Junior gedragswetenschapper voor gezinshuizen
Omega Groep

Functieomschrijving

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Voor onze gezinshuizen zijn we op zoek een betrokken en deskundige junior gedragswetenschapper (min. 24 uur per week) die het verschil wil maken voor kinderen door ze een nieuwe en veilige opvoedsituatie te bieden binnen een gezinshuis.

GEZINSHUIZEN
Bij de gezinshuizen van Omega Groep wonen kinderen die niet meer thuis kunnen verblijven. Bij de meeste kinderen en jongeren is sprake van een verstandelijke en/of psychische beperking. Bij de gezinshuisouders, met of zonder eigen kinderen, vinden deze kinderen en jongeren een tweede thuis. We richten ons voornamelijk op de zorg aan kinderen die voor lange tijd bij ons kunnen wonen, zodat er gewerkt kan worden vanuit de relatie die ontstaat tussen opvoeder en kind. Wij vinden het daarnaast van groot belang dat de biologische ouders ook een plek hebben in het leven van deze kinderen.

We werken samen met betrokken en bekwame gezinshuisouders die bij ons in dienst zijn. De gezinshuisouders willen en kunnen verschil maken in het leven van de kinderen en jongeren wanneer ze niet kunnen opgroeien bij hun eigen ouders.

DE BAAN
Als junior gedragswetenschapper werk je samen met de clustermanager aan een prachtig doel, namelijk het verschil maken voor kinderen door een nieuwe, veilige woonsituatie en opvoeding voor ze te creëren. Je bent vanaf de aanmelding tot de uiteindelijke uitstroom van kinderen betrokken bij de gezinshuizen. Je staat in nauw contact met de gezinshuisouders. De gezinshuisouders staan in direct contact met het kind.

Je bent in deze functie onder andere verantwoordelijk voor:

 • Het observeren en onderzoeken van het gedrag van de geplaatste kinderen. Je adviseert, ondersteunt, coacht en begeleidt de gezinshuisouders en andere betrokkenen ten aanzien van de specifieke gedragsproblematiek;
 • Het verrichten van psychodiagnostisch onderzoek. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het zorgbeleid en bent alert op verbeteringen. Je denkt en leest mee op de inhoud, bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling van de begeleiding bij de gezinshuizen en weet daarin diepgang te geven;
 • Het zijn van de spil tussen alle betrokkenen die een rol spelen in het leven van de kinderen. Je weet goed wat deze rollen inhouden en wat er in het contact nodig is. Zo heb je contact met de biologische ouders, de gezaghebbenden, scholen, behandelaren, plaatsende instanties etc. Dit vraagt veel van jouw communicatieve vaardigheden.
  Iedere betrokkene heeft zijn eigen belang. Het is een uitdaging om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en houden ten behoeve van de kinderen;
 • Het schrijven van begeleidingsplannen, samen met de gezinshuisouders. Deze bespreek je met alle betrokkenen. Samen optimaliseren jullie de begeleiding in combinatie met de visie, door zo goed mogelijk de begeleidingsvraag in beeld te krijgen.
 • Het regelmatig bezoeken van de gezinshuizen om de kinderen en het systeem binnen het gezinshuis te bespreken. Maar buiten de bezoeken om ben je ook betrokken. Je bent telefonisch of per mail in contact of je werkt bijvoorbeeld rapportages uit.
 • Het contact met de logeergezinnen. Hier verblijven de kinderen maandelijks om zo de gezinshuizen te ontlasten.
 • De organisatie is in ontwikkeling en dat vraagt van jou kennis en kunde om veranderingsprocessen aan te sturen en mogelijkheden te zoeken voor uitbreiding en vernieuwing van de dienstverlening.

Onderdeel zijn van het gemotiveerde team Gezinshuizen waarin zo’n vijftien collega’s werkzaam zijn. Het team bestaat uit zowel clustermanagers als gedragswetenschappers. Je ontmoet elkaar wekelijks voor overleggen waarin zaken als intervisie, casuïstiek of plaatsingen worden besproken.

Wie bieden:

 • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans.
 • Een dienstverband voor minimaal 24 uur met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 60/65. De uren worden in overleg vastgesteld. Eventueel is er de mogelijkheid om ook uren bij een andere productgroep te maken zoals ambulant of wonen.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een opleidingsbudget van € 1.000,- per jaar in het kader van herregistraties, goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering van 8,33%, Persoonlijk Budget Levensfase, reiskostenvergoeding, fietsregeling en een laptop en telefoon voor zakelijk gebruik.

 

Wie ben jij?

 • Je hebt een WO-opleiding afgerond richting orthopedagogiek of psychologie.
 • Je bent SKJ-geregistreerd.
 • Hebt kennis van het werken met jeugd en gezin en weet hoe de contacten met de verschillende betrokkenen lopen.
 • Hebt ervaring met LVB-, GGZ-, hechting- en trauma problematiek.
 • Hebt kennis van de contextuele benadering en kan deze in praktijk brengen.
 • Beschikt over een helikopterview. Het gaat je goed af om met verschillende partijen in contact te zijn, het overzicht te bewaren en van daaruit te zien wat nodig is.
 • Voelt je verantwoordelijk voor de gezinshuizen en vindt fijn om daarvoor bereikbaar/beschikbaar te blijven.
 • Beschikt over mensenkennis, tact en relativeringsvermogen.
 • Kunt procesmatig denken, doorpakken en laat je niet opslokken door de waan van de dag.

Ontmoeten

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op clustermanager Amber Pierik via 06 51 51 52 46.

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! We ontvangen graag uiterlijk zondag 10 juli jouw sollicitatie via [email protected] onder vermelding van 2022-57 Gedragswetenschapper Gezinshuizen.

Type Vacature
Intern nummer 2022-57
Organisatie Omega Groep
Locatie Omega Groep
Postcode 8025 BC
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Gedragskundige
Orthopedagoog
Publicatiedatum 17-06-2022
Reageer voor 10-07-2022
Nummer 111829
Doorsturen Bekijk PDF

Omega Groep

Het gaat om wie je bent Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms heb je een beetje hulp nodig. Geruststellende gedachte is dat dit voor alle mensen geldt. Wat altijd helpt is mensen in je nabijheid die het goed met je voorhebben. Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen dan ook centraal. Deze menselijke ontmoeting is het uitganspunt van alles wat we bij Omega Groep doen. Het appèl wat de ene mens op de andere mens doet vormt de bron van onze relaties. Daarom zijn de erkenning van wat de cliënt nodig heeft om kwaliteit in zijn leven te ervaren èn de erkenning van wat de medewerker nodig heeft om daaraan een bijdrage te kunnen leveren verankerd in de visie van Omega Groep.

Meer over Omega Groep