Groepszorg Professional met mentorschap
Autismehuis

Functieomschrijving

GROEPSZORG PROFESSIONAL MET MENTORSCHAP
Locatie de Kubus in Zwolle | 28 - 32 uren contract

Ben jij het talent dat kinderen of jongeren met autisme tot ontwikkeling brengt en hierbij het groepsproces en het individuele kind goed in beeld heeft? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat zijn je werkzaamheden?
Als groepszorgprofessional met mentorschap begeleid je kinderen en jongeren in groepsverband.
Daarnaast heb je een caseload cliënten waarvoor je het mentorschap draagt. Dit betekent dat je het eerste aanspreekpunt bent voor ouders, collega’s of externe betrokkenen. Samen met de gedragsdeskundige of gedragsspecialist stel je het zorgplan met meetbare doelen op en monitor je de voortgang. Met het groepszorg-team draag je gezamenlijk de verantwoording van de uitvoering van het zorgplan en signaleer je mogelijke knelpunten of zie je juist ontwikkelkansen waarop je in overleg passende actie onderneemt. 

Over de Kubus
Op onze groepszorglocatie kunnen kinderen na schooltijd en in het weekend terecht. In een huiselijke setting komen kinderen en jongeren met leeftijdsgenoten in contact en wordt begeleiding geboden op 4 ontwikkelingsdomeinen: sociale vaardigheden, het groeien in zelfstandigheid, groepsvaardig-heden en emotie regulatie.

Omdat het kind bij ons wordt begeleid, kan het gezin even afstand nemen en ontstaat er ruimte voor gezinsleden om aandacht te geven aan zichzelf en aan elkaar. Een plek binnen groepszorg heeft een tijdelijk karakter. Tijdens evaluatiemomenten wordt gekeken of de zorgvraag nog passend is binnen groepszorg of dat er gekozen moet worden voor een ander traject.

Het fundament van de begeleiding binnen groepszorg wordt gevormd door de dagstructuur en de auti-communicatie gestoeld op de Geef me de 5©. Er wordt onderscheid gemaakt tussen doordeweekse ontwikkelingsgerichte groepsbegeleiding waar doelgericht wordt gewerkt, en specialistische respijtopvang wat gericht is op ontlasting van de thuissituatie om de draagkracht te vergroten.

Over autismehuis
autismehuis biedt gespecialiseerde begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme. De ontwikkeling van het kind of de jongere met zijn systeem staan centraal in onze begeleiding en behandeling. Wij vinden het belangrijk om werkzaam te zijn in de context van het kind (thuis, school) en wanneer nodig de thuissituatie te ontlasten, zodat het kind of de jongere zich in een afgestemde omgeving verder kan ontwikkelen.

autismehuis is een innovatieve jeugdzorg organisatie. Een initiatief dat vanuit een persoonlijke drijfveer ooit klein begon, is uitgegroeid tot een flexibele jeugdzorgorganisatie met meer dan 90 gedreven jeugd- en gezinsbegeleiders. Vanuit onze kernwaarden lef, trots en nieuwsgierigheid durven wij grote dromen te dromen voor onze kinderen en jongeren. Vol vertrouwen in het kind en gezin staan we naast het hen om diens uitdagingen stap voor stap aan te gaan.

Functie eisen

Wij zoeken iemand die

 • met een relevante hbo-opleiding Social Work of Pedagogiek
 • minimaal 3 jaar kennis en ervaring in groepswerk met kinderen met autisme
 • SKJ – geregistreerd is
 • bereid is in de weekenden te werken
 • zich flexibel opstelt in werktijden en beschikbaarheid
 • een positieve, opbouwende mindset heeft en denkt in mogelijkheden
 • een grote mate van zelfstandigheid heeft en proactief handelt
 • zich goed kan uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk
 • kennis heeft van de methodiek Geef me de 5© (pre)
 • zich herkent in onze kernwaarden ‘lef’, ‘nieuwsgierig’ en ‘trots’

Wij bieden

 • een uitdagende baan met ruimte voor eigen inbreng en waar meedenken wordt gewaardeerd
 • een plek waar je jezelf kunt zijn, met een informele werksfeer binnen een professionele context
 • een jong, professioneel en enthousiast team.
 • de mogelijkheid om aan te sluiten bij onze interne intervisiegroepen.
 • coaching en begeleiding van een gedragsspecialist om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen.
 • inschaling functieschaal 8, periodiek is afhankelijk van je ervaring en opgebouwde kennis.
 • jaarcontract waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort.

Bijzonderheden

Geïnteresseerd in deze functie?
Verras ons met een motivatiebrief waarbij we graag lezen waarom je bij autismehuis wilt werken, welk verschil je gaat maken en wat jouw passie voor autisme is. Natuurlijk ontvangen we ook graag je curriculum vitae. Stuur je sollicitatie vóór 8 december per mail naar, solliciteren@autismehuis.nl of per post naar Herfterlaan 2a, 8024 PJ in Zwolle, ter attentie van Kim Nijkamp (meewerkend teamleider Groepszorg). 

Type Vacature
Organisatie Autismehuis
Locatie Autismehuis, locatie "De Kubus" in Zwolle
Postcode 8042AD
Stad Zwolle
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Jeugdzorg
Informatie verkrijgen bij Kim Nijkamp
Functie(s) Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 27-10-2021
Ingangsdatum 27-10-2021
Reageer voor 08-12-2021
Nummer 72226
Doorsturen Bekijk PDF

Autismehuis

Het autismehuis is een verwezenlijking van de als maar groeiende vraag naar gespecialiseerde opvang voor kinderen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) Door het aanbod van buitenschoolse, weekend en vakantieopvang biedt het autismehuis alle vormen van opvang onder één dak. Dat schept duidelijkheid voor ouders maar vooral voor het kind. We bieden binnen het autismehuis plaats voor maximaal 18 kinderen per dag verdeeld over twee groepen in de leeftijdscategorie van 4 tot en met 12 jaar. Doordat het autismehuis zich alleen richt op kinderen met een ASS, kunnen we voldoen aan de specifieke zorg en begeleiding. Kinderen met ASS leven in een wereld die voor anderen vaak niet te begrijpen is. Het vraagt goede ondersteuning, begeleiding en kennis. Omdat het autismehuis een vervanging van thuis is, organiseren we veel huiselijke activiteiten zoals; samen eten, koken, afwassen, boodschappen doen ed. Het autismehuis wordt een tweede thuis voor de kinderen. Gewoon waar het kan bijzonder waar nodig Autismehuis vindt het belangrijk om naar elk kind individueel te kijken, 1 kind 1 plan. Wij zullen het plan zoveel mogelijk in samenspraak met ouders, school en evt. andere betrokkenen van het kind opstellen. Samen kijken naar de juiste aanpak van het kind. Hierbij gaan we altijd uit van zijn/haar mogelijkheden.

Meer over Autismehuis