Hartecholaborant
Medisch Spectrum Twente

Gezocht

Ligt voor jou de uitdaging in je werk in de combinatie van medisch onderzoek en mensenwerk? 
Binnen ons Thoraxcentrum hebben wij een vacature voor een
Hartecholaborant

Het Thoraxcentrum van MST is dé plek voor de behandeling van alle hartaandoeningen. Het centrum behoort tot de top 5 thoraxcentra van ons land en daar zijn we best trots op!

Werkomgeving

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in een topklinische ziekenhuis. Samen met 3.500 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.

De afdeling

Het Thoraxcentrum is het (boven)regionaal centrum voor interventiecardiologie, klinische elektrofysiologie en cardiochirurgie. De specialismen Cardiologie, Cardio-thoracale Chirurgie, Cardio Anesthesie en Longchirurgie werken hier nauw samen.
Het team waarin je komt te werken bestaat uit 11 enthousiaste hartecholaboranten.

In het ziekenhuis worden zowel poliklinische echo’s als klinische echo’s vervaardigd. 

Op de afdeling leveren we een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek en we assisteren bij percutane klepinterventies. We werken met de nieuwste apparatuur en software. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van 3D en speckle tracking. Het Thoraxcentrum is echt een innovatieve en dynamische werkomgeving. 
We vinden het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen, specialiseren en verdiepen met betrekking tot de cardiologische en cardiochirurgische zorgvrager. Daarvoor krijg je alle ruimte.Wij bieden de mogelijkheid voor deelname aan internationale congressen en ondersteunen bij het behalen van het euro echo examen.

Functieomschrijving

Als hartecholaborant ben je verantwoordelijk voor het verrichten van, of assisteren bij, echocardiografisch onderzoek; een onderzoek ten behoeve van het vaststellen en/of vervolgen van een diagnose, danwel een therapeutische behandeling bij een patiënt. De handelingen vinden plaats binnen het ziekenhuis geldende kaders en vastgestelde protocollen.

Jouw hoofdtaken bestaan uit:

  • verrichten van zelfstandig echocardiografisch onderzoek;
  • zorg dragen voor de verslaglegging onder supervisie van de cardioloog;
  • begeleiden van leerling laboranten en arts assistenten;
  • verrichten van administratieve en logistieke werkzaamheden;
  • bijhouden van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

 In het weekend is er een oproepbare dienst tussen 8.00-17.00 uur. Deze diensten verdelen we onder het team van 11 hartecholaboranten.

Functie eisen

Om de functie van Hartecholaborant goed te kunnen invullen is het nodig dat je over de volgende eigenschappen en vaardigheden beschikt:
 
  • een afgeronde echocardiografie opleiding (LOI, Inholland of retrograde erkenning);
  • zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
  • goede sociale en communicatieve vaardigheden;
  • klantvriendelijk;
  • stressbestendig.

Herken jij jezelf in dit profiel? Lees dan verder en zie hoe je kunt reageren.

Wij bieden

Arbeidsovereenkomst: een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar
Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk
Arbeidstijd: in overleg
Salaris: FWG 55 CAO: Ziekenhuizen

MST kent zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo ontvang je 8.33% eindejaarsuitkering en 8.33% vakantietoeslag. Je kunt gebruik maken van vele voordelen zoals korting op je ziekekostenverzekering, fietsplan, uitruil MKA. 

Wonen en werken in Twente
Moet je voor deze mooie job verhuizen naar Twente? MST kent een partnerprogramma waarbij we desgewenst hulp bieden in de zoektocht naar een nieuwe woning, een baan voor de partner of een goede kinderopvang.
Wil je hierover meer weten, informeer dan bij MST@Work naar de mogelijkheden.

Bijzonderheden

Wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Wendy Alblas, afdelingsmanager polikliniek Cardiologie en Hartfunctie, bereikbaar via telefoonnummer 06-31751684.

Type Vacature
Organisatie Medisch Spectrum Twente
Locatie Medisch Spectrum Twente in Enschede
Postcode 7512KZ
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
Externe url Bekijk
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 07-01-2021
Reageer voor 25-01-2021
Ingangsdatum 07-01-2021
Nummer 56962

Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente is een topklinisch ziekenhuis in Twente en opleidingscentrum voor toekomstige (para) medici en verpleegkundigen. Het ziekenhuis is een regionaal traumacentrum en biedt eerste opvang bij ernstige ongevallen of rampen in het regionale grensgebied. MST is onderdeel van Santeon, een uniek samenwerkingsinitiatief van zeven topklinische ziekenhuis in Nederland. Het afgelopen jaar bezochten [300.000] patiënten voor onderzoek en behandeling onze locaties in Enschede, Haaksbergen en Oldenzaal. In 2016 is een volledig nieuw ziekenhuis met een uiterst modern OK complex geopend in Enschede. Met deze nieuwe infrastructuur is MST in staat haar strategische ambitie om hoogcomplexe zorg in Twente te behouden en te ontwikkelen verder vorm te geven. De vernieuwde buitenpoliklinieken in Oldenzaal bieden een patiëntvriendelijke toegang tot poliklinische zorg van nagenoeg alle specialismen. In 2016 is de kwaliteit van de zorg beoordeeld door het Nederlands Instituut voor de Accreditering in de Zorg (NIAZ) en heeft MST cum laude beoordeling ontvangen.

Meer over Medisch Spectrum Twente