GZ-psycholoog/orthopedagoog-generalist
Ambiq

Functieomschrijving

Ambiq biedt specialistische diagnostiek en behandeling aan kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en onbegrepen gedrag en/of kinderen/jongeren die kampen met (seksuele) gedragsproblemen en/of trauma gerelateerde problemen en hechtingsproblematiek en ontwikkelt hierop specifieke expertise.

Zwangerschapsvervanging Zeer Intensieve Traumabehandeling (ZIT) Hoogeveen

4 jaar geleden zijn we begonnen met het opzetten van deze klinische hulpvorm (2x4 dagen) om voor onze LVB cliënten een behandeling te bieden die leidt tot snelle en effectieve afname van trauma gerelateerde klachten. Inmiddels hebben we heel wat behandelmeters gemaakt, is het tot een prachtig product uitgegroeid en is zelfs de eerste potentiële effectiviteit middels onderzoek aangetoond.

Welke werkzaamheden horen hierbij: EMDR behandelingen, intakegesprekken, eindgesprekken, voortrajecten, coördinatie, teamontwikkeling/deskundigheidsbevordering en ontwikkeling van het product (intern en ‘de boer op’).  

Wat het van je vraagt is een vrij hoge werksnelheid passend bij de intensiteit van het product (hoge doorloop). Daarnaast vraagt het ook flexibiliteit om je aan te passen aan wat zich voordoet. Verder vraagt het commitment aan het product op inhoud maar ook op de vorm. We zitten ‘vrij strak’ in de planning als het bv gaat om vakanties. Het fijnst is als je je daartoe kunt verhouden (wordt in de zomer en kerst rekening gehouden met schoolvakanties). Uiteraard zijn uitzonderingen / ruilen mogelijk. Verder zijn we bezig met ‘pionieren’ als het gaat om het behandelen van volwassenen, dus daarin ook verdragen dat nog niet alles ‘in kan en kruiken’ is. EMDR practitioner zijn is waardevol / nodig voor het uitvoeren van deze taak oa vanwege de casusconceptualisatie.  

Wat krijg je er voor terug? Veel energie omdat het grootste deel van de trajecten met een goed resultaat wordt afgerond. Je hebt het gevoel echt een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen. Een product wat goed staat en waar je in ‘mee kan’. Daarnaast een deskundige collega gedragswetenschapper waar je je aan op kunt trekken en een clustermanager die insteekt op visie en teamontwikkeling. Verder een heel leuk en deskundig team die met energie en veel plezier hun werk doen. Het volgen en deelnemen aan het teamproces is daarom een feestje. Je draagt bij aan een belangrijk product en denkt mee in verdere innovatie. Je kunt bijdragen aan verder onderzoek. Daarnaast kun je goed vlieguren maken als het gaat om EMDR behandelingen, kun je leren van collega’s en werk je daarin samen met ervaren collega’s in ‘samen komen we er wel uit’ principe.

Het betreft hier een contract voor zowel bepaalde tijd, zwangerschapsvervanging als onbepaalde tijd, structurele vervanging.

Zwangerschaps/ziektevervanging Poli Hardenberg / Deventer

Binnen onze poli’s Hardenberg/Deventer zijn we op zoek naar een GZ/OG collega met affiniteit voor diagnostiek. Een belangrijk startpunt van het behandeltraject is verklarende diagnostiek, waarbij je met het kind en zijn/haar systeem (ouders, wettelijk vertegenwoordigers, onderwijs en overige betrokkenen) gaat onderzoeken waar de kernproblemen zich bevinden en van daaruit het best passende behandeladvies formuleren. Je werkt binnen de verklarende diagnostiek nauw samen met je collega gedragswetenschappers en de psychodiagnostische medewerkers, samen draag je zorg voor dit proces waarin jij als gedragswetenschapper de regie voert.

Daarnaast werk je overstijgend mee aan onze uitdaging de wachttijd en doorlooptijd van onze diagnostiek te verkorten. Hier zijn volgens Lean principes al mooie stappen in gezet. Heb je ook de expertise om EMDR en CGT behandelingen te geven, dan is een combinatie diagnostiek en behandelen mogelijk. Binnen beide poli’s werk je in een enthousiast team bestaande uit verschillende disciplines. Er wordt met veel inzet gewerkt aan het bieden van goede zorg aan onze cliënten.

Mocht je interesse hebben in 1 van de poli’s, dan horen we het ook graag.  

In eerst instantie betreft het een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd vervanging zwangerschap/ziekte maar met mogelijkheid tot een vast contract op termijn. 

 

 

 

Functie eisen

Uiteraard ben je geregistreerd in het BIG-register.

Je bent VEN opgeleid voor het uitvoeren van EMDR behandeling voor jeugd. Bij voorkeur practitioner. (dit betreft functie vervanging ZIT)

Je kijkt positief naar uitdagingen en mogelijkheden.

 

Inschaling

Deze functie is ingeschaald in FWG 65 van de CAO Gehandicaptenzorg. Maximum salaris is € 5.772,- bruto per maand bij 36 uur per week. Eindejaarsuitkering is 8,33% en vakantietoeslag 8%. Per 1 mei 2023 vindt er een algemene loonstijging plaats van 3,2%.

Bijzonderheden

Je komt te werken in een ambitieuze werk- en leeromgeving met hechte collega’s en een informele sfeer. Een werkklimaat waar geen dag hetzelfde is. De problematiek die je behandelt is uiteenlopend.

Bijzonderheden

Ambiq werkt volgens de volgende principes:

Systeemgericht

Oplossingsgericht

Competentiegericht

Cognitief gedragstherapeutisch

Pas jij hierbij? Solliciteer dan op deze uitdagende vacature! We hanteren voor deze vacature geen sluitingsdatum. Zodra wij de juiste kandidaat hebben gevonden zullen we de vacature sluiten.

Over Ambiq 
Ambiq is een orthopedagogisch behandelcentrum voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Wij bieden onze medewerkers een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving gericht op LVB-cliënten, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. Op onze website staat welke hulp we kunnen bieden: www.ambiq.nl.  

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

Medewerkers kunnen zich bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER – online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden.

Denk aan hechtingsproblematiek, LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden en kritisch denken.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast kan het inwinnen van referenties een onderdeel zijn van deze sollicitatieprocedure.  

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Noord/Midden
Postcode 7415 KP
Stad Deventer
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 8
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Afdeling P&O, telefoon 088-7776000
Functie(s) Orthopedagoog
Psycholoog GZ
Publicatiedatum 13-06-2022
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 31-12-2022
Nummer 110654
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq