INKOPER
Liberein

Als Inkoper binnen Liberein heb je een dynamische en uitdagende baan. Als verbinder op verschillende niveaus realiseer je belangrijke inkoopresultaten voor - en ter ondersteuning van - de zorgteams en de faciliterende en overige ondersteunende afdelingen. Jij weet als geen ander waar interne klanten behoefte aan hebben en stelt samen met hen businesscases op. Je vertaalt de jaarplannen naar concrete inkoopactiviteiten en optimaliseert het inkoopbeleid (inhoudelijk en procesmatig). Je bent verantwoordelijk voor de tactische en strategische inkoop van goederen, diensten en/of projecten, gaat inhoudelijk bezig met omvangrijke en complexe projecten en draagt bij aan het optimaliseren van het contract- en assortimentsbeheer.

Vanuit deskundigheid en marktkennis adviseer je laagdrempelig, transparant en objectief waarbij het belang van de cliënt en de klanttevredenheid voorop staat. Je interne klanten zijn gebruikers, teamleiders en clustermanagers. Onderhandelen, dat kan je als geen ander. Jij hebt goed zicht op de prijs, kwaliteit, inkoopvoorwaarden en leverbetrouwbaarheid. Daarnaast betrek je innovatie en duurzaamheid bij de overwegingen om tot contractvorming te komen. Je hebt periodiek overleg met collega inkopers binnen de inkoopsamenwerkingsverbanden waarbij Liberein is aangesloten en werkt met hen samen om te komen tot aansprekende resultaten.

Binnen ons inkoopteam zet jij je coachende competenties in richting je collega’s. Met goede sociale en communicatieve vaardigheden weet je het team te inspireren en te motiveren. Afdeling Inkoop maakt onderdeel uit van het Bedrijfsbureau. Je rapporteert rechtstreeks aan de Concern controller en bent uitstekend in staat een sparringpartner te zijn.

Wat breng je mee? 

 • Je beschikt over een hbo-opleiding, aangevuld met NEVI (1 of 2) met kennis en ervaring;
 • Je hebt de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen, bent optimistisch en realiseert op basis van inhoudelijke kennis de beste resultaten;
 • Je draagt de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen, in stand houden en uitvoeren van het inkoopbeleid en komt tot optimalisatie van inkoopprocedures;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en kunt de benodigde notities schrijven om inkoopvraagstukken gedegen te beantwoorden en het inkoopproces tot een succesvol einde te brengen;
 • Je weet draagvlak te creëren en bent ondersteunend en verbindend binnen de verschillende organisatieniveaus;
 • Je adviseert - gevraagd en ongevraagd - aan de concerncontroller, clustermanagers en teamleiders over inkoop gerelateerde onderwerpen;
 • Je bent kostenbewust, integer, toegankelijk, transparant en computervaardig (en hebt bij voorkeur ervaring met AFAS);
 • Ten slotte ben je analytisch ingesteld, neemt initiatief, heb je een gezonde dosis lef en kan je gestructureerd werken en zo het overzicht bewaren.          

Over Liberein 

Verdeeld over zes locaties en in de wijken van Enschede biedt Liberein zorg, wonen, welzijn en behandeling aan ongeveer 1.300 kwetsbare ouderen. Liberein is toonaangevend in psychogeriatrische (PG) zorg en geriatrische revalidatie. Ook mensen met het syndroom van Korsakov en met gerontopsychiatrische aandoeningen krijgen bij ons goede zorg, begeleiding en huisvesting. We zijn ketenpartner van het Medisch Spectrum Twente en een belangrijke partner van de huisartsen in Enschede. We werken nauw samen met regionale aanbieders aan oplossingen voor complexe zorgvragen. Bij Liberein werken 1.500 professionals en 400 vrijwilligers.

Toonaangevend en duurzaam

De VVT sector staat voor een grote opgave. De kwaliteit van ouderenzorg moet op een hoog niveau worden gehouden in de context van dubbele vergrijzing, arbeidsmarktkrapte, stijgende kosten en toepassing van technologie. Liberein wil toonaangevend en duurzaam aan deze maatschappelijke opdracht bijdragen. Dat doen we in afstemming met collega zorgaanbieders en belangrijke stakeholders: wij geloven in de kracht van netwerk- en keten denken.

Ontwikkelingen

Daarnaast werkt Liberein als organisatie hard om de beweging te maken naar een organisatie die ‘de zorg van de toekomst’ kan bieden. Dat betekent anders denken, anders kijken en anders doen. Er is een nieuwe huisvestingsvisie gereed waarin deze ambitie vorm en inhoud krijgt en waar ruimte zit voor professionals om mee te denken, te vernieuwen en te ontwikkelen. Verder wordt momenteel de meerjarenvisie geactualiseerd.

Wat bieden we
Een fijne werkomgeving met gedreven collega’s. De cultuur van Liberein is informeel en de onderlinge lijnen zijn kort. Men kent elkaar en weet wat men aan elkaar heeft. Bij Liberein is veel mogelijk als het gaat om je eigen ambitie en passie. Daar waar het kan zal het passend gemaakt worden, bijvoorbeeld in de vorm van bij- en nascholing.

Verder krijg je:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • Beloning volgens CAO VVT FWG schaal 60 afhankelijk van vooropleiding en werkervaring;
 • Een eindejaarsuitkering en vakantiegeld;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder fietsplan, korting op zorgverzekering en fitnessabonnement etc;
 • Een uitstekende pensioenregeling bij PFZW.

Meer weten?
Wil je meer weten, neem dan contact op met Patrick Wijlens, Concern Controller, tel. 06-83679445. We vertellen je graag wat deze functie en het werken bij Liberein zo leuk maakt!

Geïnteresseerd?
Reageer dan direct! Je kunt tot 7 december a.s. reageren via de button ‘solliciteren’.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 14 december a.s.

Type Vacature
Intern nummer 2022-121
Organisatie Liberein
Locatie Bruggerbosch
Postcode 7534AM
Stad Enschede
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Patrick Wijlens, Concern Controller, tel. 06-83679445
Functie(s) Inkoper
Publicatiedatum 14-11-2022
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 07-12-2022
Nummer 115502

Liberein

Over Liberein
Bij Liberein kijken we graag naar wat iemand wél kan, in plaats van naar beperkingen. Vanuit die gedachte helpen we zo’n 1300 mensen bij het hebben van een fijne dag en een zo prettig mogelijk leven. Meedoen in de maatschappij, erbij horen, gezien worden. Elkaar echt leren kennen en weten wat belangrijk voor iemand is. Dat maakt ons werk mooi. En het maakt cliënten en medewerkers blij.  

We zijn er voor - voornamelijk - ouderen in Enschede en Glanerbrug. Zij maken naar wens gebruik van onderdelen van ons allround aanbod, zoals thuiszorg, revalidatie, somatische zorg, dementiezorg, dagactiviteiten of behandelingen. Ze wonen thuis, huren een appartement bij een van onze woonzorgcentra of wonen bij ons. Liberein biedt 5 locaties voor wonen met zorg en 6 locaties met appartementen waar ouderen zelfstandig wonen.  

Bij Liberein werken 1500 medewerkers. Samen met 500 vrijwilligers staan zij voor persoonlijke en liefdevolle zorg. Welkom bij Liberein.

Meer over Liberein