Begeleider Wonen / Intensieve begeleiding / uren in overleg / Regio Nieuw-Wehl en/of Arnhem
Elver

Functieomschrijving

Houd jij van een uitdaging en ben jij de begeleider waar onze bewoners op kunnen bouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken mannen en vrouwen die stevig in hun schoenen staan. Het werken met begeleidingsintensieve bewoners is een uitdaging. Als begeleider ben jij de onvoorwaardelijke ondersteuner van de bewoner, samen bouw je een vertrouwensband op en kijk je naar de mogelijkheden!

Begeleider Thijs: “Het is heel mooi om samen met de bewoner, verwant en andere collega’s de bewoner een zo gewoon mogelijk leven te geven. Net zoals jij en ik. En samen op zoek te gaan naar de bewoner achter z’n gedrag.”

*Ben jij benieuwd naar hoe het is om te werken binnen Elver? Lees dan de volledige blog van Thijs.

Organisatie
In alles wat we doen bij Elver stellen we de cliënt centraal. Wij vinden het belangrijk dat de cliënt zoveel mogelijk de regie heeft over zijn eigen leven. De verwant en begeleider ondersteunen hem of haar om dit zoveel als mogelijk vorm te geven en te realiseren. Samen vormen zij “de driehoek” dat het fundament is van waaruit de zorg, begeleiding en ondersteuning inhoud krijgt. We werken met zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging.

Functie?
Je gaat aan het werk voor Elver binnen regio Nieuw-Wehl en/of regio Arnhem, dit kan zijn binnen een vast team of flexibel binnen teams in de intensieve begeleiding. Wij kijken graag samen met jou naar jouw wensen en naar de mogelijkheden.

Als Begeleider Wonen ondersteun jij zelfstandig werkende teams. Samen met een multidisciplinair team verzorg, begeleidt en ondersteun jij de bewoners aan de hand van zorgplannen, teamafspraken en instructies van de deskundigen. Binnen dit team is medicatie geven aan bewoners onderdeel van je werkzaamheden; je krijgt uiteraard de kans om een medicatiecursus te volgen binnen Elver. Daarnaast ondersteun je bij de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) en voer je zo nodig verpleegtechnische handelingen uit. Ook krijg je de kans om een weerbaarheidstraining te volgen.

Je zorgt samen voor een goede leefsfeer, veiligheid en welbevinden van de bewoners. Het ‘gewoon leven’ staat hierbij centraal. In alles wat we doen bij Elver stellen we de bewoner centraal. We vinden het belangrijk dat de bewoner zoveel mogelijk de regie heeft over zijn eigen leven. De medewerkers van Elver vinden het belangrijk betekenisvol voor een ander te zijn. Je bent verantwoordelijk voor het observeren van de bewoners, waarbij je veranderingen in hun situatie signaleert en meteen hierop inspeelt. Uiteraard zijn activiteiten ook onderdeel van ‘het gewone leven’, daarom mag jij samen met jouw collega’s individuele activiteiten, maar ook juist groepsgerichte activiteiten organiseren.

Binnen de doelgroep intensieve begeleiding werk je vanuit het Triple-C behandelmodel. Als begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met je bewoner. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?
Wij vinden het bij Elver ontzettend belangrijk dat de continuïteit voor de bewoner wordt gewaarborgd. Daarom is het van belang dat jij professioneel kan omgaan met uiteenlopende vormen van moeilijk verstaanbaar gedrag en psychische problematiek. Het is prettig als je ervaring hebt met het zorgen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is belangrijk dat je samen kan werken met je collega’s, omdat je samen verantwoordelijk bent binnen een zelfstandig werkend team. Je voert de werkzaamheden uit volgens de regels en instructies van Elver en houdt hierbij rekening met de individuele zorgplannen van de bewoners. Jij mag hierbij initiatief nemen door dagelijkse problemen zelf op te lossen. Je bent beschikbaar voor alle voorkomende diensten, denk hierbij aan ochtend-, dag-, avond- en weekenddiensten.

Voor onze bewoners is het van belang dat jij beschikt over een aantal sociale vaardigheden, denk hierbij aan: tact, geduld, invoelend vermogen, motiveren en stimuleren. Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid is van belang bij het schrijven van rapportages, voor de overdracht van informatie binnen het zorgteam en in de contacten met bewoners waarbij gebruik wordt gemaakt van mimiek. Tijdens het verzorgen is het belangrijk dat jij ordelijk en hygiënisch werkt.

Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 3, 4 of 5. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Sociaal Pedagogisch Werk (SPW), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende functie waarbij jij je kan ontwikkelen binnen de doelgroep intensieve begeleiding in de regio Nieuw-Wehl en/of Arnhem. Wij gaan graag met jou in gesprek over de voorwaarden en uren.

Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining (in teamverband), medicatie- en epilepsiecursus. Wij bieden je een functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%). Elver biedt diverse collectiviteitskortingen op het gebied van (zorg)verzekeringen.

Daarnaast bieden wij een uitgebreid Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) met onder andere een fietsplan, pc-plan (voordeliger een tablet of laptop bijvoorbeeld aanschaffen) en hebben wij een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert. Salariëring is afhankelijk van diploma en ervaring.

Bijzonderheden

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Bel dan Kylie Helmink, Afdeling HR, via 0314 - 696215.

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op.
*Meelopen op een woning is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Elver is verplicht om van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, voordat de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan.

 

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver
Postcode 7031HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Afdeling HR, Kylie Helmink: 0314 - 696215.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 05-10-2018
Ingangsdatum Per direct
Reageer voor 01-01-2020
Nummer 38923
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver