(Kinder)verpleegkundige regio Zwolle
KinderThuisZorg

Functieomschrijving

Weet jij hoeveel er al mogelijk is buiten de deuren van het ziekenhuis?
Er zijn meerdere aandachtsgebieden waar jij in je werk mee te maken krijgt, zoals het inventariseren van de zorg- en hulpvraag, palliatieve- en terminale zorg, of enzym- en chemotherapie en dergelijke. Thuis is het allang mogelijk om zorg te bieden die vroeger alleen in het ziekenhuis kon worden gegeven. KinderThuisZorg heeft bijvoorbeeld kinderen in zorg die een tracheacanule hebben of beademingsbehoeftig zijn en aan de beademing liggen. Ook zijn er kinderen die een centrale infuuslijn hebben waarover antibiotica, chemotherapie of andere medicatie wordt gegeven en daarnaast hun voeding via een sonde krijgen. Omdat deze complexe zorg buiten het ziekenhuis gebeurt, is het vooral zaak rekening te houden met de gehele context waarin dit gebeurt. Dit vraagt extra kennis, expertise en vaardigheden van de extramurale kinderverpleegkundigen. Er zijn bijvoorbeeld meerdere kinderverpleegkundigen die verdieping zoeken in een bepaald aandachtsgebied zoals rouw- en verliesbegeleiding of het voorkomen van restraint.

GA EN STA JIJ VOOR JE VAK ALS KINDERVERPLEEGKUNDIGE? DAN BEN JIJ WELKOM BIJ DE KOPLOPER IN DE KINDZORG BUITEN HET ZIEKENHUIS.

Als kinderverpleegkundige maak jij onderdeel uit van één van onze landelijke kinderwijkteams die onderdeel zijn van een grotere regio waar professionele en gedreven collega’s intensief en prettig met elkaar samenwerken. Naast de dagelijkse contacten die je hebt met je collega’s ontmoet je elkaar tijdens tweewekelijkse overleggen om zo informatie met elkaar uit te wisselen en samen te komen tot de beste zorg voor het kind en het gezin. Wij kijken graag samen met jou in welk team of regio jij het beste kan uitblinken op basis van je reisafstand.

In het ziekenhuis moet je vaak rennen en heb je nog maar nauwelijks contact met degene waar je het voor doet: het kind en het gezin. Bij KinderThuisZorg-Nederland bepaal je zelf hoeveel tijd het kind en het gezin nodig hebben van jouw aandacht, waarbij:

 • Je kinderen en gezinnen begeleidt bij het toewerken naar zoveel mogelijk zelfstandigheid waarbij eigen regie en zelfmanagement de doelstelling is;
 • Je dagelijks voorbehouden handelingen uitvoert, die in het ziekenhuis vaak door arts-assistenten worden uitgevoerd, zoals: katheteriseren, chemotherapie, darmspoelen, thuisbeademing, tracheacanulezorg, terminale zorg en nog vele andere kinderverpleegkundige handelingen.
 • Je een actieve bijdrage levert aan alle ontwikkeling van de kindzorg.

Wat vragen wij van jou?

 • Dat je een diploma hebt als kinderverpleegkundige. Om jouw kennis en expertise als kinderverpleegkundige te blijven behouden is het noodzakelijk om minimaal 24 uur per week te blijven werken;
 • Dat je een diploma hebt als verpleegkundige of binnenkort gaat afstuderen en graag kinderverpleegkundige wilt worden. Voor de vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige is het belangrijk dat je een contract van minimaal 32 uur aangaat om naast jouw lesdag voldoende praktijkuren te kunnen maken;
 • Dat je een aardige en enthousiaste teamplayer bent die krachtig en innovatief kan handelen, maar ook goed voor zichzelf kan zorgen;
 • Dat je goed op hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied;
 • Dat je een hoog verantwoordelijkheidsgevoel hebt en de drive om altijd de beste kinderverpleegkundige zorg te kunnen leveren;
 • Dat je in je werk secuur en kwaliteitsgericht werkt;
 • Dat je integer bent en over inlevingsvermogen beschikt. Ook ben je flexibel in de omgang en kun je goed omgaan met veranderingen.
 • Dat jij je werk als belangrijk onderdeel ziet van jouw leven en als professional en als mens;
 • Dat jij een geldige BIG-registratie hebt.

Wat mag je van ons verwachten?

Omdat jij niet alleen hart hebt voor de zorg, maar ook zeker de brains en elke dag de beste kinderverpleegkundige zorg wilt leveren, hoort daar natuurlijk ook een goede beloning bij.

 • Een salaris conform de cao VVT. Hier gaan wij graag met je over in gesprek.
 • Mogelijkheid tot het krijgen van een vast contract. Een beetje zekerheid is wel zo fijn.
 • Optie tot het gebruik maken van een leuke Fiat 500 als teamauto. Lekker stijlvol op pad.
 • Een uitgebreid en gedegen inwerktraject, waarin je onder andere leert reflecteren op je eigen beroepshouding in combinatie met je eigen 'ik'.
 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling. Wij willen ook goed voor jou zorgen!
 • Een superhippe bedrijfskledingset, een op maat gemaakte tas, iPad en iPhone om jouw werk optimaal te kunnen uitvoeren.
 • Een KinderThuisZorg-achterban die altijd voor je klaarstaat met een luisterend oor en je faciliteert waar mogelijk. Wij doen er alles aan om jou goed te ondersteunen, waar jij dat nodig hebt.

Enthousiast geworden?

Bekijk de vacature snel op https://kinderthuiszorg.nl/nl/werk/vacatures 

Voor vragen kun je bellen naar ons landelijke nummer 088-0200700. Nog sneller is via mobiel bellen of appen naar 06-26764235.

Solliciteren kan alleen door jouw CV en motivatie te sturen naar organisatie@kinderthuiszorg.nl

Type Vacature
Organisatie KinderThuisZorg
Locatie KinderThuiszorg, regio Zwolle
Postcode 7101BZ
Stad Zwolle
Werkveld Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Functie(s) Verpleegkundige
Verpleegkundige kinderen
Verpleegkundige neonatologie
Verpleegkundige niveau 4
Verpleegkundige niveau 6
Publicatiedatum 28-09-2020
Ingangsdatum 28-09-2020
Reageer voor 31-10-2020
Nummer 54978
Doorsturen Bekijk PDF

KinderThuisZorg

KinderThuisZorg is een landelijk werkende organisatie die zieke kinderen de beste zorg biedt op een plek die kinderen en ouders prettig vinden. KinderThuisZorg heeft hiervoor een uniek ontzorgpakket ontwikkeld, bestaande uit zorg thuis, zorg buitenshuis en een kinderzorghotel. KinderThuisZorg werkt met professionele medewerkers die werkzaam zijn in kleine kinderwijkteams in heel Nederland.

Meer over KinderThuisZorg