Jeugdzorgwerker
Zorgboerderij Ensink

Functieomschrijving

Kan jij zorg dragen voor een veilig leefklimaat, een prettige sfeer en leuke activiteiten voor onze deelnemers? Loop jij warm voor het werken op een boerderij én heb jij ambitie om doelen te bereiken samen met onze deelnemers?

Bij Zorgboerderij Ensink zijn we opzoek naar enthousiaste en sociale Jeugdzorgwerkers die graag de handen uit de mouwen steken en zo zijn/haar bijdrage kan leveren aan onze zorgboerderij. 

Zorgboerderij Ensink biedt dagbesteding en 24-uurs zorg aan kinderen vanaf 4 jaar, met een beperking in het gedrag en/of de ontwikkeling. Onze deelnemers vallen hierbij voornamelijk onder de Jeugdwet. De zorg bieden we aan op de boerderij en op de naastgelegen (woon)locaties, waarbij de zorgactiviteiten nauw verwant zijn aan de natuur en de dieren op onze boerderij.

Wat wij belangrijk vinden? Dat er goed gekeken wordt naar de verschillende behoeften, wensen en mogelijkheden van onze deelnemers om vervolgens per kind of volwassene een passende methodiek in te zetten. Op deze manier bevorderen we de ontwikkeling van de invididuele deelnemer. 

Wat kan je verwachten in je functie?
Veel! Je krijgt de vrijheid om zelf passende activiteiten te organisaren en uit te voeren met de deelnemers. Naast de ruimte voor veel activiteiten komen ook de dagelijkse werkzaamheden aan de orde zoals helpen met de verzorging van de dieren, koken voor de deelnemers (en jezelf) en de ADL van onze deelnemers. Tijdens al deze werkzaamheden observeer en ondersteun je de deelnemer op basis van zijn/haar hulpvraag of leerdoel. 

Samen met je collega's (bijvoorbeeld jeugdzorgwerkers en/of gedragswetenschappers) bespreek je de voortgang, die je samen met de resultaten nauwkeurig bijhoudt in de rapportage. Op deze manier zorg je ervoor dat je collega's ook op de hoogte zijn en zij samen met jou en de deelnemers aan dezelfde doelen kunnen werken. 

Waar blink jij in uit? Bedenk dat maar vast, want onze medewerkers zijn in overleg verantwoordelijk voor een stertaak. Dit betekent dat jij jouw expertise mag toepassen in de praktijk en de vrijheid krijgt om dit binnen de zorgboerderij verder te ontwikkelen en optimaliseren. Enkele voorbeelden van stertaken zijn medicatie, voeding en gerichte activiteiten (denk bijv. aan muziek, sport of spel). 

Voor specifieke deelnemers fungeer jij als persoonlijk begeleider. Dit betekent dat jij voor ouder(s)/verzorger(s) en de deelnemer zelf het eerste aanspreekpunt bent en je in veel gevallen zal samenwerken met deze deelnemer. Natuurlijk kun je altijd terugvallen op jeugdzorgwerkers, dieverzorgers en de gedragswetenschappers.

Functie eisen

Jij zegt wat je doet en doet wat je zegt, dát waarderen we hier. We streven naar een team met betrokken en loyale medewerkers die voor elkaar klaar staan. Het is van belang dat je stevig in je schoenen staat en in staat bent om op een respectvolle en duidelijke wijze op te treden bij verbaal geweld en (licht) agressief gedrag. Doortastendheid, betrouwbaarheid en betrokkenheid zijn karaktereigenschappen die bij jou passen. 

Werken in een team is voor jou weggelegd en met jou humor, gezelligheid en mentaliteit houd je oog voor een prettige werksfeer. Op momenten kun je ook zelfstandig te werk gaan en durf je binnen bepaalde kaders zelfstandige keuzes te maken. 

Ervaring met de doelgroep heb jij de afgelopen jaren opgedaan door te werken in de 24-uurszorg. Affiniteit met het buitenleven (bijvoorbeeld: dierverzoring of verzorging van het groen en de moestuin) zal jou helpen om je werkzaamheden met plezier uit te voeren. 

Werken in het weekend is voor jou geen probleem, want dat doen we hier ook. We werken volgens een rooster met wisselende diensten, dag, avond, weekend, slaap en feestdagen zijn hier onderdeel van. 

Naast bovenstaande ben je in het bezit van een diploma gericht op de jeugdzorg. .

 

Inschaling

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een goed salaris! Je wordt ingeschaald volgens de cao jeugdzorg (afhankelijk van je ervaring/opleiding in schaal 7 of 8);
 • Een dienstverband waarin we vooraf in overleg gaan over het aantal uren;
 • Een leuke werksfeer binnen een dynamische organisatie waar geen dag hetzelfde is;
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën;
 • Mogelijkheid tot individuele ontwikkeling door middel van scholing en cursussen, we zorgen er samen met jou voor dat dat je kennis up to date blijft;
 • Broodtrommel? Bij ons niet nodig, jij eet tussen de middag en in de avond (indien je 's avonds werkt) samen met de deelnemers en/of je collega's;
 • Goede arbeidsvoorwaarden! Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao Jeugdzorg en dat betekent aantrekkelijke personeelsregelingen:
  • pensioensopbouw
  • collectieve zorgverzekering
  • eindejaarsuitkering 

Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag wanneer je bij ons in dienst treedt .

Daarnaast is het inwinnen van referenties en een meeloopdag bij ons op de zorgboerderij een onderdeel van de sollicitatie procedure.

Bijzonderheden

Word jij onze nieuwe collega?  
Kun je jezelf vinden in deze vacature en word je enthousiast bij het lezen? Dan ontvangen we graag je sollicitatiebrief! *

Voor meer informatie over onze zorgboerderij en wat wij doen kun je een kijkje nemen op onze website: www.zorgboerderijensink.nl    

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen dan kun je per mail contact opnemen met de afdeling HRM (hrm@zorgboerderijensink.nl).  

Solliciteren via zorgselect
Geïnteresseerd in onze vacature? Solliciteer dan makkelijk via zorgselect! Klik op de button ‘solliciteren’ onderaan de vacaturetekst. Let op dat je je CV goed uploadt, dit kan door een bestand te kiezen bij stap 2 en het kopje ‘UPLOAD JOUW CV (optioneel)’.

* Enkel sollicitaties via Zorgselect worden in behandeling genomen. Zie hierboven de werkwijze.

Type Vacature
Organisatie Zorgboerderij Ensink
Locatie Zorgboerderij Ensink
Postcode 7524PM
Stad Enschede
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Jeugdzorg
Informatie verkrijgen bij hrm@zorgboerderijensink.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Jeugdzorgwerker
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Pedagogisch medewerker
Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Publicatiedatum 23-03-2021
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 30-04-2021
Nummer 61636
Doorsturen Bekijk PDF

Zorgboerderij Ensink

In het bosrijke buitengebied van Enschede Noord ligt Zorgboerderij Ensink. De boerderij biedt zorg aan kinderen met een beperking in hun ontwikkeling en/ of gedrag. Hierbij spelen dier en natuur een belangrijke rol. Onze boerderij is een agrarisch bedrijf met grootvee en diverse soorten kleinvee. De begeleiding van de deelnemers wordt geboden gekwalificeerde medewerkers en stagiaires van diverse opleidingen.

Meer over Zorgboerderij Ensink

Meer vacatures van deze werkgever

Bekijk alle vacatures