GROEPSBEGELEIDER MZ (Ariënsstaete)
Liberein

Functieomschrijving

Zorg dragen voor een zinvolle dag!
Wij zoeken een Groepsbegeleider MZ

Bij Liberein vinden we zorg en welzijn voor onze cliënten heel erg belangrijk. Daarbij kijken we vooral naar wat iemand wél kan, in plaats van naar de beperkingen die mensen op leeftijd nou eenmaal steeds meer hebben. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste Groepsbegeleider MZ.

Jouw werk is dan ook gericht op het helpen van mensen als het gaat om zingeving, kwaliteit van leven, meedoen in de maatschappij en geestelijk welbevinden.

Liberein biedt zorg en welzijn aan 1300 mensen, voornamelijk ouderen, in Enschede en Glanerbrug. Zij maken naar wens gebruik van delen van ons allround aanbod, waaronder thuiszorg, revalidatie, somatische zorg, dementiezorg, dagactiviteiten of behandelingen. Ze wonen thuis, huren een appartement bij een van onze woonzorgcentra of wonen bij ons. Liberein biedt 5 locaties voor wonen met zorg en 6 locaties met appartementen waar ouderen zelfstandig wonen.  

Bij Liberein werken 1400 medewerkers. Samen met 600 vrijwilligers staan zij voor persoonlijke en liefdevolle zorg.

Voor onze locatie Ariensstaete, afdeling 't Kippenhok zoeken wij een enthousiaste kandidaat voor de functie van:
Groepsbegeleider MZ (niveau 4)

Wat ga je doen?

 • Samen met de rest van het team waarin je gaat werken heb je de verantwoordelijkheid voor een zinvolle daginvulling van de cliënten. Je staat samen met jouw team voor het welbevinden en de gezondheid van onze cliënten. Liefdevolle zorg. Basis voor geluk;
 • Je bedenkt, organiseert en begeleidt samen met collega's deze zinvolle dagbesteding op maat en stimuleert de zelfredzaamheid van de cliënten. Je betrekt hierbij cliënten, familie, mantelzorgers en behandelaren;
 • Je faciliteert en ondersteunt de cliënt bij de persoonlijke verzorging, je kunt zo nodig medicatie aan de cliënt verstrekken;
 • Je signaleert veranderingen op het gebied van het psychische, fysieke en sociale welzijn van cliënten, rapporteert deze en zet relevante acties in;
 • Je levert een bijdrage aan de evaluatie en bijstelling van het persoonlijk zorg(leef)-plan en verzorgt rapportages in het elektronisch dossier;
 • Je zorgt samen met je team voor een harmonieus groepsproces waarbij je in staat bent creatief te zijn in oplossingen en hiernaar te handelen.

Functie eisen

  • Je bent in het bezit van het diploma MZ niveau 4 richting persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, met uitstroomvariant verpleegtechnische handelingen. Aanvullend volg je via ons de BHV scholing.
  • Je hebt al enige werkervaring in een dergelijke functie, je bent flexibel inzetbaar en toont initiatief en creativiteit in het bedenken van oplossingen.
  • Je vindt het een uitdaging om deze nieuwe functie vorm te geven en deze samen met het team waarin je komt te werken tot een succes te maken.
  • Je beschikt over sociale vaardigheden voor een respectvolle omgang en communicatie met ouderen, familie en behandelaars.
  • Je bent een teamplayer, waarbij het geven en ontvangen van feedback, de sfeer en teamgeest ook voor jou belangrijk zijn.
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
  • Je bent flexibel en creatief.
  • Je toont initiatief en je hebt affiniteit met de doelgroep.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Liberein. Liberein draagt zorg voor de kosten.

 

Inschaling

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT FWG functiegroep 35 (minimaal € 1.838,58 – maximaal € 2.668,93).

 

Bijzonderheden

Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende baan en wil je werken in een enthousiast team? Ben jij een teamspeler en op zoek naar een functie waarin jij jezelf kunt ontwikkelen, dan zijn wij op zoek naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 2020-103
Organisatie Liberein
Locatie Liberein, locatie Ariënsstaete in Enschede
Postcode 7523ET
Stad Enschede
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Kitty Rijfkogel, Teamleider Zorg, mail: Kitty.Rijfkogel@liberein.nl OF Nicky Hummel, Teamleider Zorg, mail: Nicky.Hummel@liberein.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Overig
Publicatiedatum 30-07-2020
Ingangsdatum 01-10-2020
Reageer voor 14-08-2020
Nummer 54053
Doorsturen Bekijk PDF

Liberein

Kom werken in de dynamische wereld van de ouderenzorg Dynamisch? Zorgen voor ouderen? Jazeker! Ouderen hebben een heel leven achter de rug, met prachtige verhalen om van te leren. Hun zorgvraag is complex, waardoor jouw kennis en vaardigheden flink op de proef worden gesteld. Een verslechterde gezondheid maakt ouderen kwetsbaar. Maar hoe mooi is het dan, als jij ze kunt helpen om hun kracht te vinden. En zoveel mogelijk het leven kunt laten leiden, zoals zij dat zelf wensen. Bij Liberein krijgen bewoners en cliënten alle ruimte voor hun eigen leefstijl en zelfontplooiing. Ook ouderen moeten immers hun dromen en ambities kunnen waarmaken. Kom jij ons daarbij helpen? Wij bieden je een dynamische werkomgeving. Kom jij ons daarbij helpen? En maak je bij ons jouw dromen en ambities waar? Vitaliteit en ontwikkeling Wij bieden je een dynamische werkomgeving en hebben daarnaast jouw vitaliteit en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Wij ondersteunen je om “Fit voor jouw werk”te blijven door vele activiteiten met collega’s te organiseren zoals bijvoorbeeld workshops Mindfulness, stopen met roken, Yoga, schaatsclinics, hardlopen of Nordic Walking, maar ook stimuleren wij dat je je kunt ontwikkelen door opleidingen te volgen of leerervaringen op te doen.

Meer over Liberein