GZ Psycholoog - uren in overleg
Horizon

Wat ga je doen

Ben jij een ervaren, enthousiaste en doortastende GZ Psycholoog? Dan bieden wij jou een geweldige functie in schaal 12 (CAO Jeugdzorg) binnen een multidisciplinair team waar je veel vrijheden krijgt en je eigen verantwoordelijkheden draagt. Bovenal blijf je zelf de jeugdigen en het gezin behandelen! We zoeken een GZ Psycholoog voor de locatie Bergse Bos in Rotterdam.

Wat ga je doen
De rol van GZ Psycholoog bij Horizon Jeugdzorg en Onderwijs is zeer divers. Je bent direct verantwoordelijk voor het behandelaanbod en het methodische behandelklimaat binnen de locaties. Je werkt mee aan het ontwikkelen en realiseren van de gestelde doelen zoals opgenomen in het locatie plan. Daarnaast blijf je de jeugdigen en het systeem zelf behandelen. In de rol van GZ Psycholoog verzorg je ook de werkbegeleiding van de GZ Psychologen in opleiding op jouw locatie.

Je bent een vraagbaak voor de collega gedragswetenschappers binnen de locatie en bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan behandelteams bij complexe casuïstiek en je bent actief betrokken bij de vertaling van concern-beleidskaders naar het inhoudelijk locatiebeleid. Dit doe je in afstemming met het locatiemanagement voor wie je bij veel onderwerpen een eerste aanspreekpunt bent. Je denkt mee over en bouwt mee aan innovatie en versterking. Je vervult een voorbeeldfunctie naar collega's en draagt beleid en cultuur in woord en daad uit. Locatie overstijgende zaken kunnen bestaan uit voorbereiden van inspectie zaken, HKZ bezoekenen - in samenwerking met de afdeling onderzoek van Horizon, het mede ontwikkelen van nieuwe vormen van behandelaanbod. Daarnaast sluit je aan bij externe regionale meetings om je expertise te delen.

In de Rotterdamse wijk Hillegersberg ligt het enige landelijk expertisecentrum voor jeugdigen in de leeftijd van 6 - 12 jaar. Echter door de vraag van de omgeving wordt deze leeftijdscategorie steeds verder uitgebreid. Deze bijzondere doelgroep kenmerkt zich door complexe leer- en gedragsproblemen, veelal in combinatie met psychiatrische aandoeningen. Een deskundig, professioneel en betrokken multidisciplinair team biedt deze jongens en meisjes specialistische behandeling en begeleiding op het gebied van opvoeding, onderwijs en vrije tijds besteding. Op Bergse Bos zijn open residentiële groepen, gesloten residentiële groepen en Gezin Totaal groepen. Bij Gezin Totaal bieden we hulp aan gezinnen met kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. De gezinnen die hiervoor in aanmerking komen zijn vastgelopen en vaak is er sprake van probleemgedrag bij de jeugdige(n). Dit probleemgedrag zorgt voor de uiteindelijke aanmelding bij Gezin Totaal, maar de hulp richt zich op het volledige gezin. Gezin Totaal is een traject op maat.

Vanaf 1 augustus wordt locatie Bergse Bos verder uitgebreid. Er komt hier een kleinschalige woon- en behandelvoorziening bij voor jongeren in het gesloten kader van 16-18 jaar bij. De voorziening noemen wij de Studio's.

Wat vragen wij van jou
  • Je hebt als vooropleiding tot GZ een master psychologie, pedagogiek of gezondheidswetenschappen (afstudeerrichting geestelijke gezondheidskunde) gevolgd;
  • Je hebt de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond met differentiatie kind & jeugd en bent BIG-geregistreerd;
  • Je hebt minimaal 5-7 jaar ervaring met de doelgroep kind & jeugd in de functie van GZ-psycholoog;
  • Gezien de diversiteit aan problematiek vragen we een variatie aan ervaring in bijvoorbeeld vrijwillige en/of gedwongen begeleiding en behandeling;
  • Je weet vanuit de visie en methodiek van Horizon richting te geven aan het behandelproces en de daarbij behorende zoektocht naar de beste behandelvorm;
  • Je kunt snel schakelen en je hebt een enthousiaste uitstraling en een sterke persoonlijkheid.
Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een contract voor onbetaalde tijd in een divers, gedreven en dynamisch team;
  • De functie GZ-Psycholoog is gewaardeerd in schaal 12 (max. €5400,75 o.b.v. een 36-urige werkweek);
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Solliciteer en contact
Ben jij de GZ Psycholoog die zich in dit profiel herkent en denkt "ja, dit wil ik!"? Solliciteer dan direct! Wij gaan graag met jou in gesprek. Voor vragen en extra informatie kan je contact opnemen met Kim Ruijters, Afdelingscoördinator, via telefoonnummer 06 3038 5893. Zij informeert je graag uitgebreider over de functie.

Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure bij gelijke geschiktheid. Voor iHUB is diversiteit en inclusiviteit binnen de organisatie waardevol. Sollicitanten die een afspiegeling zijn van onze eigen cliënten (culturele, etnische en seksuele diversiteit en/of ervaringsdeskundigheid met de problematiek en hulpverlening) zijn van harte welkom.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Bergse Bos, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Rotterdam
Postcode 3055KM
Stad Rotterdam
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Psycholoog GZ
Publicatiedatum 21-01-2022
Reageer voor 21-05-2022
Nummer 107390

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon