Hoofd Kwaliteit & Beleid
Omega Groep

Omega Groep Zwolle is op zoek naar een Hoofd Kwaliteit & Beleid

Omega Groep levert een bijdrage aan de levenskwaliteit van mensen mede vanuit een contextuele benadering. Wij geloven dat context, achtergrond en levenservaring medebepalend zijn voor hoe je in het leven staat. De ontmoeting tussen mensen staat centraal en we hebben het lef om ons op alle levensgebieden te bemoeien met de mensen die bij ons om hulp vragen.

WAAR KOM JE TERECHT?

Kwaliteit voel je, zie je en hoor je bij Omega Groep

Dat is waarom cliënten ondersteuning willen van Omega Groep en medewerkers er willen werken.

Omega Groep gaat voor kwaliteit; kwaliteit van leven en kwaliteit van werken. Bij alles wat we doen, of juist niet doen, vragen we ons af wat bijdraagt aan de kwaliteit van leven van onze client. De mate waarin iets bijdraagt aan de levenskwaliteit van onze cliënt is dus van grote invloed op de keuzes die we maken. 

WAT GA JE DOEN?

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een leidinggevende die samen met team kwaliteit (1,2 FTE) vanuit de visie van Omega Groep vorm en inhoud geeft aan kwaliteit en het kwaliteitsmanagementsysteem. Als leidinggevende team kwaliteit ligt vooral de nadruk om samen met je team een verbetering door te voeren op het gebeid van kwaliteit. Een mensgerichte leiderschapsstijl pas je van nature toe, de aandacht gaat vooral uit naar het motiveren en stimuleren van de medewerkers. Als leidinggevende ben je gewend om de mening van de medewerkers mee te nemen in je besluitvorming. Daarnaast ben jij het aanspreekpunt en sparringpartner voor de raad van bestuur en directie. Van jou wordt verwacht dat je het management en de raad van bestuur adviseert en ondersteunt bij de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van het kwaliteitsbeleid. Je ontwikkelt met input van de afdeling het kwaliteitsbeleid op tactisch en strategisch niveau door het opstellen van het beleidsplan ten aanzien van kwaliteit en draagt zorg voor de implementatie, borging en toetsing ervan.

Je voert samen met je team onderzoeken uit, verzamelt, analyseert en verwerkt gegevens tot rapportages en verbetervoorstellen ten behoeve van directie en bestuur.

Je levert een bijdrage aan de realisatie van de doelstellingen in het beleids- en kwaliteitsplan waarbij jij de rol van aanjager, motivator, coördinator, procesregisseur en controleur vervult.

Er is veel te doen en te ontwikkelen maar meer specifiek zijn onder andere de volgende prioriteiten naar voren gekomen:

 • Structureren en organiseren. Met je team creëer je overzicht, breng je structuur aan en geef je aandacht aan datgene dat waarde toevoegt aan de visie en doelstellingen van Omega Groep.
 • Samenwerking en coördinatie met het primair proces en de andere ondersteunende diensten optimaliseren. Daarin duidelijkheid en focus aanbrengen; wat is haalbaar en wat (nog) niet.
 • Beleidscyclus verder ontwikkelen. Bij het maken van beleid vroegtijdig rekening houden met de implementatie ervan. Eigenaarschap verbreden en projectleiding verder ontwikkelen voor een soepele implementatie.

JIJ NEEMT MEE:

We zoeken iemand die het leuk vindt om aan deze functie vorm en inhoud te geven. Met enthousiasme en motivatie geef jij leiding aan je team van zelfstandige professionals en schakel je makkelijk tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau.

De kandidaat die wij zoeken heeft/is:

 • Kennis en ervaring met kwaliteitsmanagement op post-hbo niveau.
 • Kennis en ervaring met certificering van kwaliteitsmanagement systemen (HKZ).
 • Kennis van zorgprocessen en projectmanagement.
 • Senior kwaliteitsadviseur met leidinggevende ervaring in een vergelijkbare positie binnen de zorg.
 • Meerjarige werkervaring op het gebied van beleidsontwikkeling, advies en implementatie in de gehandicapten zorg, ouderenzorg of psychiatrische zorg.
 • Een duidelijke visie op het functioneren van een beleidsafdeling. Relevante juridische kennis.
 • Een resultaatgerichte verbindende leidinggevende die stuurt op resultaten, samenwerking en leveren van kwaliteit en halen van deadlines.
 • Implementatiekracht en innovatief vermogen bij het opstellen en realiseren van strategie- en organisatie(verander)processen.
 • Een verbinder, motivator en een ‘mensenmens’, oprecht en integer.

WIJ BIEDEN:

 • dienstverband van 32 uur per week, uitbreiding uren mogelijk in overleg;
 • contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden;
 • salaris conform gehandicapten CAO, functiegroep 60 - 65;
 • eindejaarsuitkering van 8,33 %,
 • werkkostenregeling;
 • aanvullende regeling woon-werkverkeer tot max. 30 km enkele reis.

VRAGEN?

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Bel daarvoor met Patricia Janssen, bereikbaar op 06-83992040.

ONTMOETEN

Wil jij onderdeel zijn van dit team? Stuur dan uiterlijk 13 juli 2020 je motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van Hoofd Kwaliteit & Beleid vacaturenummer 2020-13. Uiterlijk 16 juli 2020 verneem je reactie van ons. Op 20 en 22 juli 2020 in de middag worden de eerste gesprekken gepland.

Type Vacature
Organisatie Omega Groep
Locatie Omega Groep
Postcode 8025 BC
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 30
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Patricia Janssen
Functie(s) Beleidsmedewerker
Kwaliteitsmedewerker
Publicatiedatum 08-06-2020
Reageer voor 14-07-2020
Nummer 53238
Doorsturen Bekijk PDF

Omega Groep

Het gaat om wie je bent Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms heb je een beetje hulp nodig. Geruststellende gedachte is dat dit voor alle mensen geldt. Wat altijd helpt is mensen in je nabijheid die het goed met je voorhebben. Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen dan ook centraal. Deze menselijke ontmoeting is het uitganspunt van alles wat we bij Omega Groep doen. Het appèl wat de ene mens op de andere mens doet vormt de bron van onze relaties. Daarom zijn de erkenning van wat de cliënt nodig heeft om kwaliteit in zijn leven te ervaren èn de erkenning van wat de medewerker nodig heeft om daaraan een bijdrage te kunnen leveren verankerd in de visie van Omega Groep.

Meer over Omega Groep