GZ-psycholoog
Mediant geestelijke gezondheidszorg

Functieomschrijving

VACATURE

Binnen het circuit Curatieve Zorg (CCZ) van Mediant is voor het centrum voor Psychotrauma een vacature voor een:

GZ-psycholoog

24-36 uur per week

Goed om al te weten….
Mediant is een interessante organisatie, waar een informele cultuur heerst. Wij zijn dan ook gewend om elkaar, tot op het hoogste niveau, met ‘je’ aan te spreken.
Wij werken snel, klantgericht en onze lijnen intern zijn kort. Een collega om mee te sparren is zo gevonden en beslissingen die in de lijn worden genomen, zijn ook snel gecommuniceerd.
Daarnaast zijn wij open en nuchter, met een ‘hands-on’ mentaliteit, waardoor we ons vooral kunnen richten op waar we voor zijn; het verlenen van Gewoon Goede Zorg.

Wat doen we binnen het Centrum voor Psychotrauma?
Het Centrum voor Psychotrauma is een specialistisch behandelcentrum op het gebied van psychotraumaverwerking voor cliënten van alle leeftijden waarbij sprake is van een acute stress stoornis, PTSS, complex of chronisch trauma, vroegkinderlijk gestagneerde rouw of mensen met een dissociatieve stoornis. Veelal is er ook sprake van comorbiditeit.
Daarbinnen richt het centrum zich op specifieke groepen, waaronder veteranen, getroffenen van huiselijk geweld,  asielzoekers, vluchtelingen en mensen uit geüniformeerde beroepen. Er is een specifiek aanbod voor getraumatiseerde baby’s, kinderen en jeugdigen. In veel situaties is sprake van een complex trauma. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende behandelmethoden en protocollen, ingebed in zogenaamde zorgpaden. De activiteiten van het centrum bestaan verder uit voorlichting en ondersteuning van o.a. bedrijfsopvangteams van organisaties, bedrijven en instellingen. In de afgelopen jaren heeft het centrum zich ontwikkeld tot het poliklinisch expertise centrum voor Oost Nederland en het maakt deel uit van het Netwerk Psychotrauma Nederland.

Wat ga jij daar doen?
Je gaat je vak uitoefenen! Door jouw inzet, in samenwerking met de andere collega’s uit het circuit, behandel je cliënten, zodat zij weer stabieler in het leven kunnen staan.
Je voert triages en intakes uit voor mensen die verwezen zijn voor psychotrauma.
Diagnostiek is onderdeel van je functie, evenals het verhelderen van hulpvragen van cliënten. Daarbij heb en houd je oog voor het onderscheiden van co-morbide psychiatrische beelden. Je stelt psychologische begeleidings- en behandelplannen op en voert deze uit na vaststelling in het multidisciplinair behandelteam. Zowel de basistrajecten als de specialistische zorg behoort tot je caseload. Je vind het interessant en vanzelfsprekend om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de inhoudelijke zorg en het team.
Als persoon ben je een prettige gesprekspartner, waarbij cliënten, verwijzers en collega’s zich op hun gemak voelen. Hierdoor kun je alles bespreekbaar maken en toelichting geven op uitkomsten van onderzoeken en/of behandelprogramma.
Daarnaast ben je regiebehandelaar van toegewezen cliënten en coach en begeleid je collega psychologen, maar ook je overige collega’s uit het multidisciplinaire team bij het professioneel handelen. 

Functie eisen

Eigenlijk overbodig, maar vanzelfsprekend beschik je over een BIG-registratie als GZ-psycholoog. Wanneer je ook in het bezit bent van EMDR vinden wij dat een geweldige aanvulling.

We werken de hele dag met mensen. Dit zijn natuurlijk allereerst de cliënten. Creativiteit, flexibiliteit en zelfstandigheid zijn enkele kernkwaliteiten die wij van je vragen. Je werkt veel samen met verwijzers, (familie van) cliënten en collega’s. En als je werkt vanuit een klantgerichte en professionele houding, je daarbij gebruik maakt van jouw communicatieve vaardigheden en dan ook nog eens ‘evidence based’ werkt, kan het niet anders dan dat de samenwerking met alle partijen succesvol is en de beste resultaten behaald worden. En daar doen we het uiteindelijk allemaal voor!

Inschaling

Natuurlijk bieden wij een arbeidsovereenkomst aan voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden en rechtspositie zijn conform de CAO-GGZ.  De functie van GZ psycholoog is ingedeeld in FWG 65, met een minimumsalaris van € 3.266 en een maximumsalaris van € 5.126 bij een fulltime dienstverband.
De uren en werkdagen zijn in overleg in te vullen.

Bijzonderheden

Wij willen graag kennis met je maken!
Wil jij ook weten wie wij zijn en meer weten over wat we doen, bel dan met Karin Heijerman, teammanager. Zij is bereikbaar op telnr. 053-4881881. Zij vertelt je graag meer en een oriënterend gesprek is zo gepland!

Als je liever gelijk wilt solliciteren kan dat natuurlijk ook. Stuur dan je reactie uiterlijk 31 augustus aanstaande via www.zorgselect.nl of per email via vacatures@mediant.nl.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je ook bellen met de stafafdeling P&O, tel.nr. 053-4755560.

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers kun je ook eens kijken op www.mediant.nl of www.youtube.com/mediantggz.

 

Wij zien er naar uit!

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven.

Type Werkplein
Intern nummer 07.34/1.40 - 0590 NZE/dsr-n
Organisatie Mediant geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant GGZ, Gewoon Goede Zorg in Twente
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Karin Heijerman, teammanager, zij is bereikbaar op tel.nr. 053-4881881.
Functie(s) Psycholoog GZ
Publicatiedatum 02-08-2019
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 01-09-2019
Nummer 45040
Doorsturen Bekijk PDF

Mediant geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant geestelijke gezondheidszorg