Klinisch Verloskundige
Medisch Spectrum Twente (MST)

Werkomgeving

Binnen topklinisch ziekenhuis MST bestaat een vacature voor een 
PA  Klinisch Verloskundige

Het Vrouw Kind Centrum (VKC) binnen MST bestaat sinds 2009. In dit centrum is alle medische zorg voor vrouw en kind verenigd. De specialismen gynaecologie en verloskunde vormen bij MST één afdeling. Ons team bestaat uit gynaecologen, klinisch verloskundigen, echoscopisten,
arts assistenten waarvan een aantal in opleiding tot gynaecoloog, onderzoeksverpleegkundigen, oncologie verpleegkundigen, doktersassistentes en medisch secretaresses. We zijn een centrum voor prenatale diagnostiek en we richten ons op hoog complexe maternale zorg. Op de verlosafdeling vinden eveneens poliklinische bevallingen plaats, waardoor de samenwerking met de verloskundigen uit de eerste lijn heel direct en laagdrempelig verloopt. Daarnaast werkt de klinisch verloskundige nauw samen met ketenpartners in de acute verloskundige zorg en in het verloskundig samenwerkingsverband (VSV) Twente.

Functieomschrijving

Binnen de Moeder en Kind afdeling begeleid je zwangerschappen, bevallingen en kraambedden met een verhoogd risico. Je houdt zelfstandig spreekuur op de polikliniek. Je bent verantwoordelijk voor het beoordelen van patiënten, voor hun behandelplannen en voor de (zelfstandige) begeleiding van zwangere vrouwen en bevallingen. Deze werkzaamheden worden met veel passie voor de zorg en aandacht voor het begeleiden van zwangerschap en bevalling uitgevoerd. Hierbij zijn kwaliteit en veiligheid hele belangrijke aspecten.
 
Je bent een spil in de zorg voor moeder en haar ongeboren kind. Een belangrijk kenmerk van de afdeling Verloskunde & Gynaecologie is de nauwe samenwerking tussen gynaecologen, gespecialiseerd verpleegkundigen en ondersteunende disciplines. Binnen het team is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing. Wekelijks zijn er meerdere momenten om scholing bij te wonen. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om scholing te verzorgen.
 
De taken die tot jouw pakket behoren zijn onder andere:

 • opvangen, onderzoeken, diagnosticeren, bepalen van beleid en inzetten van therapie bij (acute) patiënten met een medische indicatie; 
 • leiden en begeleiden van bevallingen; 
 • prenatale zorg;
 • verlenen van nazorg aan moeder en kind;  
 • afhandelen van de verloskundige administratie; 
 • leveren van een bijdrage aan opleidingsactiviteiten;
 • deelnemen aan diverse overlegvormen.

Functie eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met klinische ervaring.
Je bent in het bezit van een diploma HBO Verloskunde en bent geregistreerd in het BIG register. 
Een afgeronde opleiding PA-klinische verloskunde of bereid deze te volgen. Je bent flexibel en in een multidisciplinair team kom je goed tot je recht.
Je bent in staat op enthousiaste en creatieve wijze een bijdrage te leveren aan de zorg voor moeder en kind.

 • Je hebt goede mondelinge, schriftelijke en sociale eigenschappen.
 • Je hebt passie voor zorg en laat dit ook zien.
 • Je bent een echte teamplayer, maar daarnaast ben je ook in staat om zelfstandig te werken.
 • Je bent inzetbaar in alle voorkomende diensten.

Wij bieden

Arbeidsovereenkomst: bepaalde tijd 1 jaar met daarna mogelijkheid tot een vaste aanstelling. Kandidaten met een vaste aanstelling binnen MST, behouden deze aanstelling.
Arbeidstijd: 24 uur (tot 36 uur)
Salaris: FWG 60
CAO: ziekenhuizen

Meer weten?

Wil je meer informatie over de vacature? Neem dan een kijkje op onze vacaturesite: www.werkenbijmst.nl 

Type Vacature
Organisatie Medisch Spectrum Twente (MST)
Locatie Medisch Spectrum Twente in Enschede
Postcode 7512KZ
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Ziekenhuizen
Functie(s) Verloskundige
Publicatiedatum 25-07-2022
Reageer voor 22-08-2022
Ingangsdatum 25-07-2022
Nummer 112818
Doorsturen Bekijk PDF

Medisch Spectrum Twente (MST)

Medisch Spectrum Twente is een topklinisch ziekenhuis in Twente en opleidingscentrum voor toekomstige (para) medici en verpleegkundigen. Het ziekenhuis is een regionaal traumacentrum en biedt eerste opvang bij ernstige ongevallen of rampen in het regionale grensgebied. MST is onderdeel van Santeon, een uniek samenwerkingsinitiatief van zeven topklinische ziekenhuis in Nederland. Het afgelopen jaar bezochten [300.000] patiënten voor onderzoek en behandeling onze locaties in Enschede, Haaksbergen en Oldenzaal. In 2016 is een volledig nieuw ziekenhuis met een uiterst modern OK complex geopend in Enschede. Met deze nieuwe infrastructuur is MST in staat haar strategische ambitie om hoogcomplexe zorg in Twente te behouden en te ontwikkelen verder vorm te geven. De vernieuwde buitenpoliklinieken in Oldenzaal bieden een patiëntvriendelijke toegang tot poliklinische zorg van nagenoeg alle specialismen. In 2016 is de kwaliteit van de zorg beoordeeld door het Nederlands Instituut voor de Accreditering in de Zorg (NIAZ) en heeft MST cum laude beoordeling ontvangen.

Meer over Medisch Spectrum Twente (MST)