GZ psycholoog FP FHIC
GGZ Drenthe

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Als GZ- of Klinisch psycholoog ben je zowel regiebehandelaar als behandelend psycholoog en lever je vanuit jouw vakgebied een belangrijke professionele bijdrage aan de multidisciplinaire behandeling van patiënten en aan de professionele ontwikkeling van het team waarin je werkt. Taken die hierbij horen zijn het verrichten van psychodiagnostiek, het maken van een delictanalyse en delictscenario, uitvoering van risicotaxatie, verschillende behandelingen, coaching van het behandelteam ten aanzien van bijvoorbeeld de bejegening van patiënten en samenwerking met ketenpartners als de reclassering. Naast deze afdelingsgebonden werkzaamheden bestaan er mogelijkheden om te participeren in onderzoek en innovatieve behandelingen als Virtual Reality.

Functie eisen

Wat verwachten wij van jou?
Je bent BIG geregistreerd als GZ- of Klinisch psycholoog. Ervaring in de forensische psychiatrie is een pré, maar geen voorwaarde.

Als je bij ons wilt werken, kies je voor werk in een gecertificeerde TOPGGZ instelling, wat betekent dat je graag wilt bijdragen aan een klimaat waar behandeling, wetenschappelijk onderzoek en innovatie hand in hand gaan. Medewerkers worden dan ook door de instelling gestimuleerd en uitgedaagd hun talenten  ten volle te benutten en te groeien.  Dit kan desgewenst ook promotieonderzoek inhouden.

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een aantrekkelijke functie binnen Forensische Psychiatrische FHIC Assen en de Plecht. Salariëring volgens CAO GGZ, afhankelijk van je opleiding.
De aanstelling is voor 28 tot 36 en voor onbepaalde tijd.

Bijzonderheden

Wat wordt je werkomgeving?
De Forensische Psychiatrie is een vak apart. Op het snijvlak van de psychiatrie en justitie worden patiënten behandeld met een psychiatrische stoornis die een delict hebben gepleegd of dreigen te plegen. De patiënten zijn per definitie complex en hebben vaak meerdere stoornissen en problemen op verschillende levensgebieden. Primair doel van behandeling is altijd het voorkomen van (nieuwe) delicten. We zijn volop in ontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek is voor ons belangrijk. Dit uit zich voor de FPK in het keurmerk TOPGGZ, wat inhoudt dat klinisch werk, wetenschappelijk onderzoek en innovatie sterk met elkaar verbonden zijn.

Het circuit Forensische Psychiatrie bestaat uit de Forensische Psychiatrische Kliniek (FPK), een Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA), afdelingen voor Forensisch Beschermd Wonen, de Ambulante Forensische Psychiatrie Noord (AFPN Assen, Emmen en Hoogeveen), het Expertisecentrum voor Slaap en Psychiatrie en het Forensisch ACT-team.
De klinische keten in Assen omvat een keten van hoog beveiligde naar laag beveiligde zorg, waarbij ook de behandelintensiteit kan variëren. Van intensieve groeps- en individuele behandeling voor onder andere seksuele stoornissen, psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en ontwikkelingsstoornissen tot meer op rehabilitatie en resocialisatie gerichte behandeling. Vanwege de hoge comorbiditeit van middelgerelateerde stoornissen, is binnen de gehele keten aandacht voor behandeling van verslavingsproblematiek.

Voor een visuele ilustratie zie: https://www.youtube.com/watch?v=xILjEC6xKwE&feature=youtu.be
Of: https://www.youtube.com/watch?v=g2XLMuar4iA
Meer infomatie over de FPK vindt je hier: https://forensischepsychiatrie.ggzdrenthe.nl/

In overleg kan een dag(deel) meelopen tot de mogelijkheden behoren.

Enthousiast? 
Mogen we jou verwelkomen als nieuwe collega? Reageer dan vóór 28 september a.s. via de sollicitatieknop bij deze vacature. Wij ontvangen graag je CV en motivatiebrief.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Type Vacature
Intern nummer #115
Organisatie GGZ Drenthe
Locatie Assen
Postcode 9404LA
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jacqueline Latumalea, manager bedrijfsvoering (T 0592-334641) of Christian Feij, manager behandelzaken (T 0592-334640).
Functie(s) Psycholoog GZ
Publicatiedatum 31-08-2020
Ingangsdatum per direct
Reageer voor 28-09-2020
Nummer 54494
Doorsturen Bekijk PDF

GGZ Drenthe

GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met onze cliënten werken wij aan herstel en kwaliteit van leven. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek. GGZ Drenthe biedt daarnaast specialistische behandelingen als het gaat om complexe trauma’s, psychose, gezinspsychiatrie, psychiatrische problemen én verslaving, transculturele psychiatrie, mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen en forensische psychiatrie.

Meer over GGZ Drenthe