Helpende 14 uur per week, Dinxperlo
Estinea

De functie

Als helpende ben je samen met het team verantwoordelijk voor de ondersteuning van de cliënten. Je ondersteunt hen bij de dagelijkse handelingen zoals wassen, douchen, aankleden, ontbijt maken.

De cliënten hebben een matige of ernstige verstandelijke beperking en intensieve ondersteuning nodig. De ondersteuning is gericht op structuur en voorspelbaarheid. Op de locatie komen cliënten voor met diabetes, autisme, prader Willy, epilepsie, sonde voeding en automutilatie. De cliënten zijn sociaal-emotioneel kwetsbaar en kunnen zich moeilijk verplaatsen in de gedachten en gevoelens van anderen. 2 cliënten zijn aan een rolstoel gebonden.

Als helpende sta je zowel in de ochtend als in de avond met meerdere collega’s op de werkvloer.
Je werkt samen met 3 collega’s, 2 begeleiders boven en 2 begeleiders beneden. Je werkt vroege of late diensten.

Waar kom je te werken?

De Meibrink is een 24 uurs woonlocatie nabij het gezellige centrum van Dinxperlo. Je komt in een team van 17 collega’s. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van 12 cliënten, verdeeld over 2 clusters van 6 personen. In het boven cluster ligt de nadruk op begeleiding en in het beneden cluster meer op zorg en het behouden van de vaardigheden.

De leeftijden van de cliënten varieert tussen de 30 en 75 jaar. Binnen deze locatie krijg je te maken met wisselende diensten; vroege en late diensten, en weekenddiensten.

Wie ben jij?

Je beschikt over een relevant helpende niveau 2;
• Je bent alert op het welzijn en de gezondheid van de cliënten;
• Je toont initiatief en denkt mee;
• Je werkt oplossingsgericht en toont daadkracht in de begeleiding van mensen;
• Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt;
• Het is voor jou vanzelfsprekend om te reflecteren op je eigen handelen, om samen te werken en om collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.

Ons aanbod

• Een vast contract behoort tot de mogelijkheden.
• De inschaling is in schaal 25 conform cao gehandicaptenzorg.
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
• Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Pak je kans

Is Estinea jouw nieuwe werkplek? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Je kunt solliciteren tot en met 26 september 2021. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 29 september. Bij vragen kun je contact opnemen met team Meibrink op het telefoonnummer 088-4950600.

Type Werkplein
Organisatie Estinea
Locatie Estinea
Postcode 7121DA
Stad Aalten
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 2
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Helpende niveau 2
Publicatiedatum 14-09-2021
Reageer voor 27-09-2021
Ingangsdatum 14-09-2021
Nummer 70799

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea