Groepswerker
Humanitas Onder Dak Twente

Functieomschrijving

Groepswerker Trainingshuis Oldenzaal
(
28-32 uur per week)

Bij het Trainingshuis willen we ervoor zorgen dat jongeren die in de knel dreigen te raken, een plek hebben waar zij de juiste hulp krijgen om op eigen kracht weer mee te kunnen doen in de samenleving. Het Trainingshuis biedt deze jongeren en jongvolwassenen van 17 tot 25 jaar een woonplek waar ze tevens training ontvangen om woonvaardigheden op te doen. Ook worden de jongeren begeleid naar een opleiding, betaald werk of een andere passende daginvulling.

Bij Humanitas Onder Dak vinden wij het belangrijk dat we onze jongeren zo goed mogelijk zelfstandig laten deelnemen aan de maatschappij. Als groepswerker van het Trainingshuis sta je dichtbij onze jongeren, je kent en begrijpt hun belevingswereld en weet hoe je hen kunt motiveren en activeren. Samen met een hecht team van andere groepswerkers en begeleiders help je de jongeren op weg naar een positieve toekomst.

Wat ga je doen?
Als groepswerker bij het Trainingshuis Oldenzaal ben jij degene die snel kan schakelen en heel flexibel kan zijn. Je kunt goed communiceren en bent consequent, je durft op te treden tegen grensoverschrijdend gedrag. Jouw hoofdtaken zullen bestaan uit het begeleiden van jongeren in nauwe samenwerking met de begeleider, het organiseren van activiteiten aansluitend aan de behoefte van de individuele jongeren en groepen van verschillende groottes, het bevorderen van de leefomgeving en het nastreven van de huisregels.

Daarnaast stimuleer je de participatie van de jongere in de groep en voert daartoe motiverende gesprekken met de jongeren. Je probeert in voorkomende situaties te achterhalen waarom een jongere niet deelneemt. In deze functie dien je tevens technisch onderlegd te zijn, zodat je een bijdrage kan leveren in onderhoud en werkzaamheden kan uitzetten naar interne of externe diensten.

Ook hecht Humanitas Onder Dak veel waarde aan kennisontwikkeling van haar medewerkers en worden alle werkzaamheden uitgevoerd vanuit een humanistische grondhouding. Ons gedreven team wil jou graag als nieuwe collega, om mee samen te werken en om samen te groeien.

Functie eisen

 • MBO werk- en denkniveau 3. 
 • Je hebt kennis van en inzicht in de doelgroep.
 • Je hebt affiniteit met jongeren en ervaring in het werken met jongeren.
 • Je hebt basiskennis van sociale systemen voor begeleiding en ondersteuning van cliënten.
 • Je hebt technische kennis.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de methodiek Krachtwerk.
 • Je hebt kennis van groepsprocessen en groepsdynamica.
 • Je kunt problematiek vertalen naar een passende activiteit.
 • Je bent een kei in het motiveren en stimuleren van cliënten, dus ook jongeren.
 • Je bent flexibel en je bent bereid onregelmatige tijden te werken binnen je team van collega’s. 

Inschaling

De functie is ingedeeld in salarisschaal 5, cao Sociaal Werk. Het maximale, bruto salaris bedraagt € 3.069,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris. Daarnaast kun je rekenen op: 

 • Een fijne eindejaarsuitkering 8,33%. (Dat is een volledige 13e maand!)
 • Een digitale omgeving waar je onbeperkt en gratis e-learningmodules kunt volgen, ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
 • Een individueel Loopbaanbudget. 

Bijzonderheden

Ben jij onze nieuwe collega?

Heb je interesse in deze boeiende functie en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag vóór 8 mei 2023 tegemoet.

Even goed om te weten: Het kunnen overhandigen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Humanitas Onder Dak vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Type Werkplein
Organisatie Humanitas Onder Dak Twente
Locatie Oldenzaal Het Trainingshuis
Postcode 7572 AJ
Stad Oldenzaal
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO CAO Sociaal Werk
Functie(s) Afdelingsassistent
Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 22-05-2023
Ingangsdatum Nader te bepalen
Reageer voor 05-06-2023
Nummer 119602
Doorsturen Bekijk PDF