(Junior) gedragswetenschapper
Humanitas DMH

Functieomschrijving

Ben jij onze nieuwe collega die zich vol passie inzet en een stem geeft aan onze cliënten? Dan hopen wij snel kennis met jou te maken, wij hebben namelijk een interessante werkplek voor je. Ben je net klaar met je opleiding, heb je een passende stage voltooid, maar nog weinig ervaring als gedragsdeskundige? Solliciteer dan ook! Indien je al ervaring meebrengt, fijn, dan is er ruimte om verder te ontwikkelen. 


Wat ga je doen?

Als gedragswetenschapper ben je zorginhoudelijk verantwoordelijk en heb je een coachende, adviserende en sturende rol. Onze doelgroep is (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en multi-problematiek, ze hebben het lastig in onze complexe samenleving. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld schulden, criminaliteit en/of verslaving, dak- en thuisloosheid en psychiatrische problematiek. In het Homerunhuis in Ede, waar een groep (jong)volwassenen woont, helpen wij volgens onze Homerunmethodiek het leven weer onder controle te krijgen. De beweging en dynamiek is in dit huis, vanwege de zorgvragen van de cliënten, groot. We werken hier volgens de principes van Verbindend Gezag.

Je werkt vanuit onze kernwaarden samen in diverse begeleiding- en behandeldriehoeken, samen met de managers, coördinatoren en begeleiders, cliënten en verwanten. Jouw expertise en analyses doen ertoe in het team. Jij biedt je collega's handvaten waarmee zij de cliënt echt kunnen ondersteunen in het zetten van stappen naar een beter leven. Daarnaast ben je onze ambassadeur op inhoudelijk vlak waar het gaat om ketenpartners en netwerken. Soms op individuele casuïstiek, soms gaat het om gewenste samenwerkingen of projecten waar je een bijdrage aan levert.  

Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Je gaat proactief te werk, helpt de teams zich verder te ontwikkelen en je hebt het vermogen om over eigen professie heen te kijken en het bredere plaatje te zien. In onze informele, landelijke organisatie is er ruime gelegenheid om samen met andere collega’s mee te denken over en te werken aan nieuw beleid en methodieken. De nieuwe inzichten die je dit oplevert deel je weer met elkaar. 


Jij doet ertoe! 

Klinkt dit goed? Dan willen we toch nog even stilstaan bij de verantwoordelijkheid die je draagt. Want jouw advies heeft impact: op de cliënt, je collega’s en de samenleving. Dat kan ook risico’s meebrengen. Daarom moet je stevig in je schoenen staan en weten wat je doet. Gelukkig ben jij een echte doorzetter die bij wat tegenslag juist doorgaat om wel de sleutel naar vooruitgang te vinden. Je kent daarbij je eigen grenzen en kunt op een effectieve manier hulp inroepen.

Dit ben jij

Jij bent een professional en teamspeler: je hebt sterke sociale vaardigheden, kunt reflecteren, afstemmen, verbinden en adviseren. Je hebt een onafhankelijke, maar betrokken houding en in staat snel te schakelen tussen individu, traject, keten en organisatie. Je bent nieuwsgierig en bereid om onze organisatie en de manier waarop we werken te leren kennen. Wat breng je nog meer mee? 

  • Je hebt een academische opleiding tot psycholoog of orthopedagoog afgerond
  • Kennis van en ervaring met de problematiek van onze cliënten is een pré.

Wat bieden wij jou?

  • Ontwikkelmogelijkheden; laat je talenten bloeien, zoek je uitdagingen en wij faciliteren je. Op dit moment ontwikkelen we de beroepsmogelijkheden voor gedragswetenschappers (we bieden de opleiding tot Orthopedagoog Generalist aan, ontwikkelen van behandellijnen, een landelijk werkend diagnostiek- en behandelteam)
  • Vakinhoudelijk versterken; als landelijke organisatie brengen we expertise samen om mee te werken aan ontwikkeling van nieuwe methodieken en trainingen
  • Een afwisselende baan waarin jij het verschil kunt maken samen met enthousiaste collega's en voor een uitdagende doelgroep
  • Een fijne, deskundige groep collega’s gedragsdeskundigen in rayon Noord (ongeveer 15) waarmee je overleg en intervisie hebt
  • Prima arbeidsvoorwaarden, inschaling afhankelijk van werkervaring en/of opleiding, een salaris in salarisschaal  fwg 60 cao gehandicaptenzorg (maximaal €5.062,-)
  • Ervaren gedragswetenschappers draaien (uiteraard na een inwerkperiode) mee in de (landelijke) consignatiedienst waarvoor een vergoeding in tijd vanuit de cao bestaat.

Wil je meer weten?

Lijkt het je leuk en wil je graag meer weten? Dat kan! Bel, app of mail gerust voor vragen. Neem contact op met collega Annebeth Hidding, gedragswetenschapper (06-53418251), Chantal Versteeg, HR-adviseur Noord a.i. (06-83073477) of Iris van der Horst, manager Homerunhuis Ede a.i. (06-23433562).

Wij zijn nieuwsgierig naar jouw reactie. We laten de vacature openstaan tot we de juiste kandidaat gevonden hebben. Als je reageert krijg je gelijk reactie en zullen we, als er een match lijkt, overgaan tot het plannen van een kennismakingsgesprek.

Tot snel!

Type Vacature
Organisatie Humanitas DMH
Locatie Humanitas DMH, Homerunhuis Ede
Postcode 6711 BD
Stad Ede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 24-04-2023
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 31-05-2023
Nummer 119562

Humanitas DMH

Humanitas DMH verleent zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking. Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. We zoeken mensen die bewust kiezen voor een rol in de samenleving en die zich kunnen vinden in onze kernwaarden. Collega’s die inspiratie halen uit hun werk. Wij bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, dat vinden we vanzelfsprekend. In onze organisatie besteden we veel aandacht aan leer- & ontwikkelactiviteiten. Bij ons werken betekent bewust keuzes durven maken! Durf jij het aan? Kijk dan snel op www.werkenbijhumanitas-dmh.nl

Meer over Humanitas DMH