Instroom Medewerker - 24 uur
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Wil jij bijdragen aan een plek voor een kind in een gezin? Wil jij zorgen dat pleegouders er helemaal klaar voor zijn? Zie jij wat een kind nodig heeft? Dan bieden wij jou de uitdagende functie van Medewerker bij het team Instroom van Pleegzorg.

Wat ga je doen
Je werkt aan de voorkant van de pleegzorg, het team instroom. Hier worden aspirant pleegouders gezocht en opgeleid, kinderen gematcht met het juiste gezin, krijgen pleegouders verdiepende scholing en wordt bekeken of het netwerk geschikt is om voor een kind te zorgen. Jouw werkzaamheden richten zich op het screenen van het netwerk. Dit houdt in dat jij gesprekken voert met gezinnen die de zorg voor een kind uit hun netwerk op zich hebben genomen, met de ouders, het kind zelf, de jeugdbescherming/het jeugdteam en beoordeelt met je team en de gedragswetenschapper of het een goede pleegzorgsituatie is. Je stelt jezelf vragen zoals: Zijn deze oom en tante vaardig genoeg om voor hun nichtje te zorgen? Kunnen opa en oma de zorg bieden tot aan volwassenheid van hun kleinkind? Is pleegzorg eigenlijk wel de juiste vorm van zorg in deze situatie? Je andere taak is de crisisbemiddeling. Soms is er een spoedvraag en wordt er die dag een pleeggezin gezocht voor een kind. Jij onderzoekt ons bestand of doet navraag bij de pleegzorgwerkers naar een passend pleeggezin. Ook denk je na over de vraag of pleegzorg de juiste vorm van hulp is die wordt gezocht.

Geen dag is hetzelfde. Als je denkt dat je alles wel een keer hebt meegemaakt, komt er weer een totaal nieuwe situatie op je af. Je wordt ondersteund door je collegas en door een gedragswetenschapper. Je bent goed in het beschrijven van wat je hebt gehoord en gezien en van het weergeven van je visie in een verslag.

Doelgroep

Een veilig thuis bij ouders/opvoeders die voor je klaar staan en je steunen. Bij Horizon vinden we dat ieder kind daar recht op heeft. Maar soms zijn ouders/opvoeders tijdelijk niet in staat om voor hun kind te zorgen. Horizon begeleidt deze jongeren, hun ouders en zon 900 pleeggezinnen die voor hen zorgen. Er wordt pleegzorg geboden aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 0-21 jaar. Soms tijdelijk terwijl wordt onderzocht of een kind weer thuis kan wonen. Soms een aantal dagen per week of maand zodat ouders of pleegouders even tot rust kunnen komen. En soms woont een kind helemaal in een pleeggezin tot hij/zij op zichzelf kan wonen. Alle vormen van pleegzorg zijn mogelijk.

Locatie

Horizon biedt pleegzorg in heel Zuid-Holland. Het team is opgedeeld in 3 regio's en werkt vanuit een kantoor in Dordrecht, Gouda en Alphen aan den Rijn. Je bezoekt zelf gezinnen, kunt op elk kantoor werken en vanuit huis. Er wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met je woonplek bij het verdelen van de gezinnen die gescreend moeten worden.

Wat vragen wij van jou
Om jouw functie zo goed mogelijk te vervullen, breng je ervaring en kennis mee:
 • Je bent in het bezit van een relevant HBO diploma waarmee je SKJ geregistreerd kunt worden of al bent;
 • Je hebt affiniteit met jeugdzorg/ pleegzorg;
 • Je bent een organisatietalent en het schrijven van rapportages gaat je goed af;
 • Je bent instaat te reflecteren op je eigen ontwikkeling;
 • Jezelf kunnen positioneren ten opzichte van cliënten en samenwerkingspartners is van belang;
 • Je bent goed in plannen, overzicht houden, prioriteiten stellen en zelfstandig werken;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.
Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou
 • Bij Horizon bieden we je een uitdagende functie bij een dynamische organisatie.
 • Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Jeugdzorg. De functie medewerker Pleegzorg is gewaardeerd in schaal 9 (max. € 4.085,- o.b.v. een 36-urige werkweek).
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Geestelijk verzorgende
Publicatiedatum 23-02-2022
Reageer voor 21-08-2022
Nummer 108398

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon