Kwartiermaker
Wijkracht

Functieomschrijving

Kwartiermaker

De kwartiermaker is verantwoordelijk voor het versterken van het voorliggende preventieve veld van de WMO met als doel om meer collectief werk te ontwikkelen, in eerste instantie voor de doelgroepen kwetsbare ouderen en mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

De kwartiermaker ontwikkelt vier hoofdlocaties van waaruit voorliggende preventieve activiteiten worden georganiseerd voor genoemde doelgroepen. Kenmerkend voor de hoofdlocaties is dat ze goed toegankelijk en bereikbaar zijn, mensen zich er welkom voelen en gemotiveerd worden aan verschillende activiteiten deel te nemen, vrijwilligers ondersteund worden bij het uitvoeren van hun taken binnen de hoofdlocaties en optimaal gebruik gemaakt wordt van de verschillende mogelijkheden van de hoofdlocaties ten behoeve van de doelgroepen.

De kwartiermaker is eindverantwoordelijk voor de sociale programmering, vormgeving en organisatie in de vier te ontwikkelen hoofdlocaties. Hierin wordt samenwerking en afstemming gevonden met huidige gebruikersgroepen en verantwoordelijken van de vier hoofdlocaties. Daar waar nodig en wenselijk komt de kwartiermaker met oplossingen die bijdragen aan een vloeiende doorontwikkeling van de hoofdlocaties.

De kwartiermaker ontwikkelt een structuur waarin de hoofdlocaties samen met de verschillende kuierlocaties in het betreffende stadsdeel een samenhangend en aanvullend voorliggend preventief aanbod vormen.

Wat ga je doen?       

Bij Wijkracht ga je onder andere aan de slag met: 

  • De geformuleerde ontwikkeling, beschreven in de notitie ‘Versterken voorliggend aanbod in Hengelo, vormgeven en organiseren. Daarbij houd je rekening met het huidige krachtenveld en is er aandacht voor de juiste locaties, juiste vrijwilligers, juiste professionals en juiste (financiële) middelen.
  • Afspraken maken en samenwerken met gemeente, gemeentelijke toegang en samenwerkingspartners in de stad zoals wijkwelzijnsvoorzieningen, zorgaanbieders, woningbouwcoöperaties enz.
  • Uitvoeren van een behoefte onderzoek onder de LVB doelgroep
  • Het (versneld) ontwikkelen en organiseren van ander of aanvullend aanbod van Wijkracht in samenwerking met lokale welzijns- en zorgorganisaties.
  • Waar nodig en wenselijk oplossingen vinden voor het vervoer van ouderen naar de hoofdlocatie

Wie ben jij ?

Als kwartiermaker ben jij een sterke netwerker en in staat partijen te enthousiasmeren. Jij bent proactief en hebt een mentaliteit van aanpakken en er op af gaan. Je bent zakelijk en beschikt over een scherp analytisch en beoordelingsvermogen. Je bent praktisch en pragmatisch op uitvoerend niveau en je kunt planmatig werken. Daarnaast heb je uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden. Je bent een stevige gesprekspartner die hindernissen wegneemt en weerstanden ombuigt. Je kunt goed met stress omgaan.

Wijkracht zorgt dat je verder kunt

Wij werken in de gemeenten Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal aan het versterken van de lokale samenleving. Ook voeren wij regionale taken uit, die te specifiek zijn om lokaal te organiseren.

Er zijn bijna 120 Wijkracht professionals die in Twente klaar staan om mensen te helpen, te ondersteunen en de weg te wijzen. Verder kunnen we niet zonder een grote groep van 1.000 vrijwilligers.

Wij zijn op zoek naar een kwartiermaker met ingang van 1 oktober 2020.

 

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Wij vragen

Minimaal HBO+ werk- en denkniveau en een uitgebreide kennis van ontwikkelingen in het Sociaal Domein.

Inschaling

Wij bieden

Wij bieden een salaris conform de CAO Welzijn salarisschaal 10 (maximaal € 4.712,-- bruto op basis van een fulltime dienstverband), in de functie van projectmanager.

Je kunt rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder deelname aan het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. We vragen je om voor indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.

Bijzonderheden

Duur

In eerste instantie gaan we een overeenkomst aan voor de duur van één jaar.

Informatie en sollicitatie

Interesse? Laat het ons weten! Mail je motivatie en Curriculum Vitae vóór 17 augustus 2020 naar de sollicitatiecommissie: vacature@wijkracht.nl, o.v.v. “Kwartiermaker”.

Wil je meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen met Wijkracht,

088-9455722

Type Vacature
Organisatie Wijkracht
Locatie Wijkracht
Postcode 7551 AG
Stad Hengelo
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Informatie verkrijgen bij via de receptie 088 - 9455722 wordt u doorverbonden
Functie(s) Beleidsmedewerker
Projectmedewerker
Publicatiedatum 22-07-2020
Reageer voor 17-08-2020
Ingangsdatum 01-10-2020
Nummer 53967
Doorsturen Bekijk PDF

Wijkracht

Wij zijn Wijkracht!
Wij geloven in de kracht van individuen en de samenleving.

Wij zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen meedoet, meetelt en omziet naar elkaar. Het versterken van de zelfredzaamheid van mensen met sociale zorgen; daar maken wij ons sterk voor.

Wij bieden sociale zorg en cliëntondersteuning in wijken en dorpen in de gemeenten HaaksbergenHengelo, BorneOldenzaal en Dinkelland. Wijkracht biedt professionele en informele hulp en ondersteuning. 

Meer over Wijkracht