ICT Manager
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Ben jij die ervaren ICT manager die het lef heeft te innoveren, je team kan stimuleren hierin creatief mee te denken én de vertaling weet te maken naar de organisatie? Kies dan voor Mediant! Wij zoeken een

ICT MANAGER

voor 36 uur per week

Wie we zijn

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ruim 1.200 medewerkers. We hebben een informele cultuur, waardoor de lijnen kort zijn en collega’s nauw met elkaar samenwerken. We zijn open, nuchter en weten van aanpakken waardoor we ons vooral kunnen richten op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg! Mediant is financieel gezond en er zijn voldoende mogelijkheden om te investeren in innovatie en technologie.

Wat ga jij doen?

Als ICT manager ben je onderdeel van de Stafafdeling Financiën Control & ICT (FCI). Je richt je op de ICT-strategie, -beleid en innovatie en de gegevensuitwisseling met ketenpartners. Daarnaast zorg je voor adaptie en adoptie van nieuwe technologie en bijvoorbeeld moderne (sensor)techniek in nieuwe gebouwen. Nieuwe ontwikkelingen volg je op de voet, je ziet daarin kansen en weet ICT en professionals aan elkaar te verbinden. Je vertaalt strategische keuzes en relevante ontwikkelingen in een vernieuwend, uitdagend en breed gedragen ICT-strategie. In het ICT-beleid komen innovatie, professionalisering en optimalisatie van bedrijfsprocessen nadrukkelijk aan de orde.

Je geeft daarnaast leiding aan thans acht medewerkers die zich bezig houden met ICT-projecten, informatieveiligheid, technische veiligheid, telecommunicatie, servicedesk, technisch applicatiebeheer en systeem- en netwerkbeheer. Het zijn professionals met veel kennis en ervaring. Samen borgen zij de kwaliteit, efficiency en continuïteit van de ICT-infrastructuur en zorgen voor optimale ondersteuning van de verschillende onderdelen in het primaire proces. Als manager ben je vernieuwend, coachend, in control en enthousiast. Je zorgt voor een stimulerend personeelsbeleid waarbij je oog hebt voor de ontwikkeling van de medewerkers.

Je hebt een vraag- en klantgerichte houding en vertaalt de wensen vanuit de organisatie naar ICT-oplossingen. Jouw manier van communiceren maakt dat je aansluit bij jouw gesprekspartners. Dit doe je zowel intern als extern. Je neemt actief deel aan of treedt op als projectleider van ICT-projecten gericht op de implementatie van veranderingsprocessen met betrekking tot ICT. Je hebt externe contacten met onder andere leveranciers, gebruikersvereniging EPD, collega-instellingen en landelijke en regionale netwerken. Je onderhandelt en sluit overeenkomsten af. In het politieke krachtenveld met veel en soms tegengestelde belangen, floreer je en houd je jezelf goed staande.

Jij hebt

 • Een relevante (post)HBO/WO-opleiding
 • Ervaring met projectmanagement
 • Visie op ICT-ontwikkeling in de zorg
 • Relevante werkervaring als ICT manager in een complexe organisatie
 • Kennis van cliënt informatie- en registratiesystemen, bij voorkeur met het EPD User Alta
 • Humor, plezier en lef

Jij bent

 • Een coachende manager die slagvaardig en sensitief is
 • Innovatief en creatief in je aanpak met een nuchtere insteek
 • Iemand die rust kan brengen in hectische situaties
 • Makkelijk en prettig in contact
 • Bovenal een netwerker en verbinder!

Wat krijg je ervoor terug?

 • Interessante managementfunctie, met veel verschillende aandachtsgebieden
 • Enthousiaste medewerkers en collega’s
 • Ruimte voor ontwikkeling
 • Werken in een financieel gezonde organisatie met ruimte voor innovatie
 • Marktconform salaris conform cao GGZ

Solliciteren

Dit kan tot uiterlijk 29 augustus a.s. via www.werkenbijmediant.nl.

Wil je eerst meer weten over de vacature, neem dan contact op met Marlien van der Maas-van Rooijen (manager FCI), vanaf 17 augustus via telefoonnummer 053-4755310.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 6 september (eerste gesprekken) en 14 september (tweede gesprekken) aanstaande.

Volg ons!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan vooral eens op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 247
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Manager ICT
Publicatiedatum 29-07-2022
Reageer voor 30-08-2022
Nummer 112958

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg