor wonen met zorg en 6 locaties met appartementen waar ouderen zelfstandig wonen.  

Bij Liberein werken 1400 medewerkers. Samen met 600 vrijwilligers staan zij voor persoonlijke en liefdevolle zorg.

Liberein is een organisatie waarin vanzelfsprekend zorg voor de cliënt en zorg voor de medewerkers centraal staat. Liefdevolle zorg. Basis voor geluk. Ook een aangename werksfeer vinden wij van groot belang. Onder prettige werkomstandigheden werkt iedereen immers beter!

Meer over Liberein