Kinder- en Jeugd Psychiater
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040! Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Wij zoeken een moderne Psychiater die met de voeten in de uitvoering kan en wil staan en samen met ons excellente zorg wil bieden aan de meest kwetsbaarste kinderen en gezinnen en daarnaast ook een visie heeft over Jeugdzorg / JGGZ innovatie, waarbij hij of zij inspirerend en motiverend kan zijn naar andere professionals in in het team. Op deze manier kunnen we samen ontwikkelen in een dynamische wereld, die constant in transitie is. Met humor en relativeringsvermogen, in een omgeving waar altijd spanning is. Iemand die de verbinding kan aan gaan en kan onderhouden, en staat voor eigen beleid. Zodat er bruggen kunnen geslagen worden daar waar dit hard nodig is!

We bieden je een uitdagende werkplek waar je de vrijheid krijgt om je werktijden (van parttime tot fulltime) en werkzaamheden zo in te richten dat ze passend zijn bij jou en recht doen aan wat de organisatie van je nodig heeft. Naast de vraag die er bij Rijnhove ligt zouden we binnen iHUB ook gehoor kunnen geven aan meerdere ambities > zoals onderzoek, poli, (plaatsvervangend) directeur, werken op meerdere locaties en doelgroepen, of juist 1 locatie.

Laten we hierover in gesprek gaan!

Wat ga je doen
Voor de residentie Rijnhove in Alpen aan den Rijn zijn we per direct op zoek naar een Psychiater! Als Psychiater (bij voorkeur Kinder- en Jeugdpsychiater) neem jij het voortouw in kinder-psychiatrische diagnostiek. Je zal aan de slag gaan met multi-probleem kinderen en gezinnen. Hierbij ben je verantwoordelijk voor individuele behandelingen en groepstherapieën. Je werkt vanuit verschillende theoretische kaders, waaronder cognitieve gedragstherapie, psychotherapie en systeemtherapie. Farmacotherapie behoort ook tot je input. Oog hebben voor de (on)veiligheid van kinderen en gezinnen is daarbij van groot belang. Je zal ook een belangrijk onderdeel van het multidisciplinaire team worden waarbij het van belang is dat je nauw met elkaar samenwerkt en je psychiatrische kennis met het team deelt.

Omdat wij een visie-gedreven, niet traditionele zorgaanbieder zijn, richten wij ons op de bedoeling van de hulpverlening. Wij gaan voor echte resultaten: duurzame verbetering van kwaliteit van leven van de jeugdige en het gezin. Om dat te bereiken werken wij volgens de benadering van Wrap Around Care. Vanuit deze benadering hebben we niet alleen oog voor de psychische en psychiatrische problematiek, maar ook voor alle leefdomeinen van een jeugdige, zoals gezin, familie, netwerk, school, werk en sport. Die geïntegreerde en systemische blik, daarin zijn we sterk.

De locatie Rijnhove is onderdeel van Horizon, Zorg en Onderwijs en ligt in Alphen aan den Rijn aan de rand van het centrum. Het is een toegankelijke, groene locatie gelegen aan 2 parken en verweven in de wijk. Met 2 interne scholen en eigen sportvoorzieningen biedt Rijnhove residentiële zorg en onderwijs aan jeugdigen van 12 tot 18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen. Dit kan ontstaan vanuit verschillende achtergronden en/of trauma's. De groepen bestaan uit 6 jeugdigen, zij wonen samen met Pedagogisch Medewerkers in een woning op het terrein. De groepen kunnen een open of een gesloten karakter hebben. Om de jeugdigen te ondersteunen werken we met een deskundig, professioneel en betrokken multidisciplinair team waarbij de behandeling volledig is afgestemd op de behoefte van het kind.

Wat vragen wij van jou
  • Je bent een teamspeler en in staat je psychiatrische kennis over te dragen in teamverband;
  • Je hebt een stevige persoonlijkheid en participeert actief in de ontwikkeling van de behandelprogramma's. Dat doe je onder andere door deelname aan het landelijke en regionale psychiaterberaad. Van daaruit werk je aan verdere inhoudelijke kennisontwikkeling van onze organisatie;
  • Je bent een pionier die niet bang is om onzekere grond te betreden;
  • Je bent flexibel en in staat om op creatieve wijze oplossingsgericht te werken. Dat doe je met oog voor de context en vanuit een open communicatie. Je bent dan ook verbaal en schriftelijk sterk.
  • Je bent BIG geregistreerd als Psychiater bij voorkeur gespecialiseerd tot Kinder- en Jeugdpsychiater.
Wanneer je bij ons komt werken, vragen wij om een VOG (Verklaring omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Eenovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. iHUBkent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling met aandacht voor ontwikkeling en scholing;
  • Eennader overeen te komen, passend salaris;
  • Devrijheid om je werktijden en werkzaamheden zo in te richten dat ze voor jou passend zijn en recht doen aan wat de locatie Rijnhovenodig heeft;
  • De optie om je op meerdere leeftijdsgroepen en locaties van iHUBte richten (om je ervaring in te zetten of juist te ontwikkelen);
  • Collegialiteit staat bij ons hoog in het vaandel; we respecteren elkaar en elkaars wensen en behoeften en we zijn een divers, gedreven en gezellig team!

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Psychiater
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 21-10-2022
Nummer 113095

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon