Kwaliteitsfunctionaris in de thuiszorg
Zorg-Advies Twente

Functieomschrijving

Zorg-Advies Twente

Zorg-Advies Twente heeft al meer dan 10 jaar haar wortels in de regio Twente.

Zorg-Advies Twente is een visie gedreven zorgorganisatie die diensten aanbiedt op het gebied van wijkzorg, ambulante begeleiding en dagbesteding.

De kernwaarden sluiten nauw op de mensvisie aan en geven handvatten voor het dagelijks handelen. Het zijn Persoonlijk, Effectief en Doelgericht.

Zorg-Advies Twente heeft een wendbare en flexibele organisatiestructuur en kan daarmee inspelen op de dynamiek in de externe omgeving.

Op concernniveau is de medezeggenschap voor cliënten geregeld in de Cliëntenraad.

Heb je kennis van de thuiszorg en heb je kwaliteit hoog in het vaandel staan? Ben je ondernemend en durf je verantwoordelijkheid te nemen? Wil je meebouwen aan een het kwaliteitsmanagementsysteem? Schakel je makkelijk van beleid naar operationeel?

Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Als kwaliteitsfunctionaris begeleid je interne verbeterprojecten en dat iedereen doet wat is afgesproken. Jij geeft advies, initieert en voert verbeteringen door en bent zo een belangrijke schakel voor de maximale clienttevredenheid. Je zorgt ervoor dat processen en werkwijzen gestandaardiseerd zijn en dat bijzonderheden of afwijkingen tijdig worden gesignaleerd. Je geeft input voor oplossingen en voor beleid. Je verzamelt informatie, beoordeelt en interpreteert deze en verwerkt alles in rapportages. Je initieert en leidt in- en externe audits en bent projectleider van diverse projecten rondom thema’s als zorginnovatie en kwaliteitsverbetering. Je bent de vraagbaak voor managers en collega’s.

Jouw taken bestaan daarnaast o.a. uit:

 • het (mede) ontwikkelen en up-to-date houden van kwaliteitsbeleid, procedures en protocollen; 
 • het meebouwen en vervolgens up-to-date houden van een het kwaliteitsmanagementsysteem;
 • het opstellen van kwaliteitsjaarplannen, -verslagen, -analyses, en -rapportages;
 • het uitwerken van beleid en wet- en regelgeving in procesbeschrijvingen, werkvoorschriften, kwaliteitsindicatoren, instrumenten en procedures; 
 • het formuleren van verbetervoorstellen en het gevraagd en ongevraagd adviseren van het dagelijks bestuur en het managementteam;
 • het geven van voorlichting en instructie over kwaliteit van zorg en cliëntveiligheid aan het dagelijks bestuur, het managementteam  medewerkers. 

Functie eisen

Wij zoeken een kwaliteitsfunctionaris met minimaal 1 jaar ervaring in de langdurige zorg, de wijkverpleging én in begeleiding vanuit de WMO. Je bent bekend met de kwaliteits- en toetsingskaders en je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Je hebt een duidelijke visie op kwaliteit van zorg en begeleiding.

Verder vragen wij van jou:

 • een hbo-opleiding op het gebied van kwaliteitsmanagement;
 • kennis van de thuiszorg en ervaring met het ontwikkelen en implementeren van kwaliteitsbeleid;
 • kennis van zorgverzekeraars, zorgkantoor en WMO, zoals stelselkennis, financieel-economische kennis en kennis van inkoopprocessen;
 • actuele kennis van en ervaring met kwaliteitssystemen en de kwaliteitscyclus in de zorg
 • overtuigingskracht, gevoel voor systematiek, oog voor detail en structuur;
 • verbindend vermogen;
 • initiatief en vindingrijkheid.

Inschaling

Wat krijg je van ons?

Zorg-Advies Twente biedt je een mooie onafhankelijke positie in een innoverende, dynamische, compacte organisatie. Een positie met veel vrijheid van handelen waarin je echt het verschil kunt maken. De functie is voor 24 tot 36 uur per week, naar keuze in te vullen in 3 of 5 dagen. Je krijgt een mooie werkplek op ons kantoor in Enschede. Tevens ben je lid van het management team.

Verder bieden wij:

 • Een salaris conform FWG 50 van de CAO VVT (maximaal € 3.818,87 bruto per maand bij een contract van 36 uur per week) met een uitloop naar FWG 55 (maximaal € 4.286,78 bruto per maand bij een contract van 36 uur per week); 
 • Een contract voor bepaalde tijd met 2 maanden proeftijd;
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 237,4 uur verlof per jaar bij een contract van 36 uur per week;
 • Een telefoon en een laptop van Zorg-Advies Twente.

Enthousiast geworden?

Is de rol van kwaliteitsfunctionaris bij Zorg-Advies Twente jou op het lijf geschreven? Solliciteer dan direct en stuur je cv met motivatiebrief vóór 14 mei 2022 naar [email protected]

Type Vacature
Organisatie Zorg-Advies Twente
Locatie Zorg-Advies Twente
Postcode 7531 AC
Stad Enschede
Werkveld Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Functie(s) Kwaliteitsmedewerker
Publicatiedatum 04-04-2022
Reageer voor 31-05-2022
Ingangsdatum 04-04-2022
Nummer 108042
Doorsturen Bekijk PDF

Zorg-Advies Twente

Zorg-Advies Twente heeft 2 afdelingen namelijk Thuiszorg Oost en Intensief begeleid wonen. Zorg-Advies Twente afdeling Thuiszorg Oost is een zorginstelling voor iedereen ongeacht jong of oud, samen of alleen. Het streven is een oprechte zorgverlening na bij de cliënt, waarbij professionaliteit, kwaltiteit en maatschappelijk betrokkenheid onze ondernemingsprincipes zijn. Onze cliënten staan altijd centraal. Wij spelen in op de zorgbehoeften van onze cliënten, door het samenstellen van individuele zorgpakketten, welke op maat worden gesteld. Binnen onze instelling stichting Zorg-Advies Twente is er tevens begeleid wonen mogelijk, het is voor jongeren vanaf 18 jaar welke bekend zijn met grondslag psychiatrie, verstandelijk of slachtoffer van mensenhandel. Vanaf 01-01-2016 hebben wij weer het project slachtoffers van mensenhandel opgepakt. Het doel van begeleid wonen is om deze doelgroep tussen een periode van 12 tot 18 maanden te bevorderen op het gebied van zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Naast onze zorgverlening bieden we ook administratieve dienstverlening. Ideaal voor beginnende ondernemers, die met van alles en nog wat te maken krijgen. De fiscus, de BTW, de aangifte, de facturen en de incasso. Ook geven wij ondersteuning op het gebied van juridische dienstverlening zoals bezwaarschriften UWV/CIZ, Wet schuldsanering natuurlijke personen ( WSNP ) en overige juridische zaken. Een doel binnen de organisatie is om de kwaliteit van de zorg hoog in het vandaal te houden. Dit wordt onderhouden door de implementatie van de Harmonisatie Kwaliteitssysteem Zorg (HKZ), welke in 2012 is behaald door Zorg-Advies Twente, te evalueren en te ontwikkelen. Hierbij wordt er jaarlijks toezicht en controle uitgevoerd door een gecertificeerde externe-auditor vanuit TUV.

Meer over Zorg-Advies Twente