Informatieanalist
De Twentse Zorgcentra

Bedrijfsprofiel
De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden worden door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Binnen De Twentse Zorgcentra wordt gewerkt met zelforganiserende teams (± 150). Deze teams bepalen - met gegeven doelen en binnen de kaders - de dagelijkse gang van zaken en zijn hier ook verantwoordelijk voor. Informatie en ICT (12 FTE), onderdeel van de afdeling HIFI, is als regieorganisatie verantwoordelijk voor het Informatie- en ICT-landschap en voert regie op vraag en aanbod. Informatie en ICT is de schakel tussen de organisatie/gebruikers en de in -en externe dienstverleners. Informatie en ICT is ingericht in drie focusgebieden; Advies en Projecten, Service- en Procesmanagement en Beheer en Support. De Informatieanalist maakt deel uit van het focusgebied Advies en Projecten.

Als Informatieanalist adviseer je het management en de diverse rganisatieonderdelen over procesinrichting, de ontwikkeling, implementatie en verbetering van de Informatie- en ICT-architectuur, nieuwe toepassingen en mogelijkheden en je ontwikkelt en implementeert (mede) het tactisch en/of strategisch Informatie- en ICT-beleid. Daarnaast leid je complexe en/of voor de organisatie en/of cliënt kritische organisatie brede Informatie- en ICT-projecten geleid. Wat zijn verder belangrijke taken als Informatieanalist?

 • Advisering en beleidsontwikkeling. Je adviseert management en gebruikers, voert risico- en impactanalyses uit, stelt business cases op en adviseert het management over aanschaf van nieuwe apparatuur en/of diensten de ontwikkeling en implementatie van tactisch en/of strategisch Informatie- en ICT-beleid.
 • Informatie- en ICT-architectuur. Je inventariseert en analyseert de organisatiebehoefte, (toekomstige) knelpunten en problemen en ontwikkelt scenario’s of aanpassingen die nodig zijn. Je draagt bij aan de ontwikkeling, aanpassing en verbetering van de totale Informatie- en ICT-architectuur en onderhoudt een relevant netwerk met betrekking tot de ontwikkeling van Informatie- en ICT-architectuur en overlegt en werkt samen met leveranciers.
 • Projectleiding. Je initieert projecten en schrijft projectvoorstellen, draagt zorg voor de totstandkoming van impactanalyses en geeft leiding aan complexe en/of voor de organisatie en/of cliënt kritische organisatie brede Informatie- en ICT-projecten.

Wij vragen
Je hebt een sterke drive en energie om het verschil te maken voor collega’s en cliënten. Door je servicegerichte en professionele houding draag je aanzienlijk bij aan de operational excellence doelstellingen. Je bent zelfstartend, in staat informatiestromen te doorgronden en begrijpt hoe applicaties werken. Het snel en effectief analyseren van problemen en vraagstukken gaat je goed af, je komt met creatieve oplossingen en kunt deze vertalen in concrete toepassingen. Door je sterke affiniteit met IT, nauwkeurigheid en analytisch vermogen, zorg je samen met collega’s dat gewenste resultaten behaald worden. Wat je verder nog meer meebrengt?

 • Kennis van bedrijfskundige informatica op academisch niveau.
 • Kennis van organisatieprocessen, het applicatielandschap en functioneel beheer.
 • Kennis van projectmanagement.
 • Bijhouden van ontwikkelingen op Informatie- en ICT-gebied getoetst op relevantie voor De Twentse Zorgcentra.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Wij bieden
Bij De Twentse Zorgcentra staat iedere dag in het teken van onze cliënten. Werken bij De Twentse Zorgcentra betekent werk met maatschappelijke relevantie. Informatie en ICT is continue in ontwikkeling en in de afgelopen periode zijn er forse stappen gezet om de ICT-omgeving te moderniseren. Ook de komende jaren bouwen we verder aan de beste zorg en ondersteunende dienstverlening. Vanuit Informatie en ICT vertaalt zich dit o.a. in optimale processen en een modern Informatie en ICT landschap dat hier bij past. Je krijgt een verantwoordelijke en zelfstandige rol waarin je wezenlijk bijdraagt aan verdere optimalisatie door de juiste ondersteuning te bieden op primaire en ondersteunende processen. Daarnaast krijg je binnen een team van leuke en gedreven collega’s veel vrijheid om jouw rol vorm te geven. Verder kun je bij De Twentse Zorgcentra rekenen op:

 • Een uitdagende baan van gemiddeld 36 uur per week.
 • Een salaris van min. € 3.189,- / max. € 4.652,- (FWG 60) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een pakket aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan, pc/laptop/tablet/smartphone.
 • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden met mogelijkheid tot een vaste aanstelling.

Contact:
Interne kandidaten kunnen voor meer informatie contact opnemen met Paul Best, Tel: 06-12928095
Externe kandidaten kunnen voor meer informatie contact opnemen met Jeroen Jutten van Nrd360 Tel: 06 43442891

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Vacature
Intern nummer 21.033
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 31-03-2021
Reageer voor 23-04-2021
Nummer 63012
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra