Hoef 5: Begeleider Wonen voor 25,2 tot 28,8 uur per week in Nieuw-Wehl binnen Intensieve Begeleiding
Elver

Functieomschrijving

Rune (Begeleider Wonen Hoef 5): “Kom bij ons werken omdat het een prettige en uitdagende groep is. Geen dag is hetzelfde op de Hoef 5. Doordat wij werken met 6 appartementen is het achter ieder deurtje weer anders werken. Daarnaast is de samenwerking tussen collega’s op dit moment erg prettig, dit maakt het werken op de Hoef 5 leuk.”

 

Waar ga je werken?
Binnen Hoef 5 wonen momenteel 6 leuke bewoners in leeftijd variërend van 25 tot 67 jaar. Allen met een bovengemiddelde zorgvraag. Er is sprake van een combinatie van verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.

 

De doelstelling in het werken met deze bewoners is het nastreven van het gewone leven. Ons uitgangspunt is een individuele benadering van de bewoners en hun zorgvraag. De benadering vindt plaats vanuit de zorgvraag en is nadrukkelijk niet alleen gebaseerd op de probleemgebieden. Als begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met de bewoner, waarbij je grondhouding gebaseerd is op gelijkwaardigheid en respect. Begeleiders stemmen hun begeleidingsstijl af op de behoefte van de bewoner en helpen hen het gewone leven te ervaren aan de hand van betekenisvolle activiteiten. Alle bewoners hebben een eigen appartement, dit maakt het mogelijk vanuit een veilige basisplek hun leven vorm te geven en zich van daaruit te kunnen ontwikkelen. Eén bewoner heeft dagbesteding vanuit de woning door het eigen team. In de omgang is het aangaan en onderhouden van een relatie van grote waarde.

Waarom bij Hoef 5 werken?

Kom bij ons werken als je van een uitdaging houdt. Er wordt een rustige, positieve begeleidingsstijl ingezet. Je werkt met een leuke groep bewoners en collega`s binnen een gevarieerd dagprogramma waarin inspannende en ontspannende activiteiten elkaar afwisselen. We bouwen een onvoorwaardelijke band op met onze bewoners, de bewoner staat hierbij centraal. Hetgeen iedere unieke bewoner hier nodig heeft, kan per situatie en dag verschillen. Dat maakt het werken op Hoef 5 erg dynamisch.

 

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt in dat je samen met je collega’s (5 mannen en 5 vrouwen) verantwoordelijk bent voor jouw groep. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: dag-, avond- en weekenddiensten. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent voor Hoef 5 wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega’s. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega’s invulling geeft aan de dag. Als nieuwe collega mag jij een rol spelen in de ontwikkeling en vasthouden van de huidige doelen die wij hebben gesteld.


Functie eisen

Wat vragen wij van jou?

 • De volgende woorden passen bij jou: flexibel, betrouwbaar en humor.
 • Jij bent een persoon die affiniteit heeft met onze doelgroep.
 • Wij zijn een jong team, daarom is een ervaren collega zeer welkom.
 • Jij kan omgaan met verbale en fysieke agressie. Jij staat hierbij stevig in je schoenen, je bent consequent en standvastig. Conflicthantering is jou niet onbekend.
 • Jij bent communicatief sterk en hebt een groot aanpassingsvermogen.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

 • Je werkt 25,2 tot 28,8 uur per week.
  *Uren zijn in overleg met het Flexbureau aan te vullen tot 32 uur per week (wij leggen je graag uit hoe dit precies werkt).
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.861,- en € 2.766,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.

 

Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Bijzonderheden

Vervolg?

Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega’s van Hoef 5 via hoef5@elver.nl of 0314-696905.

 

Je hebt tot dinsdag 27 oktober de tijd om te reageren op deze vacature.

 

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij contact met je op over de vervolgprocedure.

*Meelopen binnen het team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure.

 

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver: Hoef 5 in Nieuw-Wehl
Postcode 7031HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Vanaf niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Hoef 5 via hoef5@elver.nl of 0314-696905
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 13-10-2020
Reageer voor 27-10-2020
Nummer 55362
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver