GZ-Psychologen/Psychotherapeuten
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Wij zijn voor ons expertisecentrum Persoonlijkheidsstoornissen, de Boerhaven, op zoek naar

GZ-Psychologen/Psychotherapeuten

Uren in overleg

 

Op dit moment hebben wij vacatures voor de behandellijnen Schema Focus therapie (SF) en Assertive Community Treatment (ACT).

Er zijn verschillende mogelijkheden voor hoe we de vacatures in kunnen vullen, mede afhankelijk van waar jouw voorkeur naar uit gaat. Dit bespreken wij graag met je!

Wie we zijn

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1.100 medewerkers. We hebben een informele cultuur, waardoor de lijnen kort zijn en collega’s nauw met elkaar samenwerken. We zijn open, nuchter en weten van aanpakken waardoor we ons vooral kunnen richten op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Ons expertisecentrum Persoonlijkheiddstoornissen de Boerhaven  kent vier behandellijnen waarin cliënten met persoonlijkheidsproblematiek behandeld worden.
Dit zijn: Schema Focus therapie (SF), Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT), ACT-Persoonlijkheidsstoornissen (Assertive Community Treatment) en Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders (GIT-PD). Onze teams zijn multidisciplinair samengesteld en vanuit verschillende functies en teams werken we nauw met elkaar samen.
Gezamenlijk staan we voor een open en transparante communicatie binnen onze teams en voor een klantvriendelijke behandeling van de cliënten.

Hoe zit het werken in de behandellijnen er uit?

Als GZ-psycholoog/psychotherapeut ben je vooral aan het werk met je cliënten. Zo verhelder je de hulpvragen en vertaal je deze in toetsbare vraagstellingen. Uiteraard houd je je ook bezig met het opstellen van psychologische/psychotherapeutische begeleidings- en behandelplannen. Je werkt nauw samen met andere collega’s vanuit verschillende disciplines en met ketenpartners.

Binnen de behandellijnen zijn er een aantal verschillen te benoemen:

Zo is het ACT team volop in ontwikkeling. Wij zijn dus op zoek naar een collega die het leuk vindt om te pionieren, mee te denken en te bouwen aan een nieuwe zorglijn. We werken volgens de AMBIT methodiek waarin herstel en eigen regie van de cliënt centraal staat.

Je werkt zowel poliklinisch als outreachend.

In ons SFT team behandel je cliënten zowel individueel als in groepsverband. Belangrijk in die team is dat je naast de samenwerking met cliënt, collega’s en ketenpartners ook de naasten van de cliënt volop betrekt bij de behandeling. 

Jij hebt

 • afgeronde opleidingen tot GZ-psycholoog en/of Psychotherapeut
 • een geldige BIG-registratie in de BIG-registers GZ-psycholoog en/of psychotherapeut
 • kennis van de psychopathologie van de cliëntendoelgroep(-en)
 • ervaring met het toepassen van psychologische en psychotherapeutische behandelmethoden en –technieken uit verschillende therapeutische stromingen
 • gevoel voor humor, een nuchtere insteek en kunt goed relativeren.

Jij bent

 • een actief persoon die houdt van ontwikkelen
 • ondernemend en creatief in je aanpak
 • makkelijk in contact, empathisch, verbindend
 • toegankelijk met een professionele afstand
 • flexibel in jouw manier van werken en kunt reflecteren
 • doortastend, actief, gestructureerd
 • analytisch.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Ruimte om te ontwikkelen, pionieren en ondernemen!
 • Samenwerken in een multidisciplinair team, met psychiaters, (GZ-)psychologen, verpleegkundig specialisten, psychodiagnostisch medewerkers en ambulante hulpverleners.
 • Mogelijkheden tot ontwikkeling door opleiden, maar ook door betrokken te zijn bij het opleiden van anderen.
 • Deelname aan (geaccrediteerde) refereerbijeenkomsten, waar actuele ontwikkelingen in de zorg aan bod komen.
 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Werken in een financieel gezonde organisatie.
 • Salaris passend bij de functie (FWG 65/70). 

Voel jij je uitgedaagd?
Dan maken wij graag kennis! En hopelijk is dat, na wat je gelezen hebt over ons, wederzijds! Wij wisselen graag van gedachten over jouw vak, de invulling daarvan en jouw wensen hieromtrent.

Je kunt hiervoor reageren via www.werkenbijmediant.nl of bellen met Jan Jaap Akker, teammanager, telefoonnummer 06-18605569 of Monique de Haan, teammanager, telefoonnummer 06-18406808.

Volg ons!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan vooral eens op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 111
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Psycholoog
Psychotherapeut
Publicatiedatum 15-09-2021
Reageer voor 28-10-2021
Nummer 71137

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg