Het Palet: Begeleider Wonen 14,4 uur (aan te vullen tot 32 uur) per week in Nieuw-Wehl binnen intensieve begeleiding per januari 2020
Elver

Functieomschrijving

Waar ga je werken?

Binnen de woning Het Palet, wij zijn een begeleiding intensieve groep waarbij je werkt met 5 vrouwelijke bewoners tussen de 54 en 65 jaar oud, zij hebben een ernstig tot zeer ernstig verstandelijke beperking. Bij deze doelgroep ligt de nadruk op het behouden van vaardigheden, het aanbieden van passende activiteiten en het creëren van een fijne sfeer. De activiteiten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit wandelen, snoezelen, samen muziek luisteren, een uitje met de bus.

Jouw begeleiding is gericht op het bieden van rust, duidelijkheid, voorspelbaarheid en veiligheid. Daarbij is het belangrijk dat jij een duidelijke en consequente benadering toepast als een bewoner moeilijk verstaanbaar verdrag vertoont. Wij werken vanuit Triple C. Dit betekent dat je als begeleider een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met je bewoner hebt. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat. Het ene moment kan de bewoner een activiteit bijna zelfstandig en een ander moment is er meer begeleiding bij nodig. Zo kan een bewoonsterdoor haar gedrag de ene dag zelfstandig haar brood smeren (zij 90%, wij 10%) en de andere dag door spanning helpen we haar (zij 30%, wij 70%), we doen het samen (samen 100%).

Het “gewone leven” staat bij ons centraal en daarbij is een goede en heldere communicatie met onze bewoners een vereiste. Wij vinden het belangrijk om elke bewoner zoveel mogelijk regie over haar eigen leven te geven. Daarnaast heeft een van onze bewoners 1-op-1 begeleiding en waar het kan draait zij mee in de groep.

Elke dag proberen we de bewoners te begeleiden met hun “gewone leven”, met alle dagelijkse activiteiten. Als voorbeeld koken: we koken elke dag zelf, dit doen we samen, de een schilt de aardappels, de ander roert in de pan en weer een ander zit in de keuken te kijken naar wat er allemaal gebeurd. Zo doet iedereen mee, we koken samen. Dit doen de hele dag door; met tafel dekken, tijdens het eten en ook met het afruimen en alles weer opruimen en afwassen. De bewoners rusten na een drukke week op de dagbesteding uit in het weekend, of gaan lekker dansen bij de Danssoos.

Waarom bij Het Palet werken?

Wij gaan uit van elkaars mogelijkheden en niet van elkaars beperkingen. Dit geldt niet alleen voor de bewoners, maar juist ook voor de collega's. Iedereen is uniek en mag er zijn. Ieder heeft zijn/haar sterke punten, die willen we juist benutten. En door elkaar aan te vullen ontstaat er een team: een kleurrijk Palet. Samen staan we voor de bewoners en voor elkaar.

 

Wat ga je doen?

Nu wil je natuurlijk wel weten wat er van je verwacht wordt tijdens jouw dienst op Het Palet. Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt in dat je samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor jouw groep. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: dag-, avond- en weekenddiensten. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent voor Het Palet wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega’s.

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?

 • Zoals hierboven wordt aangegeven ben je samen verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt.
 • Jij bent een persoon die affiniteit heeft met onze doelgroep.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Het is natuurlijk fijn dat jij veel mee kan brengen, maar wij bieden jou graag het volgende:

 • In verband met zwangerschapsverlof werk je 14,4 uur per week in de periode van 2 januari t/m 14 juni 2020. Na 14 juni 2020 mag je reageren op andere openstaande vacatures, mocht hier geen passende groep tussen zitten, dan kan je via het Flexbureau tijdelijk gedetacheerd worden.
 • *Wil je graag een groter contract naast 14,4 uur per week bij het Palet? Vul dan je uren alvast aan via het Flexbureau tot 32 uur per week.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33%).
 • Wij bieden verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden denk hierbij bijvoorbeeld aan een fietsplan, maar ook een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert.
 • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.800,- en € 2.675,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij voor je aan.

  Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden! 

Bijzonderheden

Vervolg?

Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega’s van Het Palet via hetpalet@elver.nl of 0314-696572.

 

Je hebt tot 19 november 2019 tijd om te reageren op deze vacature.

 

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij contact met je op over de vervolgprocedure.

*Meelopen op de woning is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Het Palet
Postcode 7031HW
Stad Wehl
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij collega’s van Het Palet via hetpalet@elver.nl of 0314-696572
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 22-10-2019
Reageer voor 19-11-2019
Ingangsdatum 01-01-2020
Nummer 49072
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver