Het Palet/ Nieuw Wehl/ Persoonlijk Begeleider/ 70% tot 80%/ per 1 maart 2019/ (m/v)
Elver

Functieomschrijving

Het Palet/ Nieuw Wehl/ Persoonlijk Begeleider/ 70%/ per 1 maart 2019/ (m/v) 

We zijn per 1 Maart op zoek naar een enthousiast persoon die ons team wil komen versterken en met ons de uitdaging aan wil gaan om een optimaal woonklimaat te bieden voor onze bewoners.

Binnen wat voor team ga je aan de slag?
Het Palet is een groep waar 5 vrouwelijke bewoners wonen in de leeftijd van 53 – 64 jaar.

Een begeleiding intensieve woongroep met bewoners met een ernstig tot zeer ernstig verstandelijke beperking, die een rustig tempo behoeven.

De nadruk zal liggen op het behouden van vaardigheden, het aanbieden van passende activiteiten en het creëren van sfeer. De begeleiding is gericht op het bieden van rust, duidelijkheid, voorspelbaarheid en veiligheid.

Een duidelijke, consequente benadering wordt gevraagd wanneer de bewoner moeilijk verstaanbaar gedrag vertoont.

Een van de bewoners heeft een 1-op-1 begeleidingsstijl, waar kan draait zij mee in de groep.

Binnen dit team ben je verantwoordelijk voor de intensieve begeleiding van bewoners. Wij werken vanuit het Triple-C behandelmodel. Als begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met je bewoner. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat. Vanuit de triple C-visie streven we na om de bewoner zoveel mogelijk regie te geven over zijn eigen leven. Een zo normaal mogelijk leven staat hierbij centraal; een goede heldere communicatie is voor deze bewoners een vereiste.

 

Functie gebonden competenties die belangrijk zijn in het werken met deze doelgroep:

-    Lef                               -  Doorzettingsvermogen                                 

-    Relativeren                   -  Inlevingsvermogen

-    Verantwoordelijkheid      -  Creativiteit        

-    Humor                          -   Teamspeler        

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Functie?
Je gaat aan de slag binnen een zelfstandig werkend team. Je bent samen verantwoordelijk voor de verdeling van de teamtaken en indeling van het dienstenpatroon; denk hierbij aan: dag-, avond-, weekenddiensten. Je onderhoudt actief contacten met wettelijke vertegenwoordigers. Samen met een multidisciplinair team verzorg, begeleidt en ondersteun jij de bewoners aan de hand van zorgplannen, teamafspraken en instructies van de deskundigen.

Als persoonlijk begeleider ben jij de belangenbehartiger van een of meer individuele bewoners en coördineer je de zorgverlening om hen heen. Jij stelt het zorgplan voor de bewoner op aan de hand van functionele aanwijzingen van het expertisecentrum en bewaakt de uitvoering van de gemaakte afspraken en legt daarover verantwoording af. Door middel van jouw geschreven zorgplan geef jij duidelijke instructies aan jouw collega’s op de groep. Naast het zorgplan beheer jij ook de financiën van de bewoners die jij begeleid op basis van de gemaakte afspraken met de wettelijk vertegenwoordiger. Daarnaast neem je deel aan multidisciplinair overleg en ben je verantwoordelijk voor de organisatorische taken binnen het team.

Wat vragen wij van jou?
Naast het zelfstandig uitvoeren van de taken zoals beschreven in de taak- en functie- omschrijving van Persoonlijk Begeleider, verwachten wij van onze collega dat hij/zij:

  • Iemand is met een grote mate van zelfstandigheid, die initiatieven, beslissingen en verantwoordelijkheid durft en kan nemen
  • Betrokken en kritisch is en tevens beschikt over een goed aanpassingsvermogen. Zich bij verschillende begeleidingsstijlen op zijn/haar gemak voelt
  • Affiniteit heeft met beschreven zorgvragers, stevig in zijn/haar schoenen staat en om kan gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag
  • Goed kan communiceren, motiveren en stimuleren
  • Eerlijk en kritisch durft te zijn naar zichzelf en diens collega’s
  • Flexibel is wat betreft diensten en werktijden
  • Goed kan samenwerken binnen een team
  • In het bezit is van een relevant diploma op minimaal niveau 4
  • iemand is die meedenkt in de visie en de toekomst van het Palet

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining (in teamverband), medicatie- en epilepsiecursus. Wij bieden je een functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%). Elver biedt diverse collectiviteitskortingen op het gebied van (zorg)verzekeringen.

Daarnaast bieden wij een uitgebreid Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) met onder andere een fietsplan, pc-plan (voordeliger een tablet of laptop bijvoorbeeld aanschaffen) en hebben wij een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert. Deze functie is ingedeeld in functiegroep 40 conform FWG 3.0, salariëring is afhankelijk van diploma en ervaring. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO gehandicaptenzorg.

Bijzonderheden

Vervolg?
Je hebt tot 29 januari 2019 de tijd om te reageren op deze vacature, reageer direct via de knop ‘solliciteren’.

Elver is verplicht om van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, voordat de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor. Bij een positieve uitkomst van het gesprek, volgt een dienst meewerken op de groep als onderdeel van de selectieprocedure.

Inlichtingen
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met Het Palet 0314-696572

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Het Palet
Postcode 7031HW
Stad Wehl
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Het Palet 0314-696572
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 12-02-2019
Reageer voor 26-02-2019
Ingangsdatum 01-03-2019
Nummer 43609
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver