KWALITEITSVERPLEEGKUNDIGE
Liberein

Oud. Iedereen wil het worden, maar niemand wil het zijn. Toch worden we in ons land steeds ouder en daardoor stijgt de vraag naar zorg. Om deze groeiende groep ouderen te kunnen geven wat ze verdienen – met elke dag een beetje extra - is Liberein op zoek naar meerdere Kwaliteitsverpleegkundigen. Professionals die onze zorgteams ondersteunen op het vlak van het bevorderen van kwaliteit, doelmatigheid en innovatie van zorg- en dienstverlening.

Ons handelen gaat uit van een holistische benadering met focus op welzijn en zingeving; we geven zorg en dienstverlening voor onze cliënten inhoud vanuit de visie van positieve gezondheid. Dit draag jij uit en je bent hiermee een voorbeeld voor andere collega’s.

Wat ga je doen? 
Als kwaliteitsverpleegkundige richt je je op het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van zorg op een van onze locaties. Je werkt hierbij nauw samen met meerdere zorgteams en de teamleiders van deze locatie. Je bent hierbij een belangrijke schakel tussen beleid en praktijk.

Evidence based werken, geldende kwaliteitsindicatoren en het kwaliteitskader verpleeghuiszorg zijn het uitgangspunt van jouw handelen en je hebt hierin een coachende rol naar je collega’s. Je bent voor hen een vraagbaak en je draagt je ervaring en kennis actief over.

Door inhoudelijke expertise en een verbindende houding weet je mensen te enthousiasmeren en mee te krijgen. Het resultaat van jouw handelen heeft o.a. invloed op de cliënttevredenheid, borging van kwaliteit van zorg, houding en het gedrag binnen de teams.

Jouw taken

 • Je loopt met zorgteams mee om te observeren en te bespreken waar verbetering in de kwaliteit en veiligheid van zorg mogelijk is. Je signaleert knelpunten in de zorg en doet aanbevelingen voor verbeteringen;
 • Gevraagd en ongevraagd geef je advies aan teams en teamleiders rondom de kwaliteit van zorg;
 • Je bevordert de deskundigheid van zorgprofessionals en coacht hen in reflecteren en professioneel handelen waarbij je eigenaarschap t.a.v. leren & verbeteren en de aanspreekcultuur binnen de teams bevordert;
 • Je signaleert m.b.t. de effectiviteit van protocollen en richtlijnen, stelt actief verbeteringen voor op basis van een zorginhoudelijke visie en je zorgt voor implementatie;
 • Je geeft (op verzoek) scholing aan teams en bent bijvoorbeeld aanwezig bij MDO’s om inhoud en proces te analyseren;
 • Je geeft input voor de zorginhoudelijke thema’s in de jaarplannen en faciliteert en begeleidt mede de uitvoering van de jaarplannen door de teams.
 • Je voert kwaliteitscontroles en audits uit op diverse thema’s en middelen die bijdragen aan de kwaliteit van zorg zoals inhoud van zorgdossiers, kwaliteitsindicatoren en Wet Zorg & Dwang. Tevens initieer en coördineer je kwaliteitsprojecten ter verbetering van de zorg- en dienstverlening in algemene zin.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding verpleegkunde niveau 5/6 aangevuld met scholingen op het gebied van kwaliteit en coaching;
 • Je bent BIG-geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister;
 • Je bent sociaal vaardig, een goede samenwerkingspartner, tactvol, kunt goed luisteren, hebt overtuigingskracht en bent in staat tegengestelde belangen te overbruggen;
 • Je bent stressbestendig en kunt tegen een stootje bij tegenslagen;
 • Je bent iemand die zelfstandig, kritisch, analytisch en systematisch kan werken;
 • Je mondelinge en schriftelijke vaardigheden zijn uitstekend.

Wat bieden we
Een fijne werkomgeving met gedreven collega’s. De cultuur van Liberein is informeel en familiair, we kennen elkaar en we weten wat we aan elkaar hebben. De ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij belangrijk, daarom investeren we in opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Daarvoor kun je terecht op Leerplein Liberein. Daar kun je je verdiepen in vakkennis, werken aan je persoonlijke ontwikkeling en gebruik maken van mogelijkheden om verder opgeleid te worden.

En verder bieden we

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met mogelijkheden voor verlenging;
 • Beloning volgens CAO VVT (FWG schaal 50) maximaal € 3.942,98 bruto per maand op basis van 36 uur; afhankelijk van werkervaring;
 • Een eindejaarsuitkering en vakantiegeld;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, fietsplan, korting op zorgverze-kering en fitnessabonnement etc.;
 • Een uitstekende pensioenregeling bij PFZW.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Liberein. Liberein draagt zorg voor de kosten. 

Nieuwsgierig?
Wil je meer weten, neem dan contact op met Anne Hampsink of Michelle Nijdam, Clustermanagers Zorg, tel. 053-4826688. We vertellen je graag wat deze functie en het werken bij Liberein zo leuk maakt!

Geïnteresseerd?
Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’.

Type Vacature
Intern nummer 2022-72
Organisatie Liberein
Locatie Diverse locaties Liberein
Postcode 7511AD
Stad Enschede
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Anne Hampsink of Michelle Nijdam, Clustermanagers Zorg
Functie(s) Verpleegkundige
Verpleegkundige niveau 6
Publicatiedatum 28-10-2022
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 31-12-2022
Nummer 115035

Liberein

Over Liberein
Bij Liberein kijken we graag naar wat iemand wél kan, in plaats van naar beperkingen. Vanuit die gedachte helpen we zo’n 1300 mensen bij het hebben van een fijne dag en een zo prettig mogelijk leven. Meedoen in de maatschappij, erbij horen, gezien worden. Elkaar echt leren kennen en weten wat belangrijk voor iemand is. Dat maakt ons werk mooi. En het maakt cliënten en medewerkers blij.  

We zijn er voor - voornamelijk - ouderen in Enschede en Glanerbrug. Zij maken naar wens gebruik van onderdelen van ons allround aanbod, zoals thuiszorg, revalidatie, somatische zorg, dementiezorg, dagactiviteiten of behandelingen. Ze wonen thuis, huren een appartement bij een van onze woonzorgcentra of wonen bij ons. Liberein biedt 5 locaties voor wonen met zorg en 6 locaties met appartementen waar ouderen zelfstandig wonen.  

Bij Liberein werken 1500 medewerkers. Samen met 500 vrijwilligers staan zij voor persoonlijke en liefdevolle zorg. Welkom bij Liberein.

Meer over Liberein