GZ-psycholoog/ Gedragswetenschappers
Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Functieomschrijving

Bij Karakter helpen we kinderen met complexe psychiatrische problemen en hun gezinnen door excellente diagnostiek en behandeling. De meer dan 900 betrokken professionals werken vanuit een passie voor kinderen en jeugdigen. Wij geloven in de kracht van de samenwerking tussen kind, ouders en professionals en gaan samen voor inzicht voor ouders en toekomstkansen voor kinderen.

Voor de Zorglijn Autisme-ADHD (Neurobiologische Ontwikkelingsstoornissen) van het Universitair Centrum van Karakter zijn wij op zoek naar een:

 

Twee GZ-psycholoog/Gedragswetenschappers

(voorkeur 24-32 uur per week, locatie Nijmegen)

Of

Eén GZ-psycholoog/Gedragswetenschappers

(voorkeur 36 uur per week, locatie Nijmegen)

 

 

Het betreft een tijdelijke aanstelling vanaf 1 juli 2020 t.b.v. zwangerschapsverlofvervanging.

 

Wij zoeken

Een GZ-psycholoog of Gedragswetenschapper die deze doelgroep een warm hart toedraagt en expertise heeft op het gebied van Autisme en ADHD. Je bent ambitieus, hebt belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek, en durft te innoveren.

Functie-inhoud

Je valt onder de hierarchische leiding van het duale koppel van de Zorglijn Autisme & ADHD en functioneert binnen het multidisciplinaire team van de Zorglijn. Ons team heeft in juni 2019 het TOP GGZ keurmerk behaald en wil deze prolongeren.

De GZ-psycholoog/gedragswetenschapper heeft als kerntaken diagnostiek en behandeling van kinderen en hun ouders. De kinder- en jeugdpsychiater of klinisch psycholoog vervult de rol van regiebehandelaar, in de behandelfase kan deze rol ook door de GZ-psycholoog worden vervuld. Met de complexe doelgroep van onze polikliniek is samenwerking noodzakelijk en dit wordt door het team sterk gewaardeerd. Wij werken vanuit een systemisch, vraaggericht en competentiegericht perspectief.

 

Concreet zijn de werkzaamheden als volgt:

 • verricht intakes en diagnostische werkzaamheden met betrekking tot psychiatrische- en somatische problematiek (co morbiditeit);
 • samen met de medisch specialist en in overleg met de patiënt en/of het patiëntsysteem een (deel)behandelplan opstellen, stelt hierin prioriteiten en houdt het plan actueel;
 • voert adviesgesprekken met ouders, en externe professionals;
 • verricht administratieve taken, zoals het zorgvuldig opstellen van behandelplannen, verzorgen van eindbrieven en patientregistratie;
 • geeft vorm aan behandeling zoals: individuele gedragstherapie, ouderbegeleiding, psycho-educatie, behandelgroepen voor ouders en/of kinderen;
 • verbindt zich aan het behalen van het TOP GGZ keurmerk door ontwikkeling van expertise en innovatie.

Functie eisen

Uw profiel:

 • Je beschikt over kennis en ervaring binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en ontwikkelingspsychologie, bij voorkeur in het ambulant werken gedurende 2 a 3 jaar;
 • Als GZ-psycholoog heb je een afgeronde relevante universitaire opleiding en de BIG- registratie behaald;
 • Als gedragswetenschapper heb je een afgeronde universitaire opleiding (ontwikkelingspsychologie, orthopedagogiek). Je staat ingeschreven bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of kunt dit z.s.m. aanvragen;
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken;
 • Je bent stressbestendig, en in staat tot zelfreflectie;
 • Je flexibel, creatief en daadkrachtig persoon;
 • Je kunt je staande houden binnen een veranderende organisatie.

Inschaling

Wat kunt u verwachten?
Bij Karakter vind je een inspirerende werkomgeving waar op kwalitatief hoog niveau zorg geboden wordt aan kinderen en jongeren en hun systemen met (complexe) psychiatrische problematiek. Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ.

De functie van GZ-psycholoog is, afhankelijk van opleiding en werkervaring, ingedeeld conform CAO GGZ in FWG 64/65.

De functie van Gedragswetenschapper is, afhankelijk van opleiding en werkervaring, ingedeeld conform CAO GGZ in FWG 59/60.

Belangstelling?
Meer informatie over Karakter vindt u op www.karakter.com. Voor de vacature binnen de Zorglijn Autisme & ADHD kunt u contact opnemen met Mevr. M.C. Stoorvogel-Kootstra, zorglijnmanager bedrijfsvoering, m.stoorvogel@karakter.com.

Solliciteren kan via www.karakter.com/werkenbijkarakter.
Wij zien je reactie graag z.s.m. tegemoet.

Bijzonderheden

Belangstelling?
Meer informatie over Karakter vindt u op www.karakter.com. Voor de vacature binnen de Zorglijn Autisme & ADHD kunt u contact opnemen met Mevr. M.C. Stoorvogel-Kootstra, zorglijnmanager bedrijfsvoering, m.stoorvogel@karakter.com.

Solliciteren kan via www.karakter.com/werkenbijkarakter.
Wij zien je reactie graag z.s.m. tegemoet.

Type Vacature
Intern nummer P120UC012
Organisatie Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Locatie Karakter
Postcode 6717LX
Stad Ede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 5
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Gedragskundige
Psycholoog GZ
Publicatiedatum 02-03-2020
Reageer voor 14-06-2020
Ingangsdatum 02-03-2020
Nummer 51720
Doorsturen Bekijk PDF

Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Karakter is gespecialiseerd ziekenhuis voor kinder- en jeugdpsychiatrie, met 12 twaalf locaties verspreid over Gelderland en Overijssel georganiseerd in 4 clusters. Karakter biedt kwalitatief hoogwaardige diagnostiek en behandeling aan kinderen en jongeren met ernstige, vaak meervoudige psychiatrische problemen. Vanuit onze competentiegerichte benadering kijken we vooral naar de ontwikkeling van het kind binnen het gezin.

Meer over Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie