GZ psycholoog (gedragswetenschapper)
GGZ Drenthe

Functieomschrijving

Ken jij de kracht van multidisciplinair samenwerken óver organisatiegrenzen heen? Is jouw drive verder te kijken en méér doen om de kwaliteit van leven van cliënten met complexe problematiek te verbeteren? Kom dan ons Optimaal Leven team Midden-Drenthe versterken! We zoeken voor dit nieuwe team een

GZ psycholoog (gedragswetenschapper) Optimaal Leven
voor 32 uur per week en voor onbepaalde tijd.

Dit voorjaar starten we met Optimaal Leven Midden-Drenthe. Daarin verwelkomen we graag een gedragswetenschapper. Vind jij het leuk om samen met je collega’s het nieuwe Optimaal Leven team Midden-Drenthe vorm te geven? Reageer dan snel!

Dit ga je doen?
Als regiebehandelaar speel je een belangrijke rol als het gaat om behandelinhoud en werkwijze van het Optimaal Leven team. Je kijkt verder dan de psychiatrische ziekte en ziet wat nu en op langere termijn nog méér belangrijk is in het leven van de cliënt. Je werkt samen met de cliënt, naasten, je teamleden en ketenpartners om de doelen uit het herstelplan te bereiken. Vanzelfsprekend ben je beschikbaar voor ruggespraak en bewaak je het behandelproces en je behandelinhoudelijke verantwoordelijkheid. Je stelt je flexibel en creatief op in de zoektocht naar behandeling op maat van mensen met complexe problematiek. Je omarmt de uitdagingen die op je weg komen en stelt zo nodig een onconventionele aanpak voor. En als de juiste hulp niet direct voorhanden is, blijf je verder zoeken, of bedenk je samen met je teamgenoten een passende oplossing.

Functie eisen

Hier herken jij jezelf in
Je beschikt over uitstekende diagnostische en systeemvaardigheden en ontwikkelt adequate behandel- en bejegeningsstrategieën, in samenwerking met je teamgenoten. Je bent overtuigd van de meerwaarde van discipline-overstijgend samenwerken. Je geeft je teamleden de ruimte en het vertrouwen om over de professiegrenzen heen méér te doen in het belang van de cliënt. Samen met je team, met cliënten en naasten, met ketenpartners van uiteenlopende aard en met organisaties uit het sociaal domein geef je vorm en inhoud aan herstelondersteunende zorg. Samenwerken zie je als dé voorwaarde voor het behalen van het gewenste behandelresultaat.

Je bent een absolute teamplayer en weet mensen te inspireren en te verbinden. Je hebt een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen, kunt omgaan met onzekerheid en bent communicatief sterk. Je weet als geen ander hoe je om moet gaan met de dynamiek in een bijzonder samengesteld team en maakt deze voortdurend bespreekbaar. Samen leren jullie elkaars stijl en cultuur aanvoelen, begrijpen en waarderen. Jij levert een nadrukkelijke en gewaardeerde bijdrage aan (de totstandkoming van) een harmonieus en soepel samenwerkend team.

Je krijgt energie van het leggen van nieuwe contacten en het onderhouden van je netwerk. Je netwerk is voor jou een bron van inspiratie. En van jouw kant voed jij jouw netwerk regelmatig met je ervaringen, inzichten en enthousiasme. Je werkt graag en actief mee aan de (online) zichtbaarheid van Optimaal Leven. Ons mooie initiatief wordt landelijk en internationaal opgemerkt. We geven graag gehoor aan verzoeken om onze werkwijze toe te lichten. Met trots draag jij jouw steentje daaraan bij.

Je volgt nieuwe ontwikkelingen binnen de GGZ op de voet en vervult een inspirerende en motiverende rol om zorginhoudelijke vernieuwingen binnen Optimaal Leven te toe te passen.

Inschaling

Ons aanbod
Wij bieden je een aantrekkelijke functie in een organisatie die voortdurend in ontwikkeling is.
Daarnaast bieden wij aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarden, waaronder diverse scholingsmogelijkheden, een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn en flexibele arbeidsvoorwaarden. 
Lees ook onze sollicitatieprocedure en onze arbeidsvoorwaarden.
Een referentenonderzoek en het verstrekken van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de indiensttredingsprocedure.

Informatie
Wil je eerst een vrijblijvend oriënterend gesprek? Laat het ons weten! We maken graag een afspraak! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Egbert Wesselink, projectleider Optimaal Leven Midden-Drenthe, tel: 06–51855424.

Enthousiast?
Wil je liever direct reageren? Dat kan via de sollicitatiebutton bij deze vacature. Wij ontvangen graag je CV en motivatiebrief.

Bijzonderheden

Over Optimaal Leven
Optimaal Leven biedt alle noodzakelijke en gewenste hulp en ondersteuning aan mensen met ernstige en langdurige psychiatrische aandoeningen. Zij hebben ook te kampen met andere problemen op diverse levensgebieden en soms ook een verslaving of een licht verstandelijke beperking. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten te verbeteren. Vooruitgang boeken we door naadloos op- en afschalen als meer of minder hulp nodig is. Door naasten zoveel mogelijk bij de behandeling te betrekken. En vooral door nauwe samenwerking, zowel binnen het team als met lokale partners. Optimaal Leven is een samengesteld team van professionals van diverse disciplines uit de zorg en het sociaal domein. In Drenthe zijn drie teams actief, in de gemeenten Assen, Emmen en De Wolden-Hoogeveen. De behoefte aan een Optimaal Leven team in met name Beilen en omstreken is groot en de gemeente Midden-Drenthe verwelkomt ons dan ook van harte! Meer over Optimaal Leven lees je op ggzdrenthe.nl/optimaalleven

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Type Vacature
Intern nummer #4360
Organisatie GGZ Drenthe
Locatie Assen
Postcode 9401PJ
Stad Assen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Egbert Wesselink, projectleider Optimaal Leven Midden-Drenthe, tel: 06–51855424
Functie(s) Psycholoog GZ
Publicatiedatum 17-03-2021
Reageer voor 30-04-2021
Ingangsdatum 01-06-2021
Nummer 60598

GGZ Drenthe

GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met onze cliënten werken wij aan herstel en kwaliteit van leven. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek. GGZ Drenthe biedt daarnaast specialistische behandelingen als het gaat om complexe trauma’s, psychose, gezinspsychiatrie, psychiatrische problemen én verslaving, transculturele psychiatrie, mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen en forensische psychiatrie.

Meer over GGZ Drenthe