Helpende plus in de wijken van Oldenzaal
Carintreggeland

Functieomschrijving

  • Wil jij als Helpende Plus het liefst bij cliënten thuis langs om zorg te verlenen?
  • Ben je graag onderweg om zelfstandig te werken?
  • En bezorg jij de cliënten graag een lach op het gezicht?

  Dan is dit een geweldig uitdagende functie voor jou!  

  Voor onze teams in de wijkzorg in Oldenzaal / Losser zijn we op zoek naar gediplomeerde Helpende Plus collega’s!  In de wijkzorg kom je bij de cliënten thuis zorg verlenen. Als Helpende Plus in de zorg zul je onder andere persoonlijke verzorging, eenvoudige verpleegtechnische handelingen uitvoeren en je begeleidt de cliënt en zijn naasten bij de zorgsituatie. Onze cliënten hebben natuurlijk ook zorg nodig in de avonduren en weekenden, je diensten zullen dus afwisselend zijn gedurende de week. Cliënten weten dat ze op je kunnen vertrouwen, je speelt echt een belangrijke rol in hun leven!  

  Voor deze functie zoeken we tenminste twee collega’s om onze teams te ondersteunen. Je komt te werken in Oldenzaal of Losser (dit stemmen wij samen af met elkaar) en je kunt in principe in alle teams in heel Oldenzaal worden ingezet. Als Helpende Plus voel jij je verantwoordelijk voor de cliënten, kun jij goed samenwerken en sta je altijd klaar voor je collega’s en cliënten. Wat vooral belangrijk is, is dat jij zelf goed de zorgvraag kunt inschatten. In dit gebied zal je routes met de auto moeten afleggen. Het is daarom belangrijk dat je een rijbewijs hebt: de dienstauto van Carintreggeland is voor jou beschikbaar. Mocht jij bijvoorbeeld heel graag alleen de ochtenden of alleen de avonden werken? Dit kan bij ons. In overleg met de teams en de planner zijn we flexibel en proberen we aan iedereens wensen te voldoen mits dit haalbaar en planbaar is.  

  Dit is toch de ideale baan voor jou als Helpende Plus? Want zelfs het aantal uur is bespreekbaar! Laten we gauw in gesprek gaan en solliciteer op deze functie.

   

  Marian werkt als Helpende Plus in de wijk en vertelt het volgende: 

  Het werken in de wijk trok mij altijd al heel erg. De kans om te werken als Helpende Plus heb ik daarom direct aangepakt. Het is in dit vak mooi dat je vrijheid hebt, en achter elke voordeur tref je weer een andere situatie. Ik houd heel erg van deze afwisseling. Als Helpende Plus heb je ook echt verantwoordelijkheid. Je wordt als Helpende Plus ontzettend gewaardeerd. Ik voel ook geen verschil in de waardering vergeleken met een Verzorgende IG.
  Ook heb ik lichte verpleegtechnische handelingen, zalven, oog druppelen, medicatie geven die al klaargemaakt is. Het is echt een heerlijke functie! Je hebt nét wat minder verantwoordelijkheden als een verzorgende IG en dit voelt voor mij heel erg goed. Soms combineren we een cliënt met een Verzorgende IG, dan doet de VIG bijvoorbeeld de insuline en doen wij de overige ADL. Ook licht complexe wondzorg mogen wij zelfs doen!
  Plantechnisch is het bij ons heel goed geregeld. De planners kunnen ons op een goede manier wegplannen. Eerst was het wel eventjes zoeken; welke taken mag een Helpende Plus doen, maar dat is nu helemaal helder bij ons in het team.

  Ik heb een hele fijne en gunstige wijk.  We hebben lange routes! De ochtendroute kan zo al 5,5 uur duren. Dit vind ik ideaal. Het zijn dus echt niet alleen de korte routes.
  Weet je wat ook fijn is? Ik sta er nooit alleen voor! Ik kan ook áltijd een verzorgende IG of verpleegkundige bellen!

  We hebben ook avonddiensten, van 18.30 tot 22.30 uur! Ik vind het heerlijke diensten! Je wordt echt lekker uitgedaagd. Wijkzorg is ook nooit saai. Geen dag is hetzelfde. Er is altijd wel iets leuks of interessants. Zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende verhalen. Ik ervaar echt tijd voor de mensen.

  Ik geniet van iedere dag van mijn werk als Helpende Plus.

Wie ben jij

 • Je bent gediplomeerd Helpende Plus
 • Je hebt ervaring in het werken met ouderen 
 • Je beschikt over een rijbewijs
 • Je maakt makkelijk contact met mensen en werkt graag in de somatiek 
 • Je straalt rust uit en hebt geduld, ook in lastige situaties 
 • En bovenal je bent zelfstandig en flexibel ingesteld!

Je vindt bij ons

 • Werkzaamheden die aansluiten bij je bevoegd- en bekwaamheden uit je opleiding 
 • Een fijne en zelfstandige route die jij als helpende plus mag lopen
 • Goede begeleiding bij je professionalisering en ontwikkeling 
 • Beloning volgens CAO VVT, maximaal €2.717,16 bruto per maand op basis van 36 uur. Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring kan een afwijkend salaris worden overeengekomen
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering


Binnen Carintreggeland werken wij vanuit een duidelijk visie, namelijk een Waardevol Leven voor onze cliënten. Deze visie staat bij ons centraal en vinden wij erg belangrijk. Wat voor ons minstens zo belangrijk en ook onderdeel van onze visie is, is Waardevol Werken. 

Wij zijn van mening dat de beleving van Waardevol Werken een belangrijke voorwaarde is om de beste zorg te kunnen bieden en daarmee optimaal te kunnen bijdragen aan een Waardevol Leven voor onze cliënten.  
 
Carintreggeland heeft daarom als organisatie veel aandacht voor Waardevol Werken voor onze huidige collega’s én voor jou als toekomstige collega! Om dit te kunnen waarborgen biedt onze organisatie tal van mogelijkheden om dit te kunnen verwezenlijken.   
 
Zo vinden wij vanuit deze visie een goede werk- en privébalans erg belangrijk. Daarvoor zijn er in elke fase in jouw leven passende mogelijkheden.?Wij stimuleren jou als medewerker om daarbij zelf de regie pakken over je leven en over je baan!  
Ook geven wij jou graag de gelegenheid én de verantwoordelijkheid om te leren en te ontwikkelen. Carintreggeland faciliteert, jij pakt het op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de scholingen via ons leerplein.  
Dit alles doen we met de intentie jouw werkplezier te behouden of te verhogen. 

Kom jij ook Waardevol Werken bij Carintreggeland?

Bijzonderheden

Interesse

Heb je interesse in deze functie? Mail ons je CV en motivatie via de link en wij nemen contact met je op! 

Heb je vragen over je sollicitatie of de procedure, neem dan contact op met de recruiters van Carintreggeland door te mailen naar [email protected]

Benieuwd naar de visie van Carintreggeland? Bekijk de Visie Carintreggeland. Wil je meer weten over Carintreggeland en het werken binnen onze organisatie? Je vindt ons op Instagram, hierop posten onze medewerkers regelmatig berichten over hun werk! En bekijk ook eens onze Facebook pagina 

Wij zijn verplicht een Verklaring omtrent gedrag (VOG) in het personeelsdossier op te nemen. 

Type Werkplein
Organisatie Carintreggeland
Locatie Oldenzaal, wijkverpleging
Postcode 7572BV
Stad Oldenzaal
Werkveld Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 2
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Danieck Poppink (06-34359901) of Brigitte Lohuis (0634358426).
Functie(s) Helpende niveau 2
Publicatiedatum 06-09-2022
Reageer voor 03-10-2022
Nummer 113761

Carintreggeland

Ieder mens is uniek en waardevol. Vanuit die overtuiging bieden wij (gezondheids)zorg, wonen en welzijn op maat. Met oprechte aandacht en oog voor onze cliënten. Zodat zij zoveel mogelijk kunnen leven zoals zij dat gewend zijn. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar en onze partners in de zorg. Een van onze pijlers is ons brede aanbod. Een aanbod dat we blijven aanpassen en uitbreiden. Persoonlijke zorg, waarin mensen centraal staan. We bieden wijkverpleging, verpleeghuiszorg en geriatrische revalidatiezorg, maar ook dagvoorzieningen, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. En nog zoveel méér. Vernieuwing zit in ons DNA. Elke dag werken we aan steeds betere zorg. Dat doen we zelf maar ook met andere organisaties, betrokken burgers en partners. Anticiperen op de vraag van onze cliënt, levert prachtige ideeën op. We zijn een grote organisatie, maar we hebben onze zorg kleinschalig ingedeeld. Onze medewerkers zijn zorgprofessionals, die ook na hun opleiding doorleren en zich blijven ontwikkelen. Maar wat hen echt onderscheidt is niet aangeleerd. Hun wens om te zorgen voor een ander. Genieten van het contact met mensen, luisteren en alles willen doen voor een glimlach. Dat is waardevol leven volgens Carintreggeland. Carintreggeland heeft zo’n 4.000 medewerkers en 3.000 vrijwilligers en is werkzaam in Twente.

Meer over Carintreggeland