HARTFUNCTIELABORANT MET SPECIALISATIE ECHOCARDIOGRAFIE
Saxenburgh

Functieomschrijving

Binnen de hartfunctieafdeling zijn we in verband met een groeiend aantal onderzoeken en door de diversiteit van de onderzoeken op zoek naar een enthousiaste


HARTFUNCTIELABORANT MET SPECIALISATIE ECHOCARDIOGRAFIE
omvang van het dienstverband is bespreekbaar

(tussen 16 en 36 uur gemiddeld per week)

aanstelling vindt plaats voor onbepaalde tijd


De afdeling
De afdeling Medisch ondersteunende dienst-intern (MOD-intern) bestaat uit de functieafdeling, endoscopiecentrum en radiologie. De functieafdeling is onder te verdelen in longfunctie, KNF en hartfunctie. Op de hartfunctieafdeling zijn 14 medewerkers (± 9,5 fte) werkzaam. De hartfunctieafdeling bestaat uit de onderdelen, ECG's, ergometrie, holter/eventonderzoek,ambulante bloeddrukmeting, pacemakerimplantatie en controle, hartcatheterisatie en echocardiografie.
De onderzoeken vinden, nu nog, veelal plaats binnen de kleinschalige muren van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis en vanaf medio 2020 binnen de kleinschalige muren van ons nieuwe ziekenhuis het Saxenburgh Medisch Centrum. Ook verrichten we onderzoek op de buitenlocaties in Ommen en Coevorden.
Binnen onze organisatie zijn de lijnen kort en de communicatie met de artsen laagdrempelig.

BEN JIJ DE ENTHOUSIASTE COLLEGA DIE WIJ ZOEKEN?
Spreekt je het werken in een klein maar enthousiast team je aan? Ben je breed inzetbaar? En wil je graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze afdeling?

Dan zoeken wij jou!

Zeker als je graag met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid jouw vak wilt uitoefenen. Je hebt ervaring in het werkveld. Ook laboranten die hun opleiding (specialisatie) bijna hebben afgerond worden uitgenodigd te solliciteren.

Functie-inhoud

 • Het zelfstandig verrichten van echocardiografieën aan de hand van protocollen en richtlijnen (supervisie en onderwijs door cardiologen zijn ingebed in onze dagelijkse werkzaamheden)
 • Het assisteren van de medisch specialist bij (2D/3D)TEE, stress echo's
 • Het zelfstandig verrichten van metingen, het analyseren van de gegevens en het beschrijven van de onderzoekgegevens, onder supervisie van de cardioloog
 • Het begeleiden en bewaken van patiënten voor en tijdens onderzoeken
 • Het verzorgen van administratie rondom de onderzoeken
 • Begeleiden van leerling laboranten
 • Bijhouden van de ontwikkelingen binnen het vakgebied
 • Af en toe assisteren bij algemene hartfunctie onderzoeken, ergometrie, holter ECG's en aanverwante onderzoeken

Functie eisen

 • Afgeronde of bijna afgeronde opleiding tot HBO hartfunctielaborant en in het bezit van de specialisatie echografie (LOI of retrograde erkenning)
 • Relevante werkervaring
 • Goede sociale vaardigheden en goede uitdrukkingsvaardigheid
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
 • Kennis van administratieve processen en verschillende software-programma's ten behoeve van de verwerking van patiënten- en onderzoeksgegevens
 • Je beschikt over een professionele, klantgerichte houding, flexibel, stressbestendig, initiatief en accuratesse zijn eigenschappen die evenmin mogen ontbreken

Inschaling

Wat bieden wij jou?

 • Wij bieden een prettige en dynamische werkomgeving en een prima pakket arbeidsvoorwaarden, inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring conform de CAO Ziekenhuizen.
 • Je pensioen wordt opgebouwd bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).
 • Vakantiegeld is 8,33% van het bruto jaarsalaris (uitbetaling in mei). Voor de eindejaarsuitkering geldt hetzelfde percentage (uitbetaling december).
 • De reiskostenvergoeding is € 0,08 per kilometer (tot een maximum van 30 kilometer enkele reis). Parkeren is gratis.
 • Een fulltime werkweek is 36 uur gemiddeld. Naast vakantie-uren (144 uur als je 36 uur per week werkt) ontvang je een persoonlijk levensfasebudget (57 uur als je 36 uur per week werkt). 
 • Daarnaast kun je een reiskostenvergoeding ontvangen via de fiscale uitruilregeling.
 • Je kunt bij de Saxenburgh Groep gebruik maken van diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen, zoals het Vitaal Vechtdal polis.
 • Het dienstverband wordt afgesloten voor onbepaalde tijd. Tijdens de sollicitatieprocedure kan een deeltijd worden vastgesteld.

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd?
Ben je enthousiast? Voldoe je aan de gestelde functie-eisen? Klik dan op de knop en stuur ons je sollicitatie. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jan Mulder, teammanager, telefoon (0523) 27 62 82 of (06) 31 66 45 79.
 
Verklaring omtrent gedrag (VOG) & referenties
Kom je bij de Saxenburgh Groep in dienst, dan vragen we jou een recente VOG in te leveren. Daarnaast is het bij de Saxenburgh Groep gebruikelijk om referenties op te vragen bij voorgaande werkgevers.

Let op
Zodra je hebt gesolliciteerd, ontvang je een standaard ontvangstbevestiging via de mail. Het kan zijn dat jouw mailprogramma dit ziet als spam. Wij adviseren je ons mailadres pa@sxb.nl op te nemen in je contacten.

Type Vacature
Intern nummer Z.19.074
Organisatie Saxenburgh
Locatie Saxenburgh, Röpcke-Zweers Ziekenhuis
Postcode 7772SE
Stad Hardenberg
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 16
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Jan Mulder, teammanager, telefoon (0523) 27 62 82 of (06) 31 66 45 79
Functie(s) Laborant Hbo
Publicatiedatum 20-08-2019
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 01-01-2020
Nummer 47820
Doorsturen Bekijk PDF

Saxenburgh

De Saxenburgh biedt op verschillende locaties medische en ouderenzorg voor alle mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. We zorgen, werken en bouwen samen met de cliënt en professionals, zodat mensen zich zo goed en gezond mogelijk voelen. Onder het motto ‘Zorg dichterbij beter’ brengt Saxenburgh deze zorg zo dicht mogelijk bij de inwoners in de buurt. Hiervoor werken wij samen met andere zorgaanbieders, gemeenten en inwoners samen in Vitaal Vechtdal. Bijna 2.000 medewerkers en 1.000 vrijwilligers zetten zich in voor de best mogelijke zorg vanuit behoeften van patiënten en cliënten.

Meer over Saxenburgh