GZ-psycholoog forensische verslavingszorg PRK Zutphen en Apeldoorn (28-32 uur p/w)
Tactus Verslavingszorg

Functieomschrijving

De Piet Roordakliniek (PRK) is een forensische verslavingskliniek en biedt behandeling aan mannen die veelvuldig met justitie in aanraking zijn gekomen, langdurig verslaafd zijn en niet in staat zijn om dit patroon te doorbreken. De cliëntgroep in deze kliniek kenmerkt zich door problematiek op verschillende gebieden, namelijk persoonlijkheidsproblematiek (met name antisociale persoonlijkheidsstoornis), verslaving, criminaliteit en psychiatrische problematiek. De Piet Roordakliniek biedt gestructureerde behandeling aan deze groep cliënten door middel van een geïntegreerde benadering, waarbij gelijktijdig aandacht is voor de verschillende problemen.

De kliniek bestaat uit twee locaties. Locatie Zutphen biedt een gesloten en besloten setting. Locatie Apeldoorn biedt een open setting. In Zutphen wordt diagnostiek verricht, er wordt gewerkt aan motivatie en de behandeling wordt opgestart. In Apeldoorn vindt vervolgbehandeling plaats en wordt er verder gewerkt aan resocialisatie. De totale behandelduur is gemiddeld 1 jaar.

Voor de locatie Apeldoorn, aan de Jachtlaan, is Tactus Verslavingszorg op zoek naar een ervaren GZ-psycholoog (28-32 uur per week). 

Wat doet een GZ-psycholoog in de PRK in Apeldoorn?

Je bent gekoppeld aan een afdeling, waar 8 á 9 cliënten verblijven, in de rol van afdelingspsycholoog. Je biedt individuele behandeling aan cliënten, coördineert de zorg en stuurt het multidisciplinair team inhoudelijk aan. Je:

 • bent (hoofd)behandelaar van een aantal zorgtrajecten;
 • verzorgt de behandeling van cliënten en stemt dit periodiek af met het multidisciplinair team;
 • coördineert de behandeling van cliënten in het multidisciplinair team;
 • adviseert het multidisciplinair team met betrekking tot het zorgplan en toetst en evalueert de opzet en uitvoering van het zorgplan binnen het multidisciplinair overleg;
 • draagt zorg voor de totstandkoming van het individuele zorgplan;
 • geeft voorlichting, informatie en advies aan cliënten en hun systeem, behandelaars, verwijzers en medewerkers van de afdelingen;
 • stuurt het multidisciplinair team (oa sociotherapie) aan over de uitvoering van zorg voor de individuele cliënt;
 • levert een bijdrage aan de beleidsvorming ten aanzien van cliëntenzorg binnen de afdelingen c.q. instelling met betrekking tot het eigen vakgebied;
 • voorkomende gevallen verricht je diagnostiek.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding tot ontwikkelings- of klinisch psycholoog en bent geregistreerd als GZ-psycholoog volgens de wet BIG.
 • Je hebt kennis van en ervaring met de beschreven werkzaamheden en hebt aantoonbare ervaring met de doelgroep.
 • Je bent in staat soepel contact te leggen met en aan te sluiten op de belevingswereld van patiënten.
 • Je kunt complexe problemen inschatten en analyseren en je neemt i.o. met het hoofd behandeling beslissingen m.b.t. een adequate aanpak.
 • Je hebt een flexibele werkhouding met oog voor de complexiteit van de cliëntenpopulatie, het samenwerken met collega’s en het inzetbaar zijn voor de diverse afdelingen.

Inschaling

Wat hebben wij te bieden?

 • Mogelijkheden voor supervisie, mentorschap en bij- en nascholing.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao GGZ. De functie is ingedeeld in functieschaal 65, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband maximaal € 5.126.- bruto per maand bedraagt ( salarisniveau 1 juli 2018). Inschaling vindt plaats op basis van relevante werkervaring)

Bijzonderheden

Zou je graag meer willen weten over de werkzaamheden van een GZ-psycholoog bij Tactus? Ga dan met één van onze collega's in gesprek tijdens een kop koffie.

Algemene informatie over Tactus vind je op www.tactus.nl.

Kortom, kom werken bij Tactus!

Type Vacature
Intern nummer 2019-022
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Apeldoorn, locatie Jachtlaan
Postcode 7313CP
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Frouke Sloot, manager, telefoonnummer: 06-57310086.
Functie(s) Psycholoog GZ
Publicatiedatum 05-02-2019
Ingangsdatum zo snel mogelijk
Reageer voor 30-06-2019
Nummer 41186
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg