GZ psycholoog / Gedragswetenschapper - 24/36 uur
Horizon

Wat ga je doen

Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee bij Horizon. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers en psychiaters werken samen met de jongeren, maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open en gesloten jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen.
Ben jij de stevige, gemotiveerde en flexibele gedragswetenschapper / GZ-Psycholoog / Orthopedagoog-Generalist die wij zoeken? Heb je affiniteit voor onze doelgroep en wil je graag onderdeel uitmaken van ons team? Dan bieden wij jou de geweldige, functie van gedragswetenschapper op onze locatie Harreveld in Gelderland voor 24 tot 36 uur per week.

Wat ga je doen
Als gedragswetenschapper / GZ-Psycholoog / Orthopedagoog-Generalist bij Horizon vervul je een bijzondere rol. Je draagt zorg voor de formulering van het therapeutisch behandelplan van de jongeren die bij ons verblijven en bent eindverantwoordelijk voor de behandeling & stabilisatie van de jeugdige. Je stemt af met de psychiater (inhoudelijk), systeemwerker en met het afdelingshoofd (logistiek) over onder meer de voortgang in de behandeling van individuele jongeren, knelpunten in de uitvoering van de behandeling en het neerzetten van een stabiel klimaat waarin kinderen kunnen stabiliseren. De professionele ontwikkeling van de verpleegkundig en pedagogisch medewerkers is jouw aandachtsgebied. Deze bevorder je onder meer door casuïstiekbespreking, het organiseren en begeleiden van themabijeenkomsten, het toelichten en uitleggen van de behandelplannen en de methodische uitgangspunten. Naast actieve deelname aan intern overleg conform de interne overlegstructuur van Horizon onderhoud je contacten met plaatsende instanties en ouders. Je levert een inhoudelijke bijdrage, in nauwe samenwerking met de psychiater die verbonden is aan ZIKOS, aan het sector- en het afdelingsjaarplan met betrekking tot je vakgebied. Het meedraaien van een bereikbaarheidsdienst is onderdeel van de functie.

ZIKOS staat voor: Zeer Intensieve Kortdurende Observatie en Stabilisatie en is een landelijk erkende specialisatie. Op deze afdeling worden jeugdigen behandeld die zich in een ernstige psychiatrische crisis bevinden in combinatie met forse gedragsproblematiek, zelfbeschadigend en suïcidaal gedrag. De veiligheid van de jeugdige, dan wel zijn of haar omgeving is binnen een instelling voor jeugdzorg of psychiatrie onvoldoende te waarborgen. Voor opname op ZIKOS moet door de Kinder- en Jeugdpsychiater recent een indicatie zijn afgegeven. Individuele, intensieve behandeling is noodzakelijk omdat de jeugdige een gevaar is voor zichzelf en/of zijn omgeving. Tijdens hun verblijf richten wij ons op observatie en diagnostiek ten behoeve van adequate vervolgbehandeling. Op deze afdeling verblijven zowel jongens als meisjes. De afdeling bestaat uit 2 teams/behandelgroepen, waar per leefgroep 6 jeugdigen worden behandeld met als belangrijkste doel stabilisatie. Per behandelgroep is een GZ psycholoog of gedragswetenschapper die nauw met elkaar samenwerken. De duur van hun verblijf binnen de afdeling is gemiddeld drie maanden.

Locatie Harreveld biedt zorg aan jeugdigen met ernstige gedragsproblemen en om deze op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers en psychiater werken samen met de jeugdigen. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open en gesloten jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jeugdigen die er zonder hulp niet uit komen.
In Harreveld (Gelderland) hebben we de gesloten locatie Anker (Jeugdzorgplus), de open locatie Prisma en de Gezinsbehandeling. De locaties Anker en Prisma spelen in op de maatschappelijke ontwikkelingen ten aanzien van open, gesloten en ambulante jeugdzorg en de daarbij behorende dynamiek. We willen de beste in Nederland zijn door het bieden van hoog specialistische jeugdzorg.

Wat vragen wij van jou
  • Je bent in het bezit van een academisch diploma in (ortho)pedagogische/agogische richting, daarnaast heb je bij voorkeur een postacademische opleiding gevolgd welke heeft geleid tot een BIG-registratie;
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante ervaring in een soortgelijke functie;
  • In de hectiek en onvoorspelbaarheid, die kenmerkend is voor ZIKOS, stel jij de juiste prioriteiten door goed te kunnen analyseren en ben je in staat om adequaat te schakelen door besluitvaardig te handelen;
  • Van nature streef je hierin naar verbinding, optimale samenwerking en het delen van kennis. Je beschikt over de juiste instelling en je onderschrijft daarmee zichtbaar onze kernwaarden en organisatieprincipes.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om eenVOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg;
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Harreveld, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Psycholoog GZ
Publicatiedatum 01-02-2022
Reageer voor 21-07-2022
Nummer 107731

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon