Groepsleider Omnizorg
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

In Apeldoorn bieden de gezamenlijke uitvoeringsorganisaties van Iriszorg, Tactus Verslavingszorg en  RIWIS Zorg en Welzijn binnen Stichting Omnizorg Apeldoorn integrale service- zorg- en dienstverlening aan dak- en thuislozen, verslaafden en langdurig van GGZ afhankelijke cliënten.

Stichting Omnizorg Apeldoorn ontwikkelt op verzoek van de gemeente Apeldoorn en in samenspraak met andere ketenpartners een integraal 24 uurs dienstverleningsconcept. Rehabilitatie en normali­sering zijn de leidende principes. Uitvoering vindt plaats in een “op maat gesneden” voorziening.

Voor deze dynamische locatie zijn we op zoek naar een: 

Groepsleider 
32 uur per week 
voor het cluster Opvang

Vanuit de methodiek krachtwerk stuur je cliënten aan op weg naar stabiliteit en/of herstel. Gelijkwaardig contact en activering zijn hierin de basis. Als persoonlijk begeleider stem je samen met de cliënt de mate van zelfregie af en ondersteun je waar nodig. Trajectevaluaties worden ingezet om gezamenlijk doelen vast te stellen en vast te houden. Daarnaast neem je actief deel aan het uitzetten en uitdragen van een de-escalerend klimaat. Actief contact maken met cliënten en af kunnen stemmen en interveniëren op zowel de individuele als de groepsdynamiek is een voorwaarde in het werken op de groep. In de dagelijkse ondersteuning is het taakgebied te vatten in componenten als: het bewaken van dag-nachtritme, bevorderen van het leefklimaat, de veiligheid en ziet toe op naleving van de huisregels. Ook observeer je het functioneren van cliënten individueel en in de groep en rapporteer je hierover aan de hulpverleners. Verder bemiddel je bij onderlinge spanningen/conflicten en maak je deze bespreekbaar.

Deskundigheid en affiniteit met de-escalerend werken goed kunnen afstemmen met zowel doelgroep als team zijn een vereiste. Vanuit de krachtgerichte herstelmethodiek kijk je samen met de cliënt welke koppelingen er liggen tussen de hulpvraag en de mogelijkheden.

Dit breng je mee

Van een Groepsleider vragen wij het volgende:

 • een afgeronde MBO-niveau 4 -op de functie gerichte opleiding.
 • 1-5 jaar relevante werkervaring.

Daarnaast: 

 • ben je deskundig op het gebied van begeleiding.
 • kun je zelfstandig werken.
 • ben je oplettend, integer en beschik je over tact en inlevingsvermogen.
 • heb je een stevige persoonlijkheid.
 • beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Dit bieden wij

Je krijgt een mooi salaris, zoals dat is afgesproken in de cao GGZ De functie is ingedeeld in FWG functiegroep 40. Het maximale, bruto salaris bedraagt € 2.949 ,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Naast een goed salaris, kun je rekenen op:

 • Een fijne eindejaarsuitkering (8,33%. Dat is een volledige 13e maand!).
 • Korting op bijvoorbeeld sporten bij je sportschool, een nieuwe fiets, telefoon of bon van bol.com.
 • Een digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
 • Nog veel meer: een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je hier

Word jij onze nieuwe collega?

Dat zouden we leuk vinden! Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag tegemoet.

Even goed om te weten:

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uit maken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op Facebook (www.facebook.com/tactusverslavingszorg).

We proberen de vacature zelf in te vullen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarom niet op prijs gesteld.

 

 

 

Type Vacature
Intern nummer 2019-205
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Omnizorg, locatie Apeldoorn
Postcode 7311NT
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Jurrian Kuit, manager, telefoonnummer: 06 -10924073.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 08-10-2019
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 31-12-2019
Nummer 48752
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg