GZ-Psycholoog
Roessingh, centrum voor revalidatie

Functieomschrijving

Binnen de sectoren Neurologie en Dwarslaesie, Orthopedie en Pijn (DOP) zoeken wij per direct een

  GZ-PSYCHOLOOG

Voor 32 uur per week (16 uur Neurologie, 16 uur Dwarslaesie, Orthopedie en Pijn)

 Uw functie

Als GZ-psycholoog bent u werkzaam in een multidisciplinair team. Binnen de sector Neurologie worden patiënten met diverse neurologische aandoeningen behandeld. Binnen de sector DOP zult u worden ingezet bij de behandeling van patiënten met chronische pijnklachten aan het houdings- en/of bewegingsapparaat en beperkingen na een oncologische aandoening.

Samen met de patiënt richt het team zich op het beïnvloeden van de lichamelijke, psychologische, sociale en/of cognitieve factoren.

De sectoren staan onder leiding van een medisch manager en een bedrijfskundig manager. U bent onderdeel van het behandelteam met diverse disciplines en maakt tevens deel uit van de vakgroep psychologie, bestaande uit GZ-psychologen, een klinisch psycholoog, psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog, psychodiagnostisch werkers, cognitief trainers en gedragstherapeutisch werkers.

Als GZ-psycholoog heeft u (neuro)psychologische deskundigheid die u inzet ten behoeve van patiënten met (neuro)psychologische klachten ten gevolge van of onderhoudend aan ziekten/aandoeningen, zoals niet-aangeboren hersenletsel en multifactorieel bepaalde chronische pijnklachten. Cognitieve, gedragsmatige en emotionele stoornissen zullen onderdeel uitmaken van de te behandelen problematiek. Er is een continue ontwikkeling wat betreft het zorgaanbod met gebruikmaking van wetenschappelijk onderzoek, eHealth en technologie. Daarbij zijn er korte lijnen met de Universiteit Twente en Roessingh Research and Development.

Uw werkzaamheden

Uw taken bestaan uit:

  • (Online) behandeling en begeleiding van psychische problematiek gerelateerd aan de aandoening, veelal vanuit een cognitieve gedragstherapie dan wel Acceptance and Commitment Therapy (ACT)  gericht kader.
  • (Neuro)psychologische diagnostiek bij klinische en poliklinische patiënten bij wie sprake is van cognitieve, emotionele en/of gedragsmatige veranderingen ten gevolge van de aandoening. U rapporteert uw bevindingen aan de patiënt, revalidatiearts en teamleden.
  • Psycho-educatie, begeleiding en advisering van patiënt en familie met betrekking tot cognitieve en gedragsmatige stoornissen.  
  • Deelname aan teamoverleg en patiëntenbesprekingen, waarin u een actieve en soms coördinerende rol vervult in het adviseren en coachen van het multidisciplinaire team ten aanzien van de behandeling en bejegening van patiënten.   

Actieve bijdrage aan innovatieve wetenschappelijke ontwikkelingen en het ontwikkelen van evidence based werken.

Wij vragen

Wij vragen een BIG-geregistreerde GZ-psycholoog. In ieder geval heeft u ervaring als behandelend psycholoog in een Algemeen Ziekenhuis, revalidatiecentrum, eerstelijns praktijk of GGZ instelling. U heeft kennis van en bij voorkeur ervaring met ACT en met chronische pijn revalidatie. Het hebben van een neuropsychologische achtergrond is een pré. U heeft tevens ervaring met groepsbehandelingen en het adviseren en begeleiden van multidisciplinaire teams.

U beschikt over goede sociale eigenschappen, bent flexibel en kunt goed zelfstandig werken.

U bent gewend om projectmatig te werken en u houdt zich op de hoogte van wetenschappelijke ontwikkelingen. Tevens bent u bereid een enthousiaste en gemotiveerde bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de revalidatie.

Wij bieden

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar. De arbeidsduur bedraagt 32 uur per week, 16 uur voor de sector neurologie en 16 uur voor de sector DOP. De functie van GZ-psycholoog is volgens FWG 3.0 ingeschaald in functiegroep 70. De overige arbeidsvoorwaarden worden geregeld overeenkomstig de CAO Ziekenhuizen.

Bijzonderheden

De sollicitatiegesprekken zullen naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in week 25.

Type Vacature
Organisatie Roessingh, centrum voor revalidatie
Locatie Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede
Postcode 7522AH
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij B. Wassink (053-4875474), of mevrouw N. Damink (053-4875450).
Functie(s) Psycholoog GZ
Publicatiedatum 02-06-2021
Reageer voor 15-06-2021
Nummer 68678
Doorsturen Bekijk PDF

Roessingh, centrum voor revalidatie

Mensen kunnen door verschillende oorzaken gehandicapt raken. Ongevallen, ziekten of aangeboren afwijkingen kunnen het leven ingrijpend veranderen. In Roessingh, centrum voor revalidatie, worden volwassenen en kinderen met lichamelijke beperkingen behandeld en begeleid om daarna weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren in de samenleving, niet alleen in fysiek maar ook in sociaal opzicht.

Meer over Roessingh, centrum voor revalidatie