HBO begeleider Mercurius in Twello
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Voor onze beschermd wonen locatie in Twello zijn we op zoek naar een ervaren en enthousiaste Begeleider A. In eerste instantie voor een jaar ivm ziektevervanging, met uitzicht op een vast contract. Als begeleider A regisseer en coördineer je de zorg en begeleiding van cliënten. Je bent in staat om vanuit de werkvloer jouw collega's (zorginhoudelijk) te coachen. Je ziet wat er speelt in een team en weer daarover op de juiste manier met je collega's in gesprek te gaan. Het coachen van het team is een belangrijke taak binnen deze functie. Echter, ben je ook onderdeel van het dienstenpatroon. Zowel in het team als in contact met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners ben jij een verbindende schakel. Als begeleider A houd je de regie over het zorgproces van cliënten binnen jouw caseload. De begeleiders B krijgen van jou ondersteuning bij de uitvoer van het werken aan doelen met de cliënt.

Locatie en het team

Als begeleider A ben je onderdeel van een energiek en bevlogen team die 24 uurs zorg verleent aan 22 cliënten met een WMO/GGZ indicatie. De cliënten wonen in 6 eengezinswoningen in een woonwijk. Iedere cliënt heeft zijn eigen slaapkamer, waarbij de woonkamer, keuken en sanitair wordt gedeeld. De locatie bevind zich op loop/fietsafstand van het Centrum en beschikt over voldoende parkeergelegenheid als je met de auto komt. De cliënten hebben diverse achtergronden variërend in de leeftijd 18 jaar tot 60+. één woning is specifiek aangemerkt als een middelenvrije woning, waarbij we samenwerken met Tactus verslavingszorg. Als jij beschikt over middelenkennis en/of verslavingskennis, heb je een streepje voor en vinden we dat fijn!

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd HBO diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Functie eisen

Van jou vragen wij dat je

Je bent gedreven, hebt visie, bent praktisch ingesteld en durft aan de slag te gaan met cliënten met verschillende psychiatrische achtergronden veelal gecombineerd met een verslavingsproblematiek. Je handelt uit vertrouwen en gelijkwaardigheid. Je weet aan te sluiten bij de behoeften van cliënten. Je stelt je lerend op, waarbij je naar jezelf durft te kijken in relatie tot anderen.

Je bent alert en signaleert snel veranderingen in gedrag en/of lichamelijke gezondheid van cliënten. 

Je kunt prima zelfstandig werken, maar bent ook een goede teamspeler. Je bent bereid onregelmatig te werken. Je bent doortastend, denkt in oplossingen en je beschikt over een flexibele instelling waardoor je goed met onverwachte situaties om kan gaan. Je weet te handelen in een crisissituatie en weet om te gaan met agressie en/of onvoorspelbaar gedrag. Je bent bekend met de-escalerend werken.

Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je hebt een coöperatieve houding en denkt actief mee in nieuwe ontwikkelingen.

Inschaling

Wij bieden

 • 24 uur gemiddeld per week;
 • Een arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar i.v.m. ziektevervanging, met uitzicht op een vast contract;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ. 
 • De functie Begeleider A is ingedeeld in FWG 45 (min. € 2.181,00 / max. € 3.536,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

 

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 2 oktober 2022 

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met André Stoop (Teamleider), telefoonnummer 06-24735311

De selectiegesprekken vinden plaats op 5 oktober aanstaande.

Type Vacature
Intern nummer 122
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 12-09-2022
Reageer voor 03-10-2022
Ingangsdatum 15-10-2022
Nummer 113924
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn