LABORANT SLAAP-WAAKONDERZOEK
SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland)

FUNCTIE

Ben jij een laborant met affiniteit voor slaap-waakonderzoeken? Wil je een bijdrage leveren aan de nieuwste internationale richtlijnen voor alle stoornissen van slapen en waken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als laborant slaap-waakonderzoek ben je verantwoordelijk voor:

 • Voorbereiden, verrichten en analyseren van zowel klinisch als ambulant polysomnografisch en polygrafisch onderzoek, MSLT’s, MWT’s en klinische CPAP en BIPAP titraties.
 • Onsite CO2 metingen (PtcCO2, capillaire CO2 afname).
 • Klaarmaken en uitlezen van actigrafiën.
 • Begeleiden en observeren van patiënten, voor, tijdens en na het onderzoek.
 • Informatie verstrekken aan patiënten en begeleiders over de verschillende diagnostische onderzoeken van slaap en waak in het algemeen.
 • Interpreteren, selecteren en rapporteren over de gemeten bevindingen, o.a. in de multidisciplinaire patiëntenbesprekingen met neurologen, longarts,  somnologen en psychologen.
 • Rapporteren over de onderzoeksresultaten en de eventuele resultaten van de therapieën en deze inbrengen.
 • Meedraaien in roulatie van avond- en nachtdiensten (enkele keren per kwartaal).
 • Verrichten van verschillende administratieve handelingen.

SEIN is een derdelijns Slaap-Waakcentrum met vestigingen in Zwolle en Heemstede en een  polikliniekfunctie in Groningen. Ten behoeve van de zorg verrichten wij diagnostiek en behandeling volgens de nieuwste internationale richtlijnen voor alle stoornissen van slapen en waken. Daarnaast verrichten wij wetenschappelijk onderzoek deels in internationale samenwerkingsverbanden.

OVER JOU

 • In het bezit van het diploma KNF-laborant(e), het diploma Longfunctie laborant(e) of het diploma Biometrie Mens en Techniek of een andere HBO medisch-technisch gerelateerde opleiding, eventueel aangevuld met voor slaap-waakonderzoek relevante cursussen.
 • Diploma van het ESRS-laboranten examen is een pré. Echter, deelname aan het ESRS-examen op een later moment is een vereiste.
 • Ervaring in slaap-waakonderzoek of de bereidheid deze cursussen te volgen.
 • Ervaring met het werken met CPAP en het begeleiden van patiënten is een pré.
 • Bereidheid de ontwikkelingen in het vak bij te houden.
 • Affiniteit met de technische aspecten van het slaap-waakonderzoek.
 • Enthousiast, creatief, vindingrijk, geduldig maar ook flexibel in het aanpassen aan de onderzoekssituatie.

WAT KRIJG JE VAN ONS?

 • Mogelijkheid tot het geven van vak-gerelateerde presentaties.
 • Mogelijkheid tot deelname aan wetenschappelijk onderzoek (GCP, IATA, venapunctie) en (internationale) congressen.
 • Mogelijkheid tot thuiswerken bij contract vanaf 24 uur per week.
 • Een salaris conform de CAO-ziekenhuizen, functiegroep 50, minimaal €  2.453,-- en maximaal € 3.664,-- bruto per maand bij een volledig dienstverband met een tijdelijke toeslag van 8%. Wij zijn voornemens een herwaarderingstraject te starten m.b.t. inschaling van de functie.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Bij onveranderde omstandigheden en voldoende functioneren wordt na dit jaar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangegaan.

SOLLICITEREN

Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure.
Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke social media op te zoeken.
Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.

Type Vacature
Intern nummer 20.11
Organisatie SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland)
Locatie Slaap-Waakcentrum SEIN Zwolle
Postcode 8025BV
Stad Zwolle
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Ziekenhuizen
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Monique Doosje, Hoofd Slaap-Waakcentrum via telefoonnummer 06 - 12800132 of 038 – 8457185.
Functie(s) Laborant Hbo
Publicatiedatum 08-09-2020
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 31-12-2020
Nummer 53200

SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland)

Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) vervult een belangrijke functie in de gespecialiseerde epilepsiezorg. Voor het Noordoosten van Nederland is er een kliniek gevestigd in Zwolle en zijn er poliklinieken in de hele regio. Wij bieden observatie, diagnostiek en behandeling in een multidisciplinair verband aan patiënten met veelzijdige en complexe problematiek (medisch en psychopathologisch). Ook onderdeel van SEIN is het Slaap-Waakcentrum SEIN, locatie Zwolle met als missie het optimaal uitvoeren van zowel medische als psychologische diagnostiek en behandeling van complexe vormen van stoornissen in slapen en waken. Daarnaast maken medisch wetenschappelijk onderzoek en het uitvoeren van contractresearch deel uit van de werkzaamheden van het centrum. In de Zwolse wijk Stadshagen wonen zo'n 40 cliënten in de woonvoorziening Fonteinkruid. Deze cliënten hebben epilepsie en een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Wij bieden daarbij zorg die zo gewoon als mogelijk, zo bijzonder als noodzakelijk is.

Meer over SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland)