Hulpverlener opvang
Kadera, aanpak huiselijk geweld

Parttime hulpverlener vrouwenopvang aanpak huiselijk geweld

Als hulpverlener in de vrouwenopvang kun je echt het verschil maken. Je werkt als casemanager intensief samen met mensen en kinderen die vanwege huiselijk geweld tijdelijk in de opvang wonen. Samen met hen ga je aan de slag om te werken aan duurzaam herstel en veiligheid, individueel en in groepsverband. Dat doe je niet alleen, maar samen met een leuk team van professionele en betrokken collega’s.

“Mijn casemanager, kinderhulpverlener en materieel dienstverlener waren top. Ik kon altijd bij hen terecht. Ik heb geleerd zelfstandig te mogen zijn en eigen keuzes te kunnen/mogen maken. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en hierdoor een blijvend netwerk opgebouwd. Ik durf voor mezelf op te komen en te zeggen wat ik voel en wil en word hierdoor gehoord.” – Client van Kadera  

Wil je meer weten over het werken als hulpverlener in de aanpak huiselijk geweld? Lees dan het verhaal van collega Henrieke. Op onze website www.kadera.nl vind je nog meer verhalen van cliënten, medewerkers en vrijwilligers.

Wat ga je doen?

 • Maken van veiligheidsplan en gezinsactieplan met client
 • Bijdragen aan herstel, zelfregie en participatie van de client
 • Werken met methodieken Krachtwerk en Veerkracht
 • Meedraaien in bereikbaarheidsdiensten
 • Geven van voorlichting, informatie- en advies

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding Social Work, SPH, MWD of gelijkwaardig waaraan
 • Je bent aantoonbaar bekend met de mechanismes die spelen bij huiselijk geweld en hebt daarbij oog voor alle leden van het (gezins)systeem
 • Je bent flexibel en stressbestendig
 • Je wilt meedraaien in bereikbaarheidsdiensten en woont in omgeving Enschede.
 • Je denkt graag mee over de verdere ontwikkeling van het werk en bent in staat om overstijgend te denken

Wat we bieden:

 • Professionele en dynamische werkomgeving
 • Uitgebreid scholingsaanbod
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 (minimaal € 2.712,- maximaal € 3.864,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur).
 • Daarnaast kent de cao een loopbaanbudget en een individueel keuzebudget, waarin de mogelijkheid bestaat om salaris en vrije tijd uit te ruilen. Het individueel keuzebudget is ongeveer 18% van je salaris.
 • Jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband

Kadera zet zich in om huiselijk geweld te stoppen. Wij staan voor de cliënt en voor elkaar: professioneel, krachtig en inventief. Kadera is een moderne, professionele organisatie met ruim 100 medewerkers in Overijssel. Onze medewerkers krijgen de verantwoordelijkheid en ruimte om het eigen werk te organiseren in hun teams. Wij ontwikkelen en delen kennis over huiselijk geweld. Kadera werkt systeemgericht met behulp van de methodieken Krachtwerk en Veerkracht. We zetten in op het benutten van de individuele krachten en mogelijkheden en het herstelvermogen van een systeem. Dat doen we samen met de client, want samen kunnen we zorgen voor duurzaam en veilig herstel!

Kadera streeft naar diversiteit in de samenstelling van de medewerkers. Wij zoeken medewerkers uit verschillende culturen, met verschillende competenties, zienswijzen, leeftijden en ervaringen. Wij geloven dat een complementair personeelsbestand bijdraagt aan het realiseren van onze belangrijke maatschappelijke doelstellingen.

Ben je enthousiast?
Voldoe je aan bovenstaande eisen en sluit jouw profiel aan op de functie dan ontvangen we graag je motivatie en CV via Zorgselect.
Voor meer informatie kun je bellen met Judith Körner of Inge Westerhoff, te bereiken op 088-4222495.
Vrijblijvend een keer langskomen om koffie te drinken kan natuurlijk ook!

 

Type Vacature
Organisatie Kadera, aanpak huiselijk geweld
Locatie Kadera, regio Twente, standplaats Enschede
Postcode 8011 GD
Stad Zwolle
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO CAO Sociaal Werk
Informatie verkrijgen bij Judith Körner of Inge Westerhoff
Functie(s) Hulpverlener
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 01-09-2022
Nummer 113076
Doorsturen Bekijk PDF

Kadera, aanpak huiselijk geweld

Kadera Missie
Kadera zet zich in voor veiligheid in relaties, nu en later. Kadera wil veiligheid in gezinnen en relaties duurzaam herstellen, kans op herhaling van geweld en misbruik verkleinen en Kadera werkt aan herstel om herhaling en terugval te voorkomen. Dat doen we samen met de cliënt, het systeem en betrokken ketenpartners. We willen geweldspatronen duurzaam stoppen en de intergenerationele overdracht van geweld doorbreken.

Dit doen we door vrouwen, mannen en hun kinderen op te vangen en ook door voorlichting en trainingen te verzorgen. Bij voorkeur voorkomen we opname in de opvang en bieden we begeleiding bij mensen thuis.

Kadera Visie
Kadera heeft een systeemgerichte aanpak en gaat uit van de kracht van mensen, niet van de problemen. Kadera werkt samen aan acute en duurzame veiligheid, samen met de cliënt, systeemleden, het netwerk, ketenpartners en financiers. We werken samen om het geweld duurzaam te stoppen en de intergenerationele overdracht van geweld te doorbreken. Daarbij is Kadera innovatief, efficiënt, inventief en deskundig. Kadera werkt met effectieve interventies en is professioneel.

Kadera als expert
- Systeemgericht werken
- Ambulant tenzij...
- Herstel van de maatschappelijke rol
- Innovatie(f)
- Vernieuwende vormen van opvang en begeleiding
- Kwaliteitsnormen & effectieve interventies

Kadera als partner
- Herkenbaar en zichtbaar
- Sterke ketensamenwerking en partnerschappen
- Samenwerken aan herstel van veiligheid in onveilige relaties
- Maatschappelijke bijdrage aan herstel van volwaardig burgerschap

Meer over Kadera, aanpak huiselijk geweld