Helpende zorg & welzijn, Wierden (flexpool)
Carintreggeland

Functieomschrijving

Ben jij gediplomeerd Helpende?
Wil jij in deze bijzondere tijd het verschil maken voor de ouderenzorg?
En weet jij bewoners het gevoel te geven dat ze ‘thuis’ zijn?

Dan willen we jou graag in ons team!

Je gaat werken op onze locatie de Botterhof. Wij zitten midden in het centrum van Wierden. Een levendig, kleinschalig en sfeervol huis. Bij ons wonen cliënten die niet langer thuis zelfstandig kunnen wonen door geheugenproblemen of een lichamelijke beperking. Ons huis is opgedeeld in 10 woningen waar gemiddeld 6 cliënten verblijven. Iedere woning heeft een eigen keuken en woonkamer, allemaal in een eigen gezellige sfeer. Hier wordt overdag samen gegeten aan de grote eettafel, een spelletje gespeeld, gekleurd of even tv gekeken. De cliënt bepaalt en heeft de regie, wij nemen hiertoe het initiatief!
Het mooie van onze locatie is dat alle woningen zich op de begane grond begeven. Onze bewoners kunnen veilig door de hele locatie lopen en hebben veel bewegingsvrijheid. Ze kunnen naar buiten en genieten van onze prachtige binnentuinen met vogels, konijnen, bewegingsactiviteiten en een pluktuin. We hebben ook een centraal ontmoetingsplein, hier vind je ook de kapper, een winkel en ons restaurant waar ook verschillende dagactiviteiten plaatsvinden.

Als Helpende ga je ondersteuning bieden bij het verzorgen van onze cliënten. Je begint de dag met het helpen wassen en aankleden. Je zorgt voor een rustige dag-start, een fijn gedekte tafel en een heerlijk ontbijt. Je vindt het leuk om activiteiten te doen met onze cliënten, samen kleuren of een krantje lezen of een andere bezigheid die de cliënt graag doet. Ook zorg je voor dagelijks terugkerende taken als de was, strijk en een opgeruimde woning. Heb je een late dienst dan mag je ook helpen met het koken van een gezonde maaltijd.

Je start je loopbaan binnen onze eigen Botterhof flexpool, Je wordt ingezet op 1 van onze 10 woningen op het moment dat een collega door ziekte of vakantie afwezig is. Dit betekent dat je soms voor langere periodes en soms voor kortere periodes verbonden bent aan 1 woning. Op deze manier ken je een groot deel van onze bewoners en kun je goed ervaren welke woning bij jou het beste past. Zodra op die woning een vacature ontstaat en de klik is wederzijds dan kun jij een vast onderdeel worden van het team in die woning. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij als een vis in het water bent binnen onze flexpool en graag inzetbaar blijft op alle 10 de woningen. Ook dat is natuurlijk mogelijk. We bespreken graag samen jouw loopbaanwensen!

Wie zijn wij?

Carintreggeland biedt professionele ondersteuning op het gebied van zorg, wonen, gezondheid en welzijn. De cliënt bepaalt, het is zijn leven tenslotte! We zijn de grootste zorgorganisatie van Twente. Toch zijn we ook klein door onze lokale aanwezigheid. We hebben een grote betrokkenheid in de organisatie en veel persoonlijke aandacht. Door de grootte van onze organisatie hebben we tal van mogelijkheden om door te ontwikkelen en door te groeien!

Wie ben jij?

  • Je bent gediplomeerd Helpende
  • Je hebt ervaring in het werken met ouderen
  • Je maakt makkelijk contact met mensen en luistert echt naar hun verhaal
  • Je straalt rust uit en hebt geduld, ook in lastige situaties
  • En bovenal je bent lief voor onze bewoners

Je vindt bij ons

  • Werkzaamheden die aansluiten bij je bevoegd- en bekwaamheden uit je opleiding
  • Groot team van enthousiaste collega’s die voor elkaar klaar staan, met elkaar mee denken en van een grapje houden!
  • Goede begeleiding bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling
  • Beloning volgens CAO VVT, maximaal € 2.481,30 bruto per maand op basis van 36 uur. Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring kan een afwijkend salaris worden overeengekomen
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

Benieuwd naar de visie van onze organisatie? Kijk hier.

Vanwege de maatregelen in de aanpak van het coronavirus (COVID-19) zal een eerste kennismaking plaatsvinden door middel van videobellen. Bijvoorbeeld via WhatsApp. We doen ons uiterste best om jouw sollicitatieprocedure zo goed mogelijk te laten verlopen, zodat we je snel mogen verwelkomen als nieuwe collega!

Wij zijn verplicht een Verklaring omtrent gedrag (VOG) in het personeelsdossier op te nemen.

Type Werkplein
Intern nummer 20-197
Organisatie Carintreggeland
Locatie Wierden, Carintreggeland Huis De Botterhof
Postcode 7642VM
Stad Wierden
Werkveld Verpleging & Verzorging
Opleidingsniveau Niveau 2
Arbeidstijd In overleg
Uren tot 10
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Anouk Groenewald, e mail a.groenewald-grobben@carintreggeland.nl of Karola Drost, email k.drost-goris@carintreggeland.nl
Functie(s) Helpende niveau 2
Publicatiedatum 09-10-2020
Reageer voor 31-10-2020
Nummer 55320

Carintreggeland

Ieder mens is uniek en waardevol. Vanuit die overtuiging bieden wij (gezondheids)zorg, wonen en welzijn op maat. Met oprechte aandacht en oog voor onze cliënten. Zodat zij zoveel mogelijk kunnen leven zoals zij dat gewend zijn. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar en onze partners in de zorg. Een van onze pijlers is ons brede aanbod. Een aanbod dat we blijven aanpassen en uitbreiden. Persoonlijke zorg, waarin mensen centraal staan. We bieden wijkverpleging, verpleeghuiszorg en geriatrische revalidatiezorg, maar ook dagvoorzieningen, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. En nog zoveel méér. Vernieuwing zit in ons DNA. Elke dag werken we aan steeds betere zorg. Dat doen we zelf maar ook met andere organisaties, betrokken burgers en partners. Anticiperen op de vraag van onze cliënt, levert prachtige ideeën op. We zijn een grote organisatie, maar we hebben onze zorg kleinschalig ingedeeld. Onze medewerkers zijn zorgprofessionals, die ook na hun opleiding doorleren en zich blijven ontwikkelen. Maar wat hen echt onderscheidt is niet aangeleerd. Hun wens om te zorgen voor een ander. Genieten van het contact met mensen, luisteren en alles willen doen voor een glimlach. Dat is waardevol leven volgens Carintreggeland. Carintreggeland heeft zo’n 4.000 medewerkers en 3.000 vrijwilligers en is werkzaam in Twente.

Meer over Carintreggeland