Helpende, Hengelo
Carintreggeland

Functieomschrijving

 • Ben jij gediplomeerd Helpende?
 • Wil jij graag als Helpende werken in een fijn team met collega’s?
 • Heb je interesse om zowel op een PG als Somatische afdeling te werken?

Dan nodigen we jou uit om te solliciteren!  

Voor onze locatie Humanitas in Hengelo zijn wij op zoek naar een enthousiaste nieuwe collega. De afdeling waarvoor we jou als Helpende zoeken is voor de afdeling Verzorgd Wonen. Hier wonen cliënten met diverse ziektebeelden; van beginnend dementerend, psychogeriatrie tot cliënten met somatische klachten. Het zijn in totaal 18 kamers met cliënten die in principe zelfstandig wonen met een eigen slaapkamer, woonkamer keuken en badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan algemene activiteiten in huis en sommige cliënten ondernemen gezamenlijk onderling ook activiteiten op eigen initiatief! 

Samen met een gezellig team collega’s die erg begaan zijn met elkaar, zorgen we voor onze cliënten. Ons team bestaat uit 8 collega’s. We zoeken een nieuwe collega om te helpen met de ochtenddienst op dagelijkse basis.

De diensten zijn van 07.30 tot 13.00 uur, of van 07:30 tot 10:30 uur en af en toe draait de Helpende een dienst van 19.00 tot 22.00uur.

Als Helpende werk je ’s ochtends mee in de ADL. Alle collega’s hebben voor de ochtendzorg een eigen rijtje, je hebt dus een kort lijstje met welke cliënten jij die ochtend helpt. Om 10 uur wordt er koffie uitgedeeld voor de cliënten die niet naar de koffiezaal gaan. Daarna is het tijd voor een eigen kopje koffie met de collega’s. Na de koffie worden er afdelingswerkzaamheden uitgevoerd (denk bijvoorbeeld aan de was rond delen, post delen, het koffiezetapparaat reinigen, maar ook worden dan de mealbutlers aangezet en cliënten naar het restaurant gebracht). Daarna heb jij als Helpende je pauze. In de middag werk je samen met je collega en help je cliënten met bijvoorbeeld toiletgang of andere hulpvragen, maar er wordt dan ook weer koffie/thee, sap en fruit gedeeld.

In de avonddienst werk je gesplitst over twee afdelingen die boven elkaar liggen. Zodoende is het belangrijk dat je ook open staat om met PG cliënten te werken.

Wie ben jij?

 • Je bent gediplomeerd Helpende, Helpende Plus of wilt een BBL Helpende Plus opleiding doen
 • Je hebt ervaring in het werken met ouderen 
 • Je straalt rust uit en hebt geduld, ook in lastige situaties 
 • Je maakt makkelijk contact met mensen en vindt het fijn om mensen te helpen

Je vindt bij ons:

 • Een vast contract, voor 16 uur per week
 • Een waardevolle manier om van betekenis te zijn voor de cliënten  
 • Een hele fijne baan met veel structuur en gezellige collega’s
 • Beloning volgens CAO VVT FWG 25. Maximaal € 2.555,74  bruto per maand op basis van 36 uur
 • Recht op jaarlijks 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

Waardevol leven, dát staat bij ons centraal. De cliënt houdt regie over zijn leven, wensen en behoeften. En wij als zorgprofessionals bieden ondersteuning op het gebied van zorg, wonen, welzijn en gezondheid. Hoe fijn is dat!   
Waardevol werken vinden wij voor jou als collega net zo belangrijk. Wanneer jij met plezier je werk doet, over de juiste vakkennis beschikt en een goede werk/privé balans hebt, is dat voor Carintreggeland, de cliënten en voor jou een goede basis. Daar gaan we samen voor.   

Doordat we de grootste zorgorganisatie zijn van Twente hebben we veel te bieden; je kunt je bij ons voortdurend ontwikkelen en werken met de nieuwste zorginnovaties. Verandert er iets in jouw leven? Dan is er altijd wel weer een baan te vinden die past bij jouw wensen en behoeftes voor dat moment. Je hebt bij ons tenslotte geen baan, maar een loopbaan!  Waar we ook trots op zijn; we zijn lokaal aanwezig! Dat maakt dat we kleine teams hebben, we zelf organiserend zijn, we elkaar kennen en klaar staan voor elkaar.   

Interesse

Heb je interesse in deze functie?  Mail ons je CV en motivatie via de sollicitatiebutton en wij nemen contact met je op! 

Benieuwd naar de visie van Carintreggeland? Bekijk de Visie Carintreggeland.

Wil je meer weten over Carintreggeland en het werken binnen onze organisatie? Je vindt ons op Instagram, hierop posten onze medewerkers regelmatig berichten over hun werk! En bekijk ook eens onze Facebook pagina.

Wij zijn verplicht een Verklaring omtrent gedrag (VOG) in het personeelsdossier op te nemen. 
 

Type Werkplein
Organisatie Carintreggeland
Locatie Hengelo, Carintreggeland Huis Humanitas
Postcode 7552DN
Stad Hengelo
Werkveld Verpleging & Verzorging
Opleidingsniveau Niveau 2
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 16
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Helpende niveau 2
Publicatiedatum 12-10-2021
Reageer voor 15-12-2021
Nummer 72786

Carintreggeland

Ieder mens is uniek en waardevol. Vanuit die overtuiging bieden wij (gezondheids)zorg, wonen en welzijn op maat. Met oprechte aandacht en oog voor onze cliënten. Zodat zij zoveel mogelijk kunnen leven zoals zij dat gewend zijn. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar en onze partners in de zorg. Een van onze pijlers is ons brede aanbod. Een aanbod dat we blijven aanpassen en uitbreiden. Persoonlijke zorg, waarin mensen centraal staan. We bieden wijkverpleging, verpleeghuiszorg en geriatrische revalidatiezorg, maar ook dagvoorzieningen, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. En nog zoveel méér. Vernieuwing zit in ons DNA. Elke dag werken we aan steeds betere zorg. Dat doen we zelf maar ook met andere organisaties, betrokken burgers en partners. Anticiperen op de vraag van onze cliënt, levert prachtige ideeën op. We zijn een grote organisatie, maar we hebben onze zorg kleinschalig ingedeeld. Onze medewerkers zijn zorgprofessionals, die ook na hun opleiding doorleren en zich blijven ontwikkelen. Maar wat hen echt onderscheidt is niet aangeleerd. Hun wens om te zorgen voor een ander. Genieten van het contact met mensen, luisteren en alles willen doen voor een glimlach. Dat is waardevol leven volgens Carintreggeland. Carintreggeland heeft zo’n 4.000 medewerkers en 3.000 vrijwilligers en is werkzaam in Twente.

Meer over Carintreggeland