Individueel begeleider (28-36u)
Stichting De Voart

Functieomschrijving

Stichting De Voart heeft meegedaan aan de gemeentelijke aanbesteding voor WMO zorg vanaf 2023. Het plan van Stichting De Voart voor het ‘perceel begeleiding’ is door de gemeente als beste beoordeeld. Met het winnen van deze aanbesteding wordt een flinke groei verwacht. De komende maanden zullen uitwijzen hoe groot deze groei zal zijn. Voor nu staan er twee vacatures (een voor begeleider individueel en een voor activiteitenbegeleider) maar de verwachting is dat dit er meer gaan worden. Er zal dan ook geen sluitingsdatum zijn van de vacature. Gesprekken zullen plaatsvinden met geschikte kandidaten in de volgorde van solliciteren.

De functie ‘begeleider individueel’ zal hoofdzakelijk zijn voor ‘thuisbegeleiding’ van zelfstandige inwoners van de gemeente Hardenberg. Niettemin behoren invallen (bij ziekte) op de woonvoorziening en het meedraaien in de bereikbaarheidsdienst (een week per 8 weken) ook tot de werkzaamheden. Mogelijk zal op termijn ook structurele inzet (van een beperkt aantal uren) op de woonvoorzieningen nodig zijn. Deze functie kan, afhankelijk van de gevolgde opleiding en werkervaring, worden aangemerkt als ‘Sociaal Pedagogisch Werker 2 of 3’ of als ‘Woonbegeleider’. Afhankelijk van de hulpvraag, kan er begeleiding geboden worden op alle voorkomende levensgebieden. Het werken met het 8-fasenmodel ( https://www.petra-van-leeuwen.nl/het-8-fasenmodel/ ) is daarin een wezenlijke basis. Het is aan jou om de inwoner, zoveel mogelijk, aan te spreken op en te helpen bij de ontwikkeling van zijn eigen kracht. Hoe meer jij in je eigen kracht staat, hoe groter de kans is dat de inwoner ook in zijn kracht gaat staan.

Dus…wil jij graag jezelf kunnen zijn? Ook in je werk? Dan ben je bij SDV aan het juiste adres. SDV creëert een werksfeer waarin steeds de mogelijkheid is om in je kracht te gaan staan of juist te onderzoeken wat dat belemmert. SDV weet inmiddels dat de ontwikkeling van cliënten parallel loopt aan de ontwikkeling van de medewerkers. Te vaak worden medewerkers belemmert om in hun kracht te gaan staan doordat zij aan allerlei eisen en protocollen moeten voldoen. SDV probeert een balans te vinden tussen het ‘mens zijn’ en de ‘professionele werkhouding’.

Stichting de Voart biedt sinds 2014 dagbesteding, ambulante begeleiding en 24-uurs zorg aan voor mensen met psychische of psychosociale problemen, en mensen met een verstandelijke beperking al dan niet met fysieke beperkingen.

Stichting de Voart ziet gelijkwaardigheid en het denken in mogelijkheden als belangrijkste pijler in haar wijze van begeleiden. Stichting de Voart wil, vanuit de eigen visie, mensen en partijen met verschillende behoeften, doelen en faciliteiten verbinden middels een ruimdenkende, flexibele en op de mens gerichte begeleiding.

Vanwege het ‘breder’ worden van de werkzaamheden, zit SDV in het proces van overgaan van de CAO GGZ naar de CAO Sociaal Werk.

Functie eisen

 • Een afgeronde werkveld gerelateerde opleiding op minimaal MBO 4 niveau.
 • Ervaring met begeleiden en kennis van de doelgroep.
 • Een flexibele, relativerende en stabiele persoonlijkheid.
 • In het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.
 • Methodisch en vraaggericht kunnen werken.
 • Beschikken over goede luister- en gespreksvaardigheden.
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken.
 • Bereid zijn om ook elders binnen de organisatie begeleiderstaken uit te voeren.
 • Bereid zijn om mee te draaien in onze telefonische bereikbaarheidsdienst ( 1 week per 8 weken)
 • Woonachtig op maximaal 30 minuten van Dedemsvaart.

Inschaling

 • Een salaris conform de CAO Sociaal Werk schaal 6 of 8 afhankelijk van de opleiding
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging of een vast contract.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de indiensttredingprocedure.

We streven ernaar om zo snel mogelijk gesprekken te voeren met geschikte kandidaten.

Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Ramon Bosch, bedrijfsleider. Telefonisch bereikbaar via 06-46346664 of [email protected]

Type Vacature
Organisatie Stichting De Voart
Locatie Stichting De Voart
Postcode 7701 AR
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Functie(s) begeleider ambulant
Begeleider dagbesteding
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Publicatiedatum 11-10-2022
Reageer voor 01-01-2023
Nummer 114617
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Voart

Stichting de Voart biedt sinds 2014 dagbesteding en begeleiding aan voor mensen met psychische of psychosociale problemen en mensen met een verstandelijke beperking al dan niet met fysieke beperkingen.

Stichting de Voart is voortgekomen uit het voormalige ‘Restaurant de Voart’ waar een aantal mensen met een verstandelijke beperking werkzaamheden verrichtten. Na het sluiten van het restaurant is Stichting de Voart opgezet om de begeleiding van deze mensen te vervolgen. Inmiddels is Stichting de Voart uitgegroeid tot een volwaardige zorgaanbieder met een geheel eigen identiteit, missie en visie.

Meer over Stichting De Voart