Kwaliteitsverpleegkundige
Zorgspectrum Het Zand

Functieomschrijving

Als Kwaliteitsverpleegkundige adviseer en ondersteun je de Teamleider Zorg bij het implementeren, bevorderen en uitvoeren van beleid rondom de kwaliteit van persoonsgerichte zorg. Je voert regie over de kwaliteitsbewaking van de zorg door observatie en toetsing en betrekt hierbij het netwerk van de cliënt.

 

Het bewaken van de kwaliteit gebeurt natuurlijk niet vanzelf. Daarom is een belangrijk onderdeel in je werk het delen van vakinhoudelijke kennis. Je bent sparringspartner voor zorgverleners (te denken valt aan Helpenden, Verzorgenden IG en Verpleegkundigen) en behandelaren. Je levert een proactieve bijdrage aan de ontwikkeling van diverse afdelingen en brengt je kennis op inspirerende wijze over.

Je bent een persoon die op een opbouwende wijze kritisch vragen durft te stellen en oplossingen bedenkt, maar vooral het eigenaarschap stimuleert van de medewerkers. Dit doe je door te coachen en het begeleiden van teams en medewerkers bij o.a. het methodisch werken, integraal werken en persoonsgerichte zorg (het bieden van een zinvolle dag), zonder het daarbij over te nemen. Samen met het team creëer je een klimaat van leren door kennis te delen, elkaar aan te spreken en samen te reflecteren.

Waar nodig initieer en werk je mee aan innovatieve projecten ter verbetering van de kwaliteit van zorg. Tevens heb je een signalerende functie naar de Manager Zorg als het gaat om knelpunten en nieuwe inzichten. Hierin ga je adviserend te werk en kom je met verbetervoorstellen. Beleid vertaal je naar praktische protocollen en procedures. Op de Hulstkampen hebben we een aanvang gemaakt met methodische werken en daarmee het verder optimaliseren van het primair proces. Dit doen we samen met de behandelaren en het zorgteam.

Neem jij het volgende mee, solliciteer dan:

 • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding HBO-V en een geldige BIG-registratie.
 • Je hebt ervaring met het zorginhoudelijk aansturen van teams.
 • Je hebt ervaring op het gebied van complexe veranderprocessen binnen de zorg.
 • Je hebt kennis van het kwaliteitskader en de actuele wet en regelgeving.
 • Jij stimuleert en jaagt aan.
 • Je bent verbindend, gericht op samenwerken en niet bang om het gesprek aan te gaan.
 • Je bent in staat om te reflecteren en feedback te geven.
 • Je bent positief kritisch.

Het team

Binnen de organisatie is de functie Kwaliteitsverpleegkundige een relatief nieuwe functie, waarbij je samen met je collega’s een voortrekkersrol vervult. Als organisatie vinden we het belangrijk om de kwaliteit van onze zorg continu te verbeteren. Jij bent een inspirator en motivator en pakt een aanjagersrol in een veranderende organisatie!

Als Kwaliteitsverpleegkundige draag je zorg voor de kwaliteit van zorg, wonen en welzijn in de Hulstkampen. Je kunt de visie vertalen naar de dagelijkse praktijk en weet collega’s te enthousiasmeren.  Dit doe je in nauwe samenwerking met de Teamleider Zorg. Daarnaast heb je regelmatig overleg met de Kwaliteitsverpleegkundigen van de andere locaties.

 

Inschaling

De kans om met een groep enthousiaste en vakbekwame collega’s een grote rol te spelen in het continu verbeteren van de door ons geleverde zorg.

 • Een functie tussen 24-28 uur .
 • Een onbepaalde tijdscontract behoort tot de mogelijkheden.
 • Een marktconform salaris van max
  € 3942,98 bruto per maand (FWG 50).
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33 %.
 • Je krijgt reiskostenvergoeding conform CAO VVT.
 • De kans om mee te bouwen aan een organisatie in ontwikkeling.
 • “Mooi werk” waar je trots op kunt zijn.

 

Type Vacature
Organisatie Zorgspectrum Het Zand
Locatie Zorgspectrum Het Zand, locatie De Hulstkampen in Nieuwleusen
Postcode 7711JE
Stad Nieuwleusen
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Verpleegkundige niveau 6
Publicatiedatum 23-07-2022
Reageer voor 11-08-2022
Ingangsdatum 23-07-2022
Nummer 112800
Doorsturen Bekijk PDF

Zorgspectrum Het Zand

Zorgspectrum Het Zand is een stichting die bestaat uit de verzorgingshuizen De Berghorst te Staphorst, De Hulstkampen te Nieuwleusen, Het Weijtendaal te Wijhe, Het Wooldhuis te Heino en verpleeg- en reactiveringscentrum Zandhove te Zwolle. Aan ruim 750 cliënten wordt zorg geboden door ongeveer 1200 medewerkers. Onze medewerkers dragen zoveel mogelijk zelf verantwoordelijkheid voor het werk. Als werkgever zijn wij bereid te investeren in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van elke medewerker. Centraal in onze organisatie staan de kernwaarden aandacht, respect en betrouwbaar.

Meer over Zorgspectrum Het Zand

Meer vacatures van deze werkgever

Bekijk alle vacatures