Huishoudelijk medewerker 'plus' (4-8 uur per week)
Zorggroep Manna

Functieomschrijving

Woon je in Enschede, zit schoonmaken in je bloed en vind je het leuk om cliënten te ondersteunen in het organiseren van hun huishouden? En je kunt je vinden in onze visie? Solliciteer dan op deze functie.
In Enschede zoekt Manna per 1 februari 2022 een huishoudelijk medewerker ‘plus’ op locatie Annastraat.

Organisatievisie
Manna levert ondersteuning en persoonlijke aandacht voor iedereen vanuit een christelijke basis. Voortdurend verbeteren en professionaliteit zijn voor onze medewerkers vanzelfsprekend.

Wat doe je als huishoudelijk medewerker plus?
Je gaat aan de slag bij cliënten thuis en ondersteunt de cliënten bij het schoonhouden van hun woning. Je begeleidt en stimuleert de cliënt bij het zelfstandig verrichten huishoudelijke werkzaamheden.
Schoonmaakwerkzaamheden zoals stofzuigen, de badkamer en toilet reinigen, stof afnemen, de keuken schoonmaken behoren tot de werkzaamheden.
Je gaat werken bij een doelgroep met ambulante begeleiding en begeleid wonen. Wij richten ons op jongeren en (jong) volwassenen met multi-problematiek, die willen werken aan een zo zelfstandig mogelijk bestaan, maar hierbij hulp nodig hebben. Wij gaan hierbij uit van de kwaliteiten, doelen en wensen van onze cliënten. Het kan zijn dat de hulp in de huishouding op een andere manier vorm moet worden gegeven dan dat normaliter wordt gedaan. Een reden hiervan kan zijn dat een cliënt bijvoorbeeld een vervuilde leefomgeving heeft waarbij een client moet leren zijn huishouden bij te houden. Er zal een andere zorgvraag liggen dan bij het reguliere huishoudelijk werk.

Als persoon sta je stevig in je schoenen, voelt je niet snel persoonlijk aangevallen bij opmerkingen van cliënten, je kunt je grenzen aangeven en deze bewaken en kunt goed je werk en privé gescheiden houden.
Je hebt de nodige levenservaring of kennis van de doelgroep zodat je je kunt inleven in de problematiek van de client. Je durft hulp in te schakelen (begeleider of coach) als je ergens tegenaan loopt, je durft het contact aan te gaan met de begeleider en zorgt ervoor dat je deze persoon op de hoogte houdt van de ontwikkeling van hoe het gaat bij de cliënt. Daarnaast kun je situaties goed aanvoelen en inschatten en weet je wanneer het beter is om weg te gaan.

Functie eisen

We zoeken iemand die:

 • ruime ervaring heeft met huishoudelijke werkzaamheden;
 • kennis heeft van mbo-niveau-2;
 • kennis heeft van de doelgroep;
 • een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft;
 • problematieken kan signaleren en deze rapporteert aan de begeleider
 • goede communicatieve vaardigheden heeft
 • bij afwezigheid van de directe collega de werkzaamheden overneemt. Flexibiliteit is daarmee een vereiste

Inschaling

Wij bieden:

 • Een contract van 4-8 uren per week, met mogelijkheid voor uitbreiding.
 • Een contract voor een bepaalde tijd van 7 maanden. Bij gebleken geschiktheid bestaat de mogelijkheid tot een vaste aanstelling.
 • Een salaris volgens cao VVT, functieschaal 20, afhankelijk van leeftijd en ervaring.
 • Een fietsvergoeding €1,22 per dag.
 • Flexibele uren.

Bijzonderheden

Enthousiast?

Solliciteren kan door een mail te sturen naar [email protected] Onder vermelding van ‘sollicitatie Huishoudelijk Medewerker “Plus”. De sluitingsdatum is 21 januari 2022. De gesprekken vinden plaats in week 4.
Voor vragen over de functie kun je bellen met Ronnie Reichart 053-3030600. En voor vragen over de procedure kun je bellen met de afdeling P&O via 053-4832328 of mailen naar [email protected]

Wij vragen aan iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag.

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Manna
Locatie Zorggroep Manna - Annastraat Enschede
Postcode 7543 TL
Werkveld Verpleging & Verzorging
Opleidingsniveau Lbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 4
Uren tot 8
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Ronnie Reichart
Functie(s) Huishoudelijk medewerker
Publicatiedatum 04-01-2022
Reageer voor 21-01-2022
Ingangsdatum 01-02-2022
Nummer 74272
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Manna

Manna biedt een totaal pakket zorg, ondersteuning en persoonlijke aandacht aan burgers in Twente met een ondersteunings- en/of zorgvraag. We doen dit liefdevol, dichtbij, in uw eigen context en bij u thuis of in kleine locaties. Onze zorg- en dienstverlening wordt verleend door gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers. We doen dit vanuit kleine teams, lokaal in de wijk. De teams zijn slagvaardig en zichtbaar. De verantwoordelijkheid ligt laag. In onze houding willen we cliënten en bewoners van de locaties uitdagen in het nemen en benutten van eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden. Manna verbindt en zet het (in)formeel (christelijk) netwerk rond elke cliënt in.

Meer over Zorggroep Manna