GZ-psycholoog
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Binnen het Circuit Acute Zorg, zoeken we in het team van ABC Twente, hét specialistisch centrum voor jongeren van 18 tot 28 jaar met een psychotische stoornis, een

 

GZ-psycholoog

32-36 uur per week, onbepaalde tijd.

Wie we zijn

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

ABC Twente is een specialistische afdeling die behandeling biedt aan jongeren met een psychotische kwetsbaarheid. We ondersteunen jongeren bij hun herstel door middel van het aanbieden van een psychiatrische en psychologische behandeling. Daarnaast is er veel aandacht voor het dagelijks functioneren van de jongere in werk, opleiding en vrijetijdsbesteding (rehabilitatie). Wat het werken binnen ABC Twente zo leuk maakt is dat je bij de acute fase in de kliniek betrokken kunt zijn en als de behandeling ambulant voortgezet wordt, ook langdurig betrokken blijft. De lijnen zijn hierdoor kort. We werken multidisciplinair samen met onze cliënten, hun familie, andere betrokkenen en ketenpartners.

Wat ga jij doen?

Als GZ-psycholoog bij ABC Twente heb je een veelzijdige functie. Je krijgt de mogelijkheid en ruimte om je op vele vlakken te ontwikkelen. Naast behandeling van psychotische symptomen middels cognitieve gedragstherapie, behandel je een breed spectrum aan comorbide stoornissen. Vaak is er naast een psychotische kwetsbaarheid sprake van persoonlijkheid- en hechtingsproblematiek of middelenafhankelijkheid.

Je bent betrokken bij het vroegdetectie programma voor mensen die binnen de ‘ultra high risk’ groep vallen. De multidisciplinaire behandeling wordt bij voorkeur ambulant gevolgd en kan zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Ook valt het uitvoeren van psychologisch onderzoek binnen je takenpakket.

Jij hebt

 • een BIG registratie als GZ-psycholoog
 • kennis van de sociale kaart en bent op de hoogte van de state-of-the-art behandelingen voor mensen met een psychotische stoornis en/of kwetsbaarheid
 • kennis van traumabehandeling, bij voorkeur EMDR
 • affiniteit met de doelgroep
 • gevoel voor humor, een nuchtere insteek en kunt goed relativeren

Jij bent

 • een actief persoon
 • ondernemend en creatief, zodat je jouw aanpak steeds aan kunt (en durft) te passen aan de cliënt met wie je werkt
 • makkelijk in contact en een prettige gesprekspartner
 • doortastend, nuchter en gestructureerd
 • analytisch

Wat krijg je ervoor terug

 • Samenwerken in een gemotiveerd multidisciplinair team met een psychiater, verpleegkundig specialisten, GZ-psycholoog, PioG, SPV-ers en ambulante/klinische hulpverleners.
 • Een prettige werkomgeving met een positieve werksfeer.
 • Deelname aan geaccrediteerde refereerbijeenkomsten, waar actuele ontwikkelingen in de zorg aan bod komen.
 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Salaris tussen € 3.538 en € 5.553 bij een fulltime dienstverband (FWG 65-cao GGZ).

Voel jij je uitgedaagd?
Dan maken we graag kennis!En hopelijk is dat, na wat je gelezen hebt over ons, wederzijds!

We wisselen graag, onder het genot van een kop koffie of thee, van gedachten over jouw vak en de invulling daarvan. Je kunt hiervoor bellen of mailen met Kristel Olde Scholtenhuis

Teammanager ABC Twente, telefoonnummer 06-10915230 of per mail ka.oldescholtenhuis@mediant.nl

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Kijk dan op onze site www.werkenbijmediant.nl

Volg ons!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar ABC Twente, Mediant en haar medewerkers, kijk dan ook op onze website, www.abctwente.nl en www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 112
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Psycholoog GZ
Publicatiedatum 17-09-2021
Reageer voor 28-10-2021
Nummer 71182

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg