Klinisch psycholoog jeugdzorg
Pluryn

Waar doe jij het voor?

Wil jij het verschil maken en jouw expertise als specialist inzetten binnen de jeugdzorg?

Wij zoeken een gedreven en enthousiaste Klinisch Psycholoog voor onze locatie in Almelo.

Dit is jouw werkdag

Je start je dag bijvoorbeeld met het uitvoeren van een traumabehandeling. Vervolgens schuif je aan bij een casuistiekbespreking waarin wordt bekeken of er een passend behandelaanbod binnen de locatie Almelo is voor een nieuwe aanmelding. Daarna geef je werkbegeleiding aan een GZ psycholoog. Bij een nieuwe opname op het terrein stel je als regiebehandelaar een behandelplan op.

Wat mag je doen?

De Klinisch Psycholoog maakt deel uit van een multidisciplinair team bestaande uit een kinder- en jeugdpsychiater, GZ-psychologen en basispsychologen. Het team kenmerkt zich door een hoge mate van gedrevenheid en professionaliteit. De kerntaken binnen deze functie zijn:

 • Het voeren van intakegesprekken met cliënten.
 • Het uitvoeren van specialistische diagnostiek en indicatiestelling.
 • Het op- en bijstellen van behandelplannen en het uitvoeren en evalueren van behandelingen.
 • Het geven van diverse vormen van behandeling, waaronder traumabehandeling en psychotherapie.
 • Het bieden van werkbegeleiding en supervisie aan Klinisch psychologen in opleidingen, GZ psychologen en GZ psychologen in opleiding.
 • Vanuit de eigen discipline een bijdrage leveren aan de inhoudelijke ontwikkeling van het beleid en deskundigheidsbevordering.
 • Participeren in diverse kennisnetwerken.

Wat breng je mee?

 • Je bent BIG-geregistreerd Klinisch Psycholoog.
 • Je beschikt over kennis en ervaring op het gebied van complexe diagnostiek en behandeling.
 • Je bent begaan en betrokken bij de kinderen, jongeren en gezinnen waar je mee werkt.
 • JJe bent open, flexibel en je hebt een positieve (werk)houding.

Dit is Pluryn

Wij zijn Pluryn. Wij zien een wereld vol mogelijkheden, voor iedereen. We werken samen om kansen te benutten en onze kwaliteit voortdurend te verbeteren. Met onze persoonsgerichte zorg halen we het beste uit onszelf en de cliënt. Ons doel? Het bieden van de juiste behandeling en ondersteuning aan iedereen met een complexe zorgvraag. Voor een zo goed mogelijk leven. Want daar heeft ieder mens recht op. Ook als dat (even) niet op eigen kracht lukt.

Wij weten dat we hierin het verschil kunnen maken. Want we zijn specialisten in jeugdzorg en gehandicaptenzorg. Bij ons werken mensen die er elke dag voor gaan, flexibel zijn, verantwoordelijkheid durven nemen en cliënten en zichzelf graag zien groeien. Hun expertise en betrokkenheid zijn voor Pluryn van onschatbare waarde. Bij ons krijg je alle mogelijkheden om beter te worden in je vak, je te verdiepen of verbreden en eventueel een nieuwe stap te zetten in je loopbaan binnen Pluryn. Spreekt jou dit aan? Dan ben jij de professional die wij graag in huis willen hebben. We zijn benieuwd naar jouw drijfveer.

Locatie Almelo

Kinderen en jongeren met complexe trauma’s zijn vaak gebaat bij een behandeling op maat. Daarbij kijken we eerst of een poliklinische behandeling volstaat. Op indicatie voeren we psychodiagnostisch en psychiatrisch onderzoek uit. Ook zetten we specialistische behandelmodules in, vaak om de kinderen en jongeren met ernstige problematiek thuis te kunnen laten wonen. De focus is om een zo normaal mogelijk leven in de samenleving te bieden waarin, samen met de ouders, zo optimaal mogelijk geprobeerd wordt de gezonde ontwikkeling weer op gang te brengen en het gewone leven vorm te geven. De polikliniek heeft zich toegelegd op psychodiagnostiek en behandeling bij kinderen en jongeren bij wie sprake is van complexe psychische en psychiatrische problematiek, soms samengaand met een (licht) verstandelijke beperking. Veelal is er sprake van trauma- en hechtingsproblematiek bij de kinderen en gezinnen. Het kan hierbij gaan om enkelvoudig trauma, maar in de meeste gevallen betreft het vroegkinderlijke chronische traumatisering. De polikliniek biedt een gevarieerd en gespecialiseerd behandelaanbod waarbij naast reguliere behandelingen zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, gezinstherapie en ambulante gezinsbehandeling, aanvullend ook gebruik wordt gemaakt van non-verbale en lichaamsgerichte therapieën zoals (gezins)-PMT, creatieve therapie, muziektherapie en speltherapie.

Dit biedt Pluryn

 • Pluryn biedt je de mogelijkheid om te werken in een vooruitstrevende en betrokken organisatie op een innovatief werkterrein.
 • Een gevarieerde functie die in ontwikkeling is, in een inspirerend team. 
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en deskundigheidsbevordering.  
 • Je werkt minimaal 24 uur en bij voorkeur 36 uur per week. 
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Jeugdzorg. Op basis van ervaring en opleiding word je ingeschaald in functiegroep 13 met een salaris tot €6.443,60 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur)
 • Daarbij komt een 13e maand van 8,33% van je bruto jaarsalaris en PBL uren (extra vrije tijd);
 • Wij bieden je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Meer weten?

 • Neem gerust contact met ons op! Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Wilfried van der Woning, teamleider behandeling op nummer 06-53832462.
 • Vragen over de sollicitatieprocedure. Stuur een WhatsApp of bel naar Stefanie Arts, recruiter, via 06-18211606.

Echt iets voor jou? Solliciteer bij Pluryn!

Wij kijken uit naar jouw reactie via de website van Pluryn. Laat je contactgegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

https://www.pluryn.nl/werken-bij/vacature/klinisch-psycholoog-jeugdzorg

Als je past op deze vacature nodigen we je direct uit voor een kennismakingsgesprek.

Heb je interesse?

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Almelo
Postcode 7602 PT
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Jeugdzorg
Functie(s) Psycholoog klinisch
Publicatiedatum 21-04-2022
Reageer voor 31-12-2022
Ingangsdatum 21-04-2022
Nummer 110225
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Als zorg moeilijk wordt, kom je naar Pluryn

Pluryn ondersteunt jongeren en volwassenen bij het vergroten van kansen op een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke plek in de samenleving. Ook als de problematiek complex is. De eigen kracht en toekomstwensen zijn daarbij het uitgangspunt: Sterker in de samenleving, powered by Pluryn. We zijn een landelijk werkende organisatie met meer dan 400 locaties. Bij ons werken 7400 professionals en 1000 vrijwilligers. Jongeren en volwassenen komen bij ons voor behandeling en ondersteuning: zowel aan huis als in onze voorzieningen voor gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ. Leren, werken en vrijetijdsbesteding zijn onderdeel van de zorg.  

Ondek Pluryn

https://www.pluryn.nl/over-pluryn

 

Meer over Pluryn