Jobcoach
De Twentse Zorgcentra

Iedereen moet een kans krijgen om mee te doen in de maatschappij, dat maakt je werk als Jobcoach binnen RuimBaan zo waardevol.

RuimBaan is het interne arbeidsintegratiebureau van ‘De Twentse Zorgcentra’ en heeft als doelstelling om cliënten te plaatsen en te begeleiden op vooral externe werkplekken (bedrijven, non-profitorganisaties etc.). Wij richten ons hierbij op het hele werkgebied van DTZC.

Behalve cliënten van DTZC bemiddelen wij ook cliënten van gemeentes, UWV en collega-instellingen. De jobcoaches van RuimBaan hebben daarnaast een grote rol in het verder ontwikkelen en ondersteunen van de leer-werklijnen binnen de organisatie en adviseren in- en extern bij het realiseren van inclusieve organisaties.

De functie
Als jobcoach bied je de cliënten begeleiding bij het concretiseren van de arbeidsvraag, eventueel inclusief het afnemen van een arbeidsinteressetest INVRA en het interpreteren hiervan. Tevens stel je loopbaan adviesplannen/re-integratieplannen op. Je geeft gericht advies en stimuleert de werkzoekende bij het verwerven van de arbeidsplaats. Daarnaast adviseer je de werkgever betreffende de mogelijkheden en onmogelijkheden van de werkzoekende. Je werkt altijd vanuit de vraag van de cliënt. Je bent verantwoordelijk voor het vinden van een passende werkplek en voor het zoeken van werk dat het beste bij deze vraag aansluit. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de introductie en training op de werkplek en je bewaakt de persoonlijke ontwikkeling van de cliënt. Je draagt zorg voor de voortgangsrapportage naar de opdrachtgever en de eigen organisatie en bent verantwoordelijk voor de financiële onderbouwing en afwikkeling van het aangegane re-integratietraject. Tot slot verzorg je acquisitie en onderhoud en zorg je voor uitbreiding van het sociale en professionele netwerk waarin ook het bedrijfsleven vertegenwoordigd is.

Het is een afwisselende baan met ontwikkelingsmogelijkheden. De jobcoaches ontwikkelen zichzelf door middel van bijscholing en blijven op deze manier up-to-date betreft de re-integratiebranche. De werkzaamheden zijn afwisselend doordat je bij veel verschillende bedrijven een kijkje in de keuken kan nemen. Dit zorgt er mede voor dat je de cliënten zo goed mogelijk kunt trainen en begeleiden.

Iedereen moet een kans krijgen om mee te doen in de maatschappij, dat maakt je werk als Jobcoach binnen Ruimbaan zo waardevol. Het team bestaat uit een manager arbeidsparticipatie & integratie, 7 Jobcoaches (met jou erbij) en een secretaresse. Het is een klein team, we weten elkaar te vinden en een lijntje om te sparren is zo gelegd. Wel heb je als Jobcoach een solistische functie. Dit vraagt zeker wat van je zelfstandigheid, maar ook van je flexibiliteit.  Bezoeken in de avond kunnen voorkomen alsmede incidenteel op de zaterdag.

 

Wij vragen

Om het bovenstaande inhoud te geven vragen wij van de kandidaat het volgende:

 • Je hebt de opleiding tot Jobcoach op HBO niveau afgerond en bent in het bezit van het certificaat Supported Employment;
 • Je bent in het bezit  van rijbewijs B en auto;
 • Je hebt affiniteit en concrete ervaring met de doelgroep en bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren en snel te schakelen;
 • Je beschikt over adviesvaardigheden vanuit een commerciële insteek, bent stressbestendig en toont initiatief;
 • Je hebt een brede kennis van de geldende wet- en regelgeving en bent inhoudelijk goed onderlegd;
 • Je organiseert je eigen werk door goed te plannen en prioriteiten te stellen.

Wij bieden

 • Een afwisselende baan met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van gemiddeld 22 -26 uur per week (de definitieve uren stemmen we in overleg samen af);
 • Een salaris van min. € 2.085,- / max. € 3.189,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
 • Een pakket aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan,
  pc/laptop/tablet/smartphone.
 • In eerste instantie een aanstelling voor de duur van 12 maanden, verlenging en uiteindelijk een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden.

Contact
Bij vragen kun je op werkdagen tussen 11.00 – 14.00 uur contact opnemen met Marianne Schage (manager arbeidsparticipatie & integratie). Marianne is bereikbaar op tel.nr. 06-43000273 en anders via de mail: marianne.schage@dtzc.nl.

Procedure
In verband met corona hanteren we momenteel een aangepaste procedure.

Reageren kan tot en met zondag 25 oktober aanstaande.

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 28 oktober aanstaande middels videogesprekken.
De eventueel tweede gesprekken staan gepland op vrijdag 30 oktober aanstaande. Wanneer de situatie dit toelaat willen wij deze gesprekken graag fysiek laten plaatsvinden, met uiteraard in achtneming van de geldende RIVM maatregelen.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 20.203
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 22
Uren tot 26
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 15-10-2020
Reageer voor 26-10-2020
Nummer 55414
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra